ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نماینده مجلس از همکاری ایران با چین برای ایجاد «اینترنت ملی» خبر داد

«محمدصالح جوکار»، نماینده اصولگرای مجلس یازدهم از همکاری چین با ایران برای ایجاد «اینترنت ملی» خبر داد. به گفته او در پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین این موضوع تحت عنوان همکاری دو کشور ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۷:۲۲

«محمدصالح جوکار»، نماینده اصولگرای مجلس یازدهم از همکاری چین با ایران برای ایجاد «اینترنت ملی» خبر داد. به گفته او در پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین این موضوع تحت عنوان همکاری دو کشور در جهت توسعه فضای مجازی قید شده است.

«محمدصالح جوکار» که در مجلس دهم، عنوان «رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها» را نیز داشته، در گفتگویی با «انتخاب» اعلام کرده که طرح ملی شدن اینترنت بحث امروز و دیروز نیست و این ماجرا به چند سال پیش برمی‌گردد. به گفته جوکار دولت طبق برنامه ششم مکلف است که اینترنت کشور را ملی کند و تمامی شرایط برای تحقق این موضوع فراهم است. او تاکید کرده که کشور چین قرار است طی سند همکاری ایران با این کشور به تحقق این موضوع کمک کند و درباره کمک کشورهای دیگر برای پیشرفت و نهایی شدن شبکه ملی اطلاعات گفته که «البته اگر کشوری بخواهد در این زمینه با ما همکاری کند ما استقبال خواهیم کرد.»

متن کلی پیش نویس سند همکاری چندی پیش توسط خبرگزاری‌ها منتشر شد و در آن اثری از چنین موضوعی نیست. هرچند ضمائم این سند منتشر نشده‌ و به نظر می‌رسد موضوعی که جوکار از آن صحبت می‌کند در جزییات انتشار نیافته این طرح وجود داشته باشد. البته در پیش نویس منتشر شده به طور عمومی نیز ذکر شده که «با داشتن روابط عمیق و دوستانه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک در ۱۹۷۱ با زمینه‌های مساعد برای همکاری در حوزه‌های انرژی، زیرساخت، علوم و فن‌آوری و غیره، رهبران دو طرف قویا متعهد به گسترش روابط و درخواست برنامه برای تقویت روابط بوده‌اند.» همچنین در بند چهارم به «همکاری‌های گردشگری، علمی- آکادمیک، فناوری» اشاره شده است.

البته نماینده اصولگرای استان یزد تاکید کرده که اینترنت ملی هیچ تهدید برای کسب‌وکارهای اینترنتی نخواهد بود و بحث محدودیت در این نوع از اینترنت مطرح نیست. او با اشاره به اینکه امروزه میلیاردها تومان از منابع ملی ایران صرف شبکه‌های خارجی می‌شود اذعان داشته که بحث اینترنت ملی در کشورهای اروپایی و آسیایی نیز جریان دارد. او البته به نام کشور خاصی در مصاحبه خود اشاره نکرده و صرفا تاکید کرده که ایران نیز باید از تجربیات این کشورها استفاده کند چرا که با استفاده از اینترنت ملی می‌توان فضای مجازی را مدیریت کرد و از پرداخت هزینه‌های گزاف جلوگیری به عمل آورد.

نکته مهم دیگری که در مصاحبه او دیده می‌شود، این است که جوکار می‌گوید شبکه‌های اجتماعی باید پروتکل‌ها و قوانین کشورها را بپذیرند و به آن احترام بگذارند: «این درست نیست که شبکه‌های اجتماعی مستقل باشند و هرچه خواستند عمل کنند و یا مدیریت آنها در اختیار کشورهای میزبان سرورها امثال آمریکا یا کانادا باشد. شبکه‌های اجتماعی باید یکسری تعهدات داشته باشند. شبکه‌های اجتماعی نباید تهدیدی برای امنیت کشورها باشند.» جوکار به هماهنگی نیروهای داعش در بستر شبکه‌های مجازی برای اقدامات تروریستی‌شان در ایران اشاره کرده و تاکید داشته که همه شبکه‌های اجتماعی با اجرای ملی شدن اینترنت قرار نیست فیلتر شوند بلکه محدودیت‌هایی برای آنها در نظر گرفته می‌شود:

«امروز کشوری مانند ترکیه یکسری محدودیت‌ها برای شبکه‌های اجتماعی در نظر گرفته است. بنابراین چنین ظرفیتی برای ایجاد محدودیت شبکه‌های اجتماعی باید وجود داشته باشد.»

اشاره جوکار به تصویب قانونی جدید در ترکیه است که یک ماه پیش انجام شد و طی آن امکان تنظیم و نظارت روی شبکه‌های اجتماعی برای دولت ترکیه فراهم شده است. بر اساس قانون جدید، اطلاعات شهروندان ترکیه در شبکه‌های اجتماعی که روزانه شامل یک میلیون کاربر منحصر به فرد می‌شود، باید به صورت محلی در این کشور ذخیره شوند. در صورتی که پلتفرم‌ها این قانون را رعایت نکنند، علاوه بر جریمه، با محدودیت پهنای باند نیز روبه‌رو خواهند شد که امکان استفاده از آن‌ها را غیرممکن می‌کند.

جوکار همچنین در پاسخ به این سوال که آیا وزیر ارتباطات به گفته برخی نمایندگان واقعا مخالف جدی طرح اینترنت ملی است یا خیر به انتخاب گفته که وزارت ارتباطات نهاد متولی این پروژه است: «وزارت ارتباطات به عنوان نهاد متولی، طبق قانون و برنامه ششم موظف به اجرای طرح اینترنت ملی است و انتظار می‌رفت که تا امروز این اتفاق رخ می‌داد. ولی تعبیری در این زمینه وجود دارد که اتفاقا خیلی هم شفاف است؛ ما تمام زیرساخت‌های لازم را برای اینترنت ملی را داریم ولی اراده‌ای برای انجام آن نیست.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (24 مورد)
  • alirezatha
    alirezatha | ۱۵ شهریور ۱۳۹۹

    آرش پارساپور کلا مسیول اخبار حاشیه ساز و کامنت بگیر دیجیاتو هست یا من اشتباه میکنم؟

  • MOHAMMAD-7
    MOHAMMAD-7 | ۱۴ شهریور ۱۳۹۹

    دیکتاتوری رو نمیدونم از کجا یاد گرفتن ولی جدیدا دارن یه چیزایی رو از کمونیسم یاد میگیرن.

  • zitanix
    zitanix | ۱۳ شهریور ۱۳۹۹

    اون خانومه راست گفت : هرکس میخواد بره
    کشور مال ایناست
    مارو به اسم برده هم بفروشید راضی هستیم
    فرار کنیم از اینجا

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی