ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیماری بومی
علمی

محققان دلیل اصلی مرگبار بودن ویروس کرونا را کشف کردند: استتار

محققان با انتشار مقاله‌ای جدید دلیل اصلی مرگبار بودن ویروس کرونا را توضیح دادند. به گفته آنها این ویروس پس از آلوده کردن سلول‌ها استتار می‌کند تا سیستم ایمنی بدن نتواند واکنش سریعی به آن ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۶ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۷:۰۰

محققان با انتشار مقاله‌ای جدید دلیل اصلی مرگبار بودن ویروس کرونا را توضیح دادند. به گفته آنها این ویروس پس از آلوده کردن سلول‌ها استتار می‌کند تا سیستم ایمنی بدن نتواند واکنش سریعی به آن نشان دهد.

محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو (University of Texas Health Science Center at San Antonio) یکی از رفتارهای کلیدی و مهم ویروس SARS-CoV-2 را شناسایی کردند. به گفته آن‌ها ویروس کرونا پس از وارد شدن به سلول‌ها برای جلوگیری از شناسایی استتار می‌کند. محققان می‌گویند این اتفاق همیشه رخ نمی‌دهد، اما یکی از دلایل خطرناک بودن بالای این ویروس و همچنین مقاومت بالای آن در بدن برخی از بیماران را نشان می‌دهد.

ویروس کرونا

به گفته محققان ویروس کرونا آنزیمی به نام nsp16 تولید کرده و با استفاده از آن کلاهک RNA خود را تغییر می‌دهد. ویروس پس از متصل شدن به سلول‌ها آن‌ها را وادار به تولید هزاران کپی از خود می‌کند. سلول در این فرآیند از بین رفته و کپی‌های جدید سلول‌های سالم را آلوده می‌کنند. سیستم ایمنی برخی از این کپی‌ها را شناسایی کرده و سلول‌های آلوده را نیز از بین می‌برد. مبارزه سیستم ایمنی در مقیاس سلولی رخ داده و نقش مهمی در بهبودی بیمار بازی می‌کند.

«Yogesh Gupta»، محقق اصلی می‌گوید: «ویروس کرونا به نوعی استتار می‌کند. این ویروس تغییراتی ایجاد می‌کند که سلول را فریب می‌دهند، بنابراین RNA ویروسی که نوعی هشدار برای سیستم ایمنی بدن است، به عنوان قسمتی از سلول و نه یک عامل خارجی تشخیص داده می‌شود.»

این کشف می‌تواند در آینده به محققان در تولید داروهای ضدویروسی کمک کند. برای مثال می‌توان دارویی تولید کرد که آنزیم nsp16 را هدف قرار داده و مانع از ایجاد تغییرات فریب دهنده درون سلول‌ها شد. با این کار سیستم ایمنی بدن شناسایی و مبارزه با ویروس کرونا را سریع تر آغاز می‌کند که به بهبودی زودتر بیمار منتهی خواهد شد.

یافته‌های این تحقیق در ژورنال Nature منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • ali_mlk
    ali_mlk | ۷ مرداد ۱۳۹۹

    این نشان از قدمت این ویروس داره که سال ها وجود داشته ولی به دلیل ضعیف بودنش روش تحقیق انجام نشده که شناسایی بشه،و امروز با تغییرات زیاد و جهش خیلی قوی ایی که داشته که موجب پاندمی شده تازه دانشمندا متوجه چنین ویروس خطرناک و کشنده ای شدن،که امیدوارم با این کشف ها هرچه زودتر بتونن راه صحیح وسریع مقابله بهاشو پیدا کنن و ما انسان ها هم بتونیم به شرایط زندگی قبلمون برگردیم

    • Ali ghasemian
      Ali ghasemian | ۷ مرداد ۱۳۹۹

      ویروسها در زمانهای بسیار کوتاه تغییرات بسیار گسترده ای میتونند انجام بدهند و این تغییرات در RNA ویروس نیاز به قدمت طولانی مثلا چند هزار سال نداره، و این تغییرات میتونه در ۱۰ سال یا کمتر هم اتفاق بیفته

مطالب پیشنهادی