ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تماس صوتی بین پیام‌رسان‌های بومی و خطوط موبایل امکان‌پذیر می‌شود

معاون وزیر ارتباطات خبر از راه‌اندازی قابلیت تماس صوتی بین پیام‌رسان‌های بومی و خطوط موبایل داد. به گفته رییس سازمان رگولاتوری، ویژگی «Call Out» قرار است برای پیام‌رسان‌هایی که بیشتر از ۵ میلیون نصب دارند ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | ۱۲:۲۳

معاون وزیر ارتباطات خبر از راه‌اندازی قابلیت تماس صوتی بین پیام‌رسان‌های بومی و خطوط موبایل داد. به گفته رییس سازمان رگولاتوری، ویژگی «Call Out» قرار است برای پیام‌رسان‌هایی که بیشتر از ۵ میلیون نصب دارند راه‌اندازی شود. آنطور که او خبر می‌دهد نرخ مکالمه از طریق اپ با خطوط همراه ۲۵ تومان به ازای هر دقیقه محاسبه خواهد شد.

«حسین فلاح جوشقانی» در توییتی اعلام کرده که با توجه به مصوبه‌ شورای عالی فضای مجازی و رسیدن برخی پیام رسان‌ها به ۵ میلیون نصب، برقراری امکان تماس صوتی (Call Out) با اپراتورهای تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. به گفته جوشقانی «نرخ پیشنهادی مکالمات فعلا دقیقه‌ای ۲۵ تومان در نظر گرفته شده است.»

در ویژگی که جوشقانی از آن صحبت کرده لازم نیست دو طرف مکالمه یک پیام رسان واحد را نصب داشته باشند و به عنوان مثال کاربری که پیام‌رسان گپ را نصب داشته باشد می‌تواند از طریق این پیام‌رسان بومی با یک شماره همراه اول، ایرانسل یا رایتل تماس برقرار کند و به جای پرداخت هزینه‌های ۴۹ تا ۶۹ تومانی (نرخ متغیر تماس‌های صوتی در اپراتورهای موبایل) تنها ۲۵ تومان بپردازد.

در این ویژگی، احتمالاً افراد حساب کیف پول داخل پیام‌رسان خود را شارژ می‌کنند و پس از برقراری تماس، هزینه‌ مکالمه از شارژ کیف پول الکترونیکی داخل پیام‌رسان آنها کم می‌شود. بر اساس آنچه در مصوبه ٢۶۶ رگولاتوری آمده و در تعرفه های اتصال متقابل مشخص شده این سهم به صورت زیر خواهد بود:

  • در صورت عدم توافق بین طرفین، تعرفه خدمت اتصال متقابل برای مکالمات خاتمه یافته به تلفن ثابت به میزان یکصد و پنجاه (۱۵۰) ریال تعیین می­شود.
  • در صورت عدم توافق بین طرفین، تعرفه خدمت اتصال متقابل برای مکالمات خاتمه یافته به تلفن همراه به مبلغ سیصد (۳۰۰) ریال تعیین می­شود.

ویژگی Call Out مدت‌هاست که در پیام‌رسان‌های بین‌المللی نظیر اسکایپ و وایبر ارائه شده است و حالا با اضافه شدن این ویژگی به پیام‌رسان‌های بومی، شاید بخت و اقبال آنها در بین کاربران بیشتر شود.

نکته جامانده‌ای که در این طرح جدید تبدیل به علامت سوال می‌شود، آن بخش از توییت جوشقانی است که اشاره به ۵ میلیونی شدن پیام‌رسان‌های بومی داشته است؛ آماری که با یک علامت سوال همراه می‌شود. با نگاهی به دو مارکت اندروید بزرگ ایرانی یعنی «بازار» و «مایکت» و همچنین آمار نصب پیام‌رسان‌های بومی در گوگل ‌پلی، می‌بینیم که پیام‌رسان‌های سروش، سروش پلاس، گپ، آی‌گپ و بله تعداد نصب‌شان به ۲ میلیون هم نمی‌رسد. در این میان اما تنها یک شبه پیام‌رسان وجود دارد که آمار نصبی‌اش به بیش از ۱۰ میلیون رسیده که «روبیکا» نام دارد.

روبیکا که محصولی مشترک میان همراه اول و ایرانسل و با حمایت‌های صدا و سیما است، تا به امروز بیش از ۱۰ میلیون نصب دارد و در کنار آن می‌توان به اپلیکیشن شاد اشاره کرد که نوعی پیام‌رسان محسوب شده و بر اساس آخرین آمار بیش از ۱۲ میلیون کاربر دارد. به نظر می‌رسد ویژگی جدید وزارت ارتباطات با توجه به اینکه قرار است در پیام‌رسان‌های بالای ۵ میلیون نصب فعال شود، فعلا فقط در این دو مجموعه امکان‌پذیر خواهد بود و شاید به زودی در پیام‌رسان سروش پلاس و بله و دیگر پیام‌رسان‌ها نیز اجرایی شود.

شایان ذکر است پیش از این پیام‌رسان بومی بیسفون (که کمتر از ۲۰۰ هزار نصب فعال دارد) قابلیت Call out را راه‌اندازی کرده بود که به موجب آن کاربران می‌توانستند با هر شماره‌ موبایل یا ثابتی در جهان با ۱۵ درصد هزینه کمتر صحبت کنند. اما با اجرایی شدن طرح وزارت ارتباطات به نظر می‌رسد این ویژگی همگانی شده و نرخ آن نیز بسیار کمتر خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (14 مورد)
  • E.A
    E.A | ۲۴ تیر ۱۳۹۹

    حتی بگن همه چیز داشته باشه بازم بدرد نمیخوره چون امکانات تو دسته دوم قرار میگیره وقتی کوچک ترین احساس حریم خصوصی در این اپ ها نیست اصلن بحث به امکانات نمیرسه ک بخوان بگن چ امکاناتی داره برای ی مشت ابله خوبه

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی