چین با ارز دیجیتال «آسیای شرقی» به جنگ لیبرا و دلار میرود
چین تلاش برای تسلط در بازار ارزهای دیجیتال را وارد مرحله جهانی کرد. یک برنامه به رهبری بخش خصوصی و حمایت دولت در این کشور بدنبال توسعه ارز دیجیتال «آسیای شرقی» برای رقابت با «لیبرا» ...
چین تلاش برای تسلط در بازار ارزهای دیجیتال را وارد مرحله جهانی کرد. یک برنامه به رهبری بخش خصوصی و حمایت دولت در این کشور بدنبال توسعه ارز دیجیتال «آسیای شرقی» برای رقابت با «لیبرا» فیسبوک و به چالش کشیدن تسلط دلار در بازار است.
این طرح در «کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین» (CPCC) در تاریخ ۱ خرداد معرفی شده و بدنبال ارزدیجیتال آسیای شرقی مبتنی بر واحدهای پولی آسیایی شامل یوان چین، ین ژاپن، وون کره جنوبی و دلار هنگ کنگ است. نتیجه این برنامه راهاندازی یک ارز دیجیتال فرا ملی است که هسته اصلی آن ارز دیجیتال در شرف معرفی چین با عنوان «یوان دیجیتال» (DCEP) است.
نسبت ارزهای موجود در این واحد پولی دیجیتال با توجه مقیاس و عملکرد اقتصادی کشورها تعیین میشود. به گفته تحلیلگران، چنین شبکه پرداختی میتواند در راستای توافقنامه تجارت آزادی باشد که هم اکنون چین، ژاپن و کره جنوبی در حال مذاکره درباره آن هستند. این توافقنامه یک منطقه تجاری مستقل از دلار ایجاد خواهد کرد.
بنابر گزارشها، «بانک مردم چین»، بانک مرکزی این کشور تستهای مربوط به یوان دیجیتال را از ماه آوریل سال جاری میلادی در «شنژن» و چهار منطقه دیگر آغاز کرده است. قرارگیری یوان دیجیتال در طرح واحد پول دیجیتال آسیای شرقی میتواند باعث استفاده گستردهتر آن در سطح جهانی شود. به اعتقاد تحلیلگران، چین برای دستیابی به اهداف خود شاید یک بخش جدید ایجاد کند.
یکی از سوالاتی که پیرامون این طرح وجود دارد، امکان پیوستن هنگ کنگ، ژاپن و کره جنوبی به آن است. بنابر گزارشها، چنین طرحی میتواند از سوی ژاپن مورد پذیرش قرار بگیرد چرا که ارزش واحد پول آن پس از معرفی لیبرا کاهش پیدا کرد.
ژاپن بدنبال استفاده از ارزهای دیجیتال خصوصی و سیستمهای پرداخت الکترونیکی است و در این زمینه با بانکهای اصلی کشور همکاری میکند. با وجود این همکاری و توسعه ارز دیجیتال، ژاپن ترس از این دارد که واحد پول دیجیتال آن توسط کشورهای دیگر مورد استفاده قرار نگیرد، بنابراین پیوستن به طرح چین چندان نامناسب نیست.
به اعتقاد برخی تحلیلگران، سیستم مالی کنونی روزهای پایانی زندگی خود را تجربه میکند و در آینده رقابت بر سر ارزهای دیجیتالی خواهد بود. در آینده احتمالا ارزهای دیجیتال شرقی یا غربی، دولتی یا خصوصی شکل میگیرند. شیوع ویروس کرونا نشان داد که سیستم مالی مبتنی بر پول نقد کارایی بالایی ندارد و همین موضوع خود توسعه ارزهای دیجیتال را سرعت میبخشد. باید منتظر بمانیم تا ببینم ژاپن، کره جنوبی و هنگ کنگ چه واکنشی به این پروژه نشان میدهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این هم یک تلاش نافرجام دیگه مثل تلاش های قبلی برای تضعیف دلار به شکست خواهد انجامید
تا جونت درآد
تا چشت درآد
همین که بتواند ضربه بر پیکر دلار بزند، پیروزی بزرگی برای همه است. اگر بتواند تحریم های یک جانبه آمریکا با هم کنار بزند باز برد دیگری است مخصوصا برای ایران و دیگر کشورهای تحت تحریم.
دقیقاً یکی از دلایل مشکلات اقتصادی این روزها وابستگی بیش از حد دلاره که امیدوارم به یاری خداوند حل بشود،،، دوستان دعا در این زمینه فراموش نشود
جناب رضا و آرسین،پول ملی ما قدرتش کمه و دلار رو حذف کنیم هم قدرت پولیمون مقابل پول های دیگه بازم کمه،مثلا بعد از حذف دلار،لیر ترکیه از ۲۷۰۰ تومن باید یشه ۶۵۰ تومن مثل قدیما که به صرفه باشه ولی به طور کلی پولمون بی ارزشه ربطی به حذف دلار نداره
در کل حرف شما درسته پول ما به خاطر خیلی از تصمیم گیری ها ارزش بسیار کمی داره ولی الآن که توسط کشور ها به وسیله ی دلار فشار بیشتر و مضاعف بر گرونی های داخلی به صورت مستقیم بر کشور وارد میشه کاهش ارزش دلار کمی میتونه شرایط تحریمی رو برای ما بهتر کنه فازغ از ارزش پول و تصمیم گیری های بانک مرکزی
شما مشکلتون با این چیز ها حل نمیشه و دلتون رو به این مسخره بازی ها خوش نکنید ? ? ?
فقط بلدی بطور کل نظر منفی بدی زیر پست ها
اینها برای شما کاسه لیس ها منفیه برای ما مثبته