گوگل دیگر آمار نصب نسخههای اندروید را منتشر نمیکند
دنیای اندروید با تمامی زیباییهایی که دارد، کمی بهم ریخته و پراکنده است. گوگل هم با علم بر این موضوع به صورت ماهانه نمودار دایرهای را منتشر میکرد که در آن نسبت توزیع نسخههای مختلف ...
دنیای اندروید با تمامی زیباییهایی که دارد، کمی بهم ریخته و پراکنده است. گوگل هم با علم بر این موضوع به صورت ماهانه نمودار دایرهای را منتشر میکرد که در آن نسبت توزیع نسخههای مختلف سیستمعامل محبوبش مشخص شده بود. اکنون اگر سری به این بخش بزنید، تنها به تعداد کلی دستگاههای فعال اندرویدی اشاره شده است. با این حال اگر کمی کنجکاو باشید، میتوانید نمودار دایرهای معروف را پیدا کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم اندروید ۱۰ چقدر از این پای، سهم برده است.
گوگل نام بخش مربوط به توزیع نسخههای مختلف سیستمعامل خود را «داشبورد توزیع» گذاشته است. تا پیش از این با نگاهی به این بخش میتوانستید سهم بازار هر نسخه از اندروید را مشاهده کنید. اکنون اما این رویه پایان یافت و گوگل تنها به مشخص کردن تعداد کلی دستگاههای فعال بر حسب سایز صفحه اشاره کرده است. البته این رویکرد از جهاتی هم برای گوگل خوب است، زیرا کمپانی رقیب (بخوانید اپل) همواره آن را دستمایه تمسخر قرار میداد.
با کمی جستجو میتوانید به همان نمودار معروف برسید. این پای چارت در داشبورد توزیع و در بخش «ساخت پروژه جدید اندروید استودیو» قرار دارد که میتوانید از طریق برنامه توسعهدهندگان گوگل نیز به آن دسترسی داشته باشید. اگر نگاهی به این نمودار توزیع بیندازید، مشخص میشود اوضاع اندروید اصلا مناسب نیست؛ مخصوصا اندروید ۱۰.
با نگاهی اجمالی به اعداد و ارقام، میتوان دید که سهم اندروید ۱۰ از این پای، از نسخه اندروید پای (۹) هم کمتر است. اندروید ۹ روی ۳۱.۳ درصد کل دستگاههای اندرویدی نصب است، در حالی که جدیدترین و بهترین نسخه اندروید (۱۰) تنها ۸.۲ درصد از تمامی دستگاههای اندرویدی موجود در بازار را شامل میشود. با نگاهی به وضعیت نسخه پیشین اندروید در همین بازه، میبینیم که تا ماه مه ۲۰۱۹، ۱۰.۴ درصد از کاربران جدیدترین اندروید منتشر شده را اجرا میکردند. در بهترین حالت میتوان متصور شد تا ماه مه سال جاری، میزان توزیع اندروید ۱۰ تنها به اندازه سال گذشته برسد.
با در نظر گرفتن اعداد و با استناد به توزیعهای مختلف سیستمعامل اندروید، مشخص میشود که گوگل عملا هیچ کاری برای پایان پراکندگی توزیعهای پلتفرم محبوب خود نکرده است. البته پیش از این در این مقاله به تفصیل به مشکلات آن پرداختهایم. در هر صورت تلاش گوگل ادامه خواهد داشت و شاید همزمان با اندروید ۱۵، باقی گوشیها نیز به نسخه دهم این سیستمعامل آپدیت شوند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مشکل از شرکتهای تولیدکننده گوشیست که برای سود بیشتر گوشیهای خود رو بروز نمیکنند و اکثر گوشیها نهایتا یک نسخه بالاتر را بیشتر دریافت نمیکنند گوگل هم فعلا نتونسته برای این مشکل کاری بکنه
این سیاست مسخره خودشونه که گوشی که اندروید ۸ راحت روش اجرا میشه، از عمد روش اندروید ۹ رو نمیدن، درحالی که هیچ تفاوت بنیادی وجود نداره. تا ما مجبور شیم ۲ سال یک بار گوشی جدید بخریم.
تازه این به نفع توسعه دهنده ها هم هست. ولی برای گوگل فقط پول مهمه
با قسمت اول نظرت موافقم ولی به عنوان یک توسعهدهنده اندروید ترجیح میدم نسخههای جدید دیرتر بیاد چون توی هر نسخه جدید اندروید، محدودیتهای جدید برای توسعهدهندگان اعمال میشه ?
اگه دیر به دیر بیاد ولی همه دنیا یه نسخه اندروید داشته باشن بهتر نیست؟