کاوشگر استقامت با این چشم تیزبین مریخ را جستجو میکند
ناسا جزئیات دوربینهای اصلی کاوشگر استقامت (Perseverance) که «چشمان» این کاوشگر در سطح مریخ خواهند بود را منتشر کرد. این دوربینها نسبت به کاوشگرهای قبلی سیاره سرخ پیشرفت قابل توجهی پیدا کرده و از قابلیت ...
ناسا جزئیات دوربینهای اصلی کاوشگر استقامت (Perseverance) که «چشمان» این کاوشگر در سطح مریخ خواهند بود را منتشر کرد. این دوربینها نسبت به کاوشگرهای قبلی سیاره سرخ پیشرفت قابل توجهی پیدا کرده و از قابلیت بزرگنمایی برخوردارند.
کاوشگر استقامت از تجهیزات پیشرفته بسیاری برخوردار است، اما یکی از تجهیزاتی که اهمیت بسیاری زیادی برای محققان دارد، دوربین اصلی تعبیه شده در قسمت سر این کاوشگر است. این دوربین «Mastcam-Z» نام داشته و در واقع همان دوربین کاوشگر کنجکاوی است که مدرن تر و به روز شده ولی یکی از بزرگ ترین مزیتهای آن نسبت به دوربین کنجکاوی، توانایی بزرگنمایی آن است.
«Jim Bell»، محقق اصلی Mastcam-Z از دانشگاه آریزونا و یکی از محققان دوربین کاوشگر کنجکاوی میگوید: «قصد داشتیم کاوشگر کنجکاوی را به دوربین بزرگنمایی مجهز کنیم که قابلیت پوشش میدان دید بسیار وسیعی را داشته باشد. اما با تکنولوژی آن زمان ساخت چنین دوربینی بسیار مشکل بود.»
البته کاوشکر کنجکاوی دید عریض را به ارمغان آورد؛ ولی محققان برای دستیابی به آن از دو دوربین عریض و تله فوتو ثابت در کنار هم استفاده کردند. با ترکیب دادههای این دو دوربین و به لطف لنزهای آفست، میتوان به دید دوچشمی سه بعدی از اطراف دست یافت.
این پروسه زمانبر است و برای جمع آوری دادههای دوربین عریض، دوربین تله فوتو باید حداکثر شش تصویر که از زوایای مختلف گرفته شدهاند را کنار هم قرار دهد. سپس همه تصاویر برای قرارگیری در کنار هم باید به زمین مخابره شوند که باز هم زمان میگیرد.
کاوشگر استقامت هم دو دوربین دارد، ولی این بار هر دوی آنها از قابلیت بزرگنمایی بهره میبرند. محققان ناسا به کمک آنها میتوانند میدان دید را به گونهای تنظیم کنند که در هر دو دوربین یکی باشد. با این کار پردازش و زمان مخابره کاهش پیدا خواهد کرد.
محققان ناسا با استفاده از تصاویر گرفته شده میتوانند با شناخت بهتر از سطح مریخ، کاوشگر استقامت را در مسیر صحیح قرار دهند. زمین شناسان نیز با بررسی عکسها، سنگها و ترکیبات جالب را برای آزمایش انتخاب میکنند. توانایی دوربین Mastcam-Z بسیار فراتر از چشمان انسان است و با استفاده از سنسورهای فروسرخ و فرابنفش، ترکیبات تشکیل دهنده سنگها را با دقت بالا درک میکند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، کاوشگر استقامت اواخر ماه ژوئیه یا اوایل اوت سال جاری میلادی سفر خود رابه سمت مریخ آغاز خواهد کرد و پیش بینی میشود فوریه ۲۰۲۱ روی سطح این سیاره فرود بیاید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.