ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پیش فروش محصولات سایپا
اخبار خودرو

قرعه‌کشی دوم خودروسازان در انتظار ابلاغ قیمت‌های جدید

عدم افزایش قیمت خودرو از بهمن ماه 1397 تاکنون به ضرر و زیان ده ها هزار میلیارد تومانی ایران خودرو و سایپا منجر شده و هر دو شرکت معتقدند که در حال فروختن محصولات خود ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | ۱۸:۴۵

عدم افزایش قیمت خودرو از بهمن ماه 1397 تاکنون به ضرر و زیان ده ها هزار میلیارد تومانی ایران خودرو و سایپا منجر شده و هر دو شرکت معتقدند که در حال فروختن محصولات خود زیر قیمت تمام شده هستند، حالا و پس از فراز و نشیب های بسیار به نظر می رسد که سرانجام شورای رقابت موافقت خود را با افزایش قیمت خودرو های کارخانه اعلام کرده است اما بعید است این میزان افزایش به مذاق خودروسازان دولتی کشور خوش بیاید.

«رضا شیوا» رئیس شورای رقابت، ساعاتی پیش در مقابل دوربین صدا و سیما افزایش از افزایش 10 درصدی قیمت محصولات ایران خودرو و افزایش 23 درصدی قیمت محصولات سایپا سخن گفت و این درحالیست که سخنگوی انجمن خودروسازان روز گذشته خواستار آزاد سازی کامل قیمت خودرو و یا عرضه خودرو در بورس شده بود.

افزایش قیمت سایپا

فعالین انجمن قطعه سازی کشور نیز معتقدند که تورم میانگین خودروهای سواری تولیدی کشور باید بین 35 الی 50 درصد اعلام شود، چرا که تورم عمومی کشور در سال 98 نیز بیش از 40 درصد بوده است.

با این حساب ناگفته پیداست که افزایش قیمت 10 و 23 درصدی مورد قبول خودروسازان کشور نخواهد بود و بعید است که ایشان بدون فشار دولت، حاضر به پذیرش چینن ارقامی شوند.

در ادامه این جریان دقایقی پیش لیست قیمت پیشنهادی شورای رقابت برای خودروهای تولیدی گروه صنعتی سایپا (با افزایش قیمت 23 درصدی) منتشر شد.

قرعه‌کشی دوم خودروسازان در انتظار ابلاغ قیمت‌های جدید - [به روز رسانی] تیر 99

آنچه مشخص است خودروسازان در فروش فوق‌العاده برخلاف پیش‌فروش و فروش مشارکتی، محصولات تولیدی را با قیمت قطعی عرضه می‌کنند. این در شرایطی است که به‌نظر می‌رسد با توجه به افزایش نرخ ارز و همچنین روند صعودی قیمت نهاده‌های تولید، فروش فوق‌العاده دوم با قیمت‌های اردیبهشت‌ماه شورای رقابت همخوانی ندارد.

شورای رقابت در اردیبهشت‌ماه همزمان با رونمایی از بسته فروش خودروسازان افزایش قیمت 11 و 23 درصدی محصولات ایران‌خودرو و سایپا را طبق تورم اسفند سال گذشته اعلام کرد حال آنکه خودروسازان هم ‌اکنون خواستار تجدید نظر این شورا در قیمت‌های اردیبهشت هستند. در این زمینه چندی پیش در جلسه کمیته خودرو مصوب شد که سازمان حمایت و سازمان گسترش برای تجدیدنظر در قیمت‌های فعلی با شورای رقابت هم‌اندیشی کنند.

به این ترتیب به‌ نظر می‌رسد که خودروسازان فروش فوق‌العاده خود را تا نهایی شدن این جلسات هم‌اندیشی یا به تعبیری رونمایی از قیمت‌های جدید به تعویق بیندازند. آنچه مشخص است فروش‌های فوق‌العاده با اعلام قیمت قطعی به مشتریان همراه است، به همین دلیل خودروسازان تا تعیین تکلیف درخواست شان به شورای رقابت مبنی‌بر تجدیدنظر بر قیمت‌ها، فروش فوق‌العاده را فعلا به تاخیر انداخته‌اند.

براساس اعلام سیاست‌گذار خودرویی شرکت‌های خودروساز در کنار به‌روزرسانی معوقات باید محصولات خود را در قالب سه طرح فروش فوق‌العاده، پیش‌فروش و مشارکت در تولید عرضه می‌کردند. از آنجا که تولید و عرضه یک میلیون و 200 هزار خودرو ازسوی وزارت صمت برای سال‌جاری مورد هدف است قرار شد تا خودروسازان 150 هزار دستگاه خودرو را در قالب طرح فروش فوق‌العاده، 750 هزار دستگاه خودرو را در قالب طرح پیش‌فروش و حدود 200 هزار دستگاه از محصولات خود را در قالب طرح مشارکت در تولید عرضه کنند و باقی مانده این تعداد تا هدف‌گذاری صورت گرفته به تعهدات معوق خودروسازان اختصاص یابد.

همان‌طور که در ابتدای گزارش عنوان شد خودروسازان موظف هستند محصولات خود را با قیمت قطعی در طرح فروش فوق‌العاده عرضه کنند اما صعودی بودن نرخ تورم و جا ماندن خودروسازان از عرضه محصول با قیمت تمام شده در زمان تحویل به‌واسطه قیمت‌گذاری دستوری باعث می‌شود که شرکت‌های خودروساز به‌رغم دارا بودن شرایط، مرحله دوم فروش فوق‌العاده را برگزار نکنند.

در این زمینه کارشناسان معتقدند که پیش‌فروش و فروش مشارکتی تاثیر چندانی روی کنترل بازار نخواهد داشت و چنانچه سیاست‌گذار خودرویی به‌ دنبال کاهش التهاب و تزریق آرامش به بازار است باید شرایط را برای برگزاری طرح فروش فوق‌العاده توسط خودروسازان هموار کند.

تلاش برای تسریع روند ابلاغ قیمت‌های جدید

در زمان اعلام قیمت‌های جدید در اردیبهشت‌ماه رضا شیوا، رئیس شورای رقابت خبر از تغییرات فصلی در فرمول این شورا داد. آن طور که شیوا عنوان کرد در فرمول شورای رقابت به جای لحاظ کردن تورم بخشی سال گذشته، تورم بخشی خودرو به‌صورت فصلی لحاظ خواهد شد و به همین دلیل به‌صورت فصلی در قیمت‌های محصولات تولیدی شرکت‌های خودروساز تغییراتی ایجاد خواهد شد. به‌نظر می‌رسد تغییر در فرمول قیمت‌گذاری شورای رقابت ریشه در اعتراض همیشگی خودروسازان در ارتباط با فرمول قیمت‌گذاری شورای رقابت دارد.

تولید‌کنندگان همواره نسبت به لحاظ کردن تورم بخشی سال‌های گذشته در فرمول این شورا و اعلام قیمت‌گذاری سالانه خودرو انتقاد داشته‌اند. آنها تغییر نرخ نهاده‌های تولید طی سال را به‌عنوان دلیل اصلی اعتراض خود به شورای رقابت مطرح می‌کردند و معتقد بودند این شیوه قیمت‌گذاری شورای رقابت سبب زیان انباشته و ضرر تولید شرکت‌های تحت مدیریت آنها می‌شود. براساس فرمول جدید قیمت‌گذاری، شورای رقابت باید قیمت‌های جدید را با توجه به تورم فصل تابستان در شهریورماه اعلام کند اما خودروسازان با توجه به روند شتابان نرخ تورم و همچنین نوسانات نرخ ارزی به‌دنبال این بودند که بتوانند اعضای شورای رقابت را مجاب کنند تا قیمت‌های جدید را با توجه به متغیرهای موثر بر تورم بخشی خودرو هرچه زودتر اعلام کند تا آنها بتوانند برنامه تولید خود را براساس قیمت‌های جدید مشخص کنند.

در جلسه کمیته خودرو که به‌صورت هفتگی با حضور حسین مدرس‌خیابانی، سرپرست وزارت صمت برگزار می‌شود مقرر شد تا سازمان گسترش و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان با شورای رقابت باب گفت‌وگو را باز کنند تا این شورا مجاب شود قیمت‌های جدید را در اختیار خودروسازان قرار دهد. البته اخباری نیز از برگزاری نشست‌هایی میان سرپرست وزارت صمت با رئیس شورای رقابت در این ارتباط منتشر شد.

اما از آنجا که هنوز خبری از اعلام قیمت‌های جدید ازسوی شورای رقابت رسانه‌ای نشده و از طرف دیگر شرکت‌های خودروساز به نوعی از برگزاری مرحله دیگر از طرح فروش فوق‌العاده شانه خالی کردند به‌نظر می‌رسد رایزنی‌های صورت گرفته میان شورای رقابت و سیاست‌گذار خودرویی منتج به نتیجه مطلوب و مورد نظر خودروسازان نشده است.

به‌ نظر می‌رسد تا زمانی که شورای رقابت حاضر به اعلام قیمت‌های جدید براساس متغیرهای موثر بر تورم بخشی نباشد مدیران ارشد ایران‌خودرو و سایپا حاضر به برگزاری مرحله دوم طرح فروش فوق‌العاده خود نخواهند بود مگر اینکه برای برگزاری طرح فروش فوق‌العاده ازسوی مراجع بالاتر تحت‌فشار قرار گیرند.

عرضه خودرو در این شرایط برای خودروسازان توجیهی ندارد

سعید مدنی، مدیرعامل پیشین سایپا نیز در ارتباط با چرایی برگزار نشدن مرحله دوم فروش فوق‌العاده توسط خودروسازان عنوان کرد: «شرکت‌های خودروساز با توجه به شرایط حاکم به دنبال این هستند تا فروش فوق‌العاده را با قیمت‌های جدید برگزار کنند. تعلل شورای رقابت سبب شده تا آنها نیز از برگزاری مرحله دوم فروش فوق‌العاده شانه خالی کنند.»

این کارشناس خودرو ادامه داد: «از آنجا که خودروسازان برای انجام هر یک از طرح‌های فروش نیازمند اخذ مجوز از وزارت صمت هستند به نظر می‌رسد برگزار نکردن مرحله دوم طرح فروش فوق‌العاده با هماهنگی میان مدیران خودروساز و مدیران ارشد وزارت صمت اتفاق افتاده باشد.»

مدنی با اشاره به تامین نقدینگی خودروسازان از مسیر فروش فوق‌العاده گفت: «چنانچه شورای رقابت قیمت‌های جدید را اعلام نکند و خودروسازان نخواهند با قیمت‌های قدیم فروش فوق‌العاده جدید خود را اجرایی کند، نقدینگی آنها بیش از پیش کاهش خواهد یافت. مدیرعامل پیشین سایپا معتقد است برگزاری طرح‌های مشارکت در تولید و همچنین پیش فروش از سوی دو خودروساز بزرگ کشور در راستای تامین نقدینگی مورد نیاز خودروسازان انجام گرفته و از آنجا که قیمت نهایی محصولات ارائه شده در این طرح‌ها در زمان تحویل مشخص می‌شود زیان از این ناحیه متوجه خودروسازان نمی‌شود.»

مدنی تاکید کرد: «بهتر است شورای رقابت همان‌طور که رئیس این شورا پیش‌تر اعلام کرده بود هرچه زودتر قیمت‌های جدید را مشخص کند تا مدیران خودروساز تکلیف خود را بدانند.»

تاثیر قرعه کشی اول بر قیمت های بازار - خرداد 99

قیمت پراید 111 که این روزها رکورد دار قیمت خانواده پراید در بازار است و به ارقام بالای 80 میلیون تومان رسیده است، توسط شورای رقابت 37 میلیون تومان اعلام شده است و خانواده تیبا و ساینا نیز در محدوده 46 الی 52.4 میلیون تومان قیمت خورده اند.

قیمت هر دو این خودروها در بازار در محدوده 70 الی 100 میلیون تومان قرار گرفته و با این حساب به نظر می رسد که با چنین قیمت هایی، ثبت نام خودرو همچنان بتواند حاشیه سود هنگفتی را برای سوداگران بازار خودرو فراهم آورد.

در خصوص افزایش قیمت محصولات ایران خودرو نیز شاهد اعمال افزایشی 10 درصدی هستیم که مطابق با نظر شورای رقابت اعلام شده است. بر این اسا قیمت نوع ساده پژو 405 به حدود 54 میلیون و 700 هزار تومان افزایش یافته که افزایشی در حدود5 میلیون تومان را نسبت به قیمت قبلی (بهمن 97) نشان می دهد.

فهرست افزایش قیمت سایر محصولا نظیر پژو 206 نیز ارقامی در حدود 61.700 تا 74 میلیون تومان را برای نوع ساده پژو 206 تیپ 2 تا مدل صندوق دار V8 شامل می شود و رانا با افزایشی 23 درصدی رکورد دار اختلاف قیمت نسبت به بهمن 97 است.

قیمت های دریافتی ایران خودرو و سایپا بیش از ارقام اعلامی شورای رقابت است - [به روز رسانی] خرداد 99

پس از رسانه ای شدن جداول فوق، «رضا شیوا» رئیس شورای رقابت در خبری از غیر رسمی بودن اعداد مطرح شده در این جداول سخن گفت، اما امروز خبر می رسد که همین قیمت ها به عنوان نرخ پایه به خودروسازان کشور ابلاغ شده است.

به عبارت دیگر باید توجه کرد که نرخ های مندرج در این جداول، قیمت رسمی خودروها و بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره گذاری، بیمه و....هستند و در نهایت رقم پرداختی توسط مشتریان بیشتر از قیمت های مطرح شده خواهد بود.

با این حال هنوز قیمت های دقیق در شرایط فروش فوری به شیوه قرعه کشی توسط ایران خودرو و سایپا اعلام نشده است، اما به محض اعلام، این قیمت ها به مخاطبان عزیز دیجیاتو اطلاع رسانی خواهند شد.

قیمت فروش فوری سایپا در شرایط قرعه کشی اعلام شد

https://static.digiato.com/digiato/2020/05/9EC3662B-C858-4D99-BD5C-4F16CF51B374.jpeg

قیمت فروش فوری ایران خودرو در شرایط قرعه کشی

https://static.digiato.com/digiato/2020/05/67A8F95D-9F5F-43AB-B8C0-2A4B187394CF.jpeg

قیمت جدید 8 محصول ایران خودرو توسط شورای رقابت اعلام شد؛ 48 درصد افزایش قیمت هایما S5 توربو - [به روز رسانی] خرداد 99

براساس تازه ترین مصوبه شورای رقابت، قیمت سایر خودروهای ایران خودرو که پیش از این توسط مرکز ملی رقابت تعیین نشده بود، با توجه به میزان ارزبری و هزینه های جاری شرکت ها محاسبه و اعلام شده است، بیشترین افزایش مربوط به هایما اس 5 توربو می شود که با افزایشی 48 درصدی، سطح قیمتی 220 میلیون تومان (فارغ از هزینه بیمه- مالیات و هزینه شماره گذاری) را در نوردیده است.

قیمت جدید هایما اس 5 شورای رقابت

کمترین افزایش قیمت نیز مربوط به دنا پلاس است که تنها 4 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. این درحالیست که متوسط قیمت محصولاتی نظیر پژو پارس اتوماتیک، هایما اس 7، سورن EF7، پژو 207 دستی و پژو 207 اتوماتیک و انواع مدل های دنا براساس مصوبه شورای رقابت، افزایشی 23 درصدی را تجربه کرده است.

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (12 مورد)
  • Mohamad Reza
    Mohamad Reza | ۲۴ تیر ۱۳۹۹

    بچه ها عذر میخوام، واسه کسی مشکل نبودن بسته های محبوب اینترنت همراه اول (بسته روزانه) واسه خریدن پیش نیومده؟ من الان ماهانه بیشتر از ۲ گیگ بسته روزانه بسته دیگه ای واسه خرید نمیبینم، توی سایتش هم نبود

  • آریا
    آریا | ۱۳ خرداد ۱۳۹۹

    خلایق هرچه لایق

  • rasul lotfi
    rasul lotfi | ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

    نمیدونم خبر صفر شدن فروش خودرو در اسپانیا و ایتالیا بر اثر کرونا رو شنیدید ، خیلی بعید به نظر میرسه با این حجم رکود اقتصادی فروش خودرو اصلا درصدی داشته باشه فقط با این خبر سازی ها به سمت دلال بازی می روند

  • Khan
    Khan | ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

    اینا قیمت نهایی نیستن. قیمت واسه تحویل‌های تا آخر 98 هست که با مالیات و عوارض و هزینه شهرداری و پلاک حدود 5-10 میلیون بهش اضافه میشه. قیمت امسال همینا 10-23% بهشون اضافه کنید... تازه هر سه ماه هم میخوان دوباره به این قیمت آخری که گفتم اضافه کنن.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی