سامسونگ برای گوگل چیپست اگزینوس سفارشی میسازد
چیست سفارشی اگزینوس که در گوگل در پی آن است از توان بسیار بالایی بهره برده و حتی ممکن است در لپ تاپ های کروم بوک شاهد استفاده از آن باشیم. هرچند کاربران تراشه های ...
چیست سفارشی اگزینوس که در گوگل در پی آن است از توان بسیار بالایی بهره برده و حتی ممکن است در لپ تاپ های کروم بوک شاهد استفاده از آن باشیم.
هرچند کاربران تراشه های کوالکام را به اگزینوس ترجیح می دهند اما گوگل تصمیم گرفته از پردازشگر گرافیکی و پردازنده ARM استاندارد همین خانواده در کنار برخی فناوری های خود استفاده کند. این چپیست احتمالا از دو هسته کورتکس A78، دو A76 و در نهایت چهار هسته ضعیفتر A55 بهره خواهد برد. مسئولیت پردازش های گرافیکی نیز بر عهده Mali MP20 بر پایه معماری جدید ARM با اسم رمز Borr قرار دارد.
هسته های کورتکس A78 و Borr هنوز رسما معرفی نشده اند اما انتظار می رود توان پردازش بالایی را به ارمغان بیاورند چرا که A77 تقریبا ۲۰ درصد از نسخه قبلی خود قوی تر بود. این تراشه اگزینوس احتمالا بر پایه لیتوگرافی ۵ نانومتری EUV سامسونگ تولید می شود که از نظر بهینه سازی مصرف انرژی در سطح بالایی قرار می گیرد.
با این حال هنوز مشخص نیست گوگل قصد استفاده از این تراشه در نسل بعدی موبایل های پیکسل را دارد یا در پی استفاده از آنها در لپ تاپ های کروم است چرا که این لپ تاپ ها مثل مدل های ویندوزی بر معماری x86 اینتل متکی نیستند. آنچه که این احتمال را تقویت می کند گمانه زنی هایی مبنی میانرده بودن نسل بعدی پیکسل ها است و عدم استفاده از پردازشگر پرچمدار در آنهاست..
دیگر نکته جالب استفاده از موتور پردازش عصبی و پردازشگر سیگنال تصویر Visual Core گوگل در این تراشه سفارشی است که امکان استفاده از آن در سرورها را میسر می سازد. گوگل به واسطه پردازش سرسام آور تصاویر سرویس فوتوز، زیرنویس ویدیوهای یوتیوب و ترجمه متون به قابلیت های NPU و ISP نیاز مبرمی دارد و این تراشه می تواند برای آنها کاربرد زیادی داشته باشد.
توسعه چیپست اگزینوس سفارشی تنها به گوگل محدود نمی شود و احتمالا فیسبوک هم برای هدست های واقعیت افزوده و مجازی Oculus سراغ همین تراشه ها خواهد رفت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مردم به سامسونگ اعتراض کردن گفتن نگذارید رو گوشی هاتون بعد اینا رفتن گفتن بده ما بگذاریم واقعاً که...
ارزان تر بودن رو به کیفیت ترجیح دادن ینی همین
Google R.I.P