ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

اولین اتومبیل اسپرت افغانستان در راه است؛ ماحصل تلاش استارتاپ Entop در شرایط سخت

سال‌هاست که جنگ و اختلافات داخلی شدید، افغانستان را درگیر خود کرده و این کشور نتوانسته مسیر توسعه را آنطور که باید طی کند. انرژی و استعداد جوانانی که می‌توانست صرف پیشرفت و اعتلای افغانستان ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۲۱:۰۰

سال‌هاست که جنگ و اختلافات داخلی شدید، افغانستان را درگیر خود کرده و این کشور نتوانسته مسیر توسعه را آنطور که باید طی کند. انرژی و استعداد جوانانی که می‌توانست صرف پیشرفت و اعتلای افغانستان صرف شود، متاسفانه در میادین جنگ به هدر رفته و سرمایه های این سرزمین را بر باد داده است.

وضعیت موجود سبب شده افغانستان از لحاظ صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو هیچ حرفی برای گفتن نداشته باشد؛ به همین خاطر این کشور به یک واردکننده خودرو تبدیل شده و وسایل نقلیه مورد نیاز شهروندان آن از طریق واردات تامین می شود.

اتومبیل اسپرت افغانستانی

با توجه به شرایط اقتصادی، خودروهای وارد شده به افغانستان اکثرا ارزان قیمت و البته دست دوم هستند و بیشتر از امارات متحده عربی به خاک این کشور منتقل می شوند. مردم افغانستان علاقه زیادی به اتومبیل های ژاپنی دارند، به ویژه تویوتا کرولا که نسل های مختلف آن به وفور در خیابان ها و جاده های این کشور قابل مشاهده است.

اما در روزهایی که شعله‌های جنگ و درگیری‌های داخلی اندکی فروکش کرده، چند جوان افغان با پایه‌گذاری یک استارتاپ کوچک می‌خواهند رویاهای بزرگ خود را در داخل مرزهای کشور تعقیب کنند. این استارتاپ انتاپ (ENTOP) نامگذاری شده و هدف از تاسیس آن تولید یک اتومبیل اسپرت است.

استارتاپ انتاپ توسط جوانی به نام محمدرضا احمدی که تحصیلات دانشگاهی را در ایران گذرانده و چند شریک او تاسیس شده است. وی در گفتگو با دیجیاتو، تلاش ایلان ماسک برای استقلال در زمینه ساخت راکت را سرلوحه خود قرار داده و با وجود محدودیت‌های بسیار زیاد قصد دارد با کمک چند تن از دوستان خود خودرویی با خصوصیات اسپرت توسعه دهد.

اتومبیل اسپرت افغانستان

اتومبیل اسپرت افغانستان

پروژه جالب جوانان افغانستانی تاکنون پیشرفت‌های خوبی داشته است. آنها توانسته‌اند شاسی خودرو را طراحی و تولید نموده و اجزای بنیادینی چون موتور، گیربکس، رادیاتور، چرخ‌ها و سیستم ترمز را روی آن سوار کنند. به عبارت بهتر می‌توان گفت آنها فعلا اتومبیلی بدون بدنه و تزئینات داخلی را ساخته‌اند.

نکته قابل توجه اینکه همانند برخی از مدل های اسپرت و سوپر اسپرت مطرح، موتور خودروی استارتاپ انتاپ در بخش میانی آن نصب شده است. این موتور چهار سیلندر متعلق به یک دستگاه تویوتا کرولای مدل 2003 بوده و حدود 130 اسب بخار قدرت دارد. وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های عقب هم به یک گیربکس 5 سرعته دستی سپرده شده است.

اتومبیل اسپرت افغانستان

مثل موتور و گیربکس، دیگر اجزای این اتومبیل اسپرت افغانستانی از سایر مدل‌ها به امانت گرفته شده‌اند. برای نمونه جعبه فرمان به تویوتا هایلوکس و بوستر کلاچ به یک دستگاه کامیونت نیسان تعلق دارد.

در رابطه با نمای بیرونی و داخلی فعلا ایده‌ها در حد رندرینگ‌های کامپیوتری بوده و به نظر می‌رسد برای تولید بدنه و اجزای کابین، استارتاپ انتاپ نیازمند زمان است. آنطور که محمدرضا احمدی گفته، اگر همه چیز طبق پیش‌بینی‌های قبلی پیش برود و ویروس کرونا معادلات را بر هم نزند، در عرض شش ماه آینده این پروژه احتمالا تکمیل خواهد شد.

اتومبیل اسپرت افغانستان ENDTOP

مدیرعامل استارتاپ انتاپ به نکات جالب دیگری در رابطه با این پروژه اشاره کرده، از جمله اینکه محصول نهایی ممکن است به صورت بنزینی یا برقی تولید شود. در این حالت نسخه بنزینی با موتور چهار سیلندر خود برای مشتریان عام تولید خواهد شد و نسخه برقی نیز می تواند خواسته علاقه مندان به دنیای فناوری را پوشش دهد.

همچنین احتمال تولید یک نمونه با موتور بنزینی قدرتمند تر نیز وجود دارد.

آقای احمدی افزوده فعلا هدف اولیه از توسعه اتومبیل اسپرت مذکور، سودآوری از طریق فروش نیست، بلکه به خاطر ظرفیت تولید محدود و تا زمان کسب توانمندی برای پاسخگویی به نیاز بازار، نسبت به اجاره دادن نمونه‌های ساخته شده اقدام خواهند کرد. در این صورت مشتریان با مبالغ بسیار کمتر امکان تجربه رانندگی با اتومبیل اسپرت افغانستانی را خواهند داشت.

اتومبیل اسپرت افغانستان ENDTOP

گفتنی است استارتاپ انتاپ قیمت نهایی 30 هزار دلار را برای اتومبیل اسپرت خود متصور شده، البته به شرطی که صنایع مادر کشور افغانستان به حرکت درآمده و هزینه‌های تولید تا حد زیادی تعدیل شوند. به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت‌های این استارتاپ می‌توانید ویدیوهای ضمیمه شده را مشاهده فرمایید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (17 مورد)
  • Ahmadmosavi0093@gmail.com
    Ahmadmosavi0093@gmail.com | ۲ خرداد ۱۳۹۹

    مرسی از کامنت های دوستان که خیلی زیبا بودن، یه عده هم هستن که با کوچک نشون دادن بقیه ی کشورها سعی به بزرگ نشون دادن خودشون دارن، در صورتی که افغانستان قبل جنگ یک کشور بسیار ایده آل بود از لحاظ پیشرفته بودن تو مسائل مختلف که البته یکی از گزینه های دائمی گردشگری برای ایرانی های اون زمان بود...
    منظورم یکیشون آقای @rezaei64 هستش...

  • JEFRiUM
    JEFRiUM | ۱ خرداد ۱۳۹۹

    Merci babat gozaresh.
    Ma afghan nistim. Ma hazara hastim.

  • reza_zarchi
    reza_zarchi | ۱ خرداد ۱۳۹۹

    ویدیوی دوم خیلی خوب بود. برند و شعارشون عالی بود و این شعار که میتونه حتی یه کنایه به تمام کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ سرمایه‌دار باشه که "واقعا مگه چقدر هزینه داره؟"

  • rezvansoft
    rezvansoft | ۱ خرداد ۱۳۹۹

    اتفاقا من کانالشون رو تو یوتیوب دنبال میکنم خیلی جالبه برام که چجوری مراحل ساخت خودرو رو علمی انجام میدن و از طراحی تا ساخت بدنه و حتی تولید وسایلی که قراره قطعات رو براشون بسازه انجام میدن

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی