چاقی خطر مرگ بر اثر کرونا را افزایش میدهد
مطالعات مراجع پزشکی بریتانیا نشان میدهد چاقی فاکتوری بسیار مهم در زمینه مقاومت بدن در مقابل ویروس کرونا است و ارتباط مستقیمی با افزایش احتمال مرگ و میر دارد. آنها در مورد وضعیت کشورهای حاشیه ...
مطالعات مراجع پزشکی بریتانیا نشان میدهد چاقی فاکتوری بسیار مهم در زمینه مقاومت بدن در مقابل ویروس کرونا است و ارتباط مستقیمی با افزایش احتمال مرگ و میر دارد. آنها در مورد وضعیت کشورهای حاشیه خلیج فارس و شیوع چاقی مفرط در بین مردم این منطقه هشدار میدهند.
این گزارش که از سوی سازمان سلامت عمومی انگلیس منتشر شده، ادعا دارد نرخ بستری شدن در بیمارستان، نیاز به درمان اورژانسی، و در نهایت مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ارتباط نسبتا مستقیمی با چاقی و متوسط چگالی چربی بدن دارد. این سازمان میگوید «در کنار فاکتورهایی مانند سن، جنسیت و قومیت، چاقی یکی از فاکتورهای مهمی است که البته قابلیت تغییر دارد».
«دکتر الیسون تدستون» در این رابطه توضیح میدهد: «شواهد واضح هستند که اضافه وزن و چاقی شما را در ریسک بیشتری از ابتلا یا مرگ ناشی از ویروس کرونا قرار میدهند، همان گونه که سایر فاکتورها مهم هستند. تئوری تاثیر چاقی در مرگ ناشی از کرونا هیچ وقت به اندازه الان قوی نبود.» در بررسیهای جدید گفته شده خطر مرگ ناشی از کرونا برای افراد چاق تقریبا دو برابر است.
مطالعات حاکی از آن هستند که کشورهای حاشیه خلیج فارس یکی از مناطق با بیشترین نرخ چاقی در جهان به شمار میآیند. طبق آمار رسمی، حدود ۳۷.۹ درصد از مردم کویت چاق هستند، و این رقم در رابطه با ساکنین عربستان سعودی نیز ۳۵.۴ درصد است.ضمنا به گفته ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نزدیک به ۶۰ درصد ایرانیها به علت عدم تحرک کافی، دچار چاقی یا اضافه وزن هستند.
مجموع نرخ اضافه وزن و چاقی در کشورهای حاشیه خلیج فارس آمار ۸۶ درصدی در بین زنان و ۷۷ درصدی بین مردان را شامل میشود. به تعبیر مراجع پزشکی، اضافه وزن یعنی شاخص توده بدنی بیشتر از ۲۵، و چاقی یعنی شاخص توده بدنی بیشتر از ۳۰.
نتایج این تحقیقات به طور واضح از تاثیر قابل توجه چاقی در مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا حکایت دارد؛ در آمار چاقی در میان ۵۰ کشوری که بیشتر از همه با کووید-19 درگیر شدهاند، بررسیها نشان میدهند قرنطینه و خانهنشینی تاثیر زیادی در اضافه وزن و چاق شدن مردم نداشته است.
در هر صورت، مجموعه مطالعات کشورهای مختلف نشان میدهند چاقی و متوسط سلامت جامعههای مختلف، به خصوص خاورمیانه به خاطر نرخ بالای اضافه وزن آنها، تاثیر قابل توجهی در مواجهه با ویروس کرونا دارد. بدون شک راه حل ساده این موضوع مقابله با چاقی و کاهش وزن خواهد بود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.