سازمان فناوری به تیمهای نوپای استارتاپی از ۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان وام میدهد
سازمان فناوری اطلاعات کشور از ارائه بسته شماره دو تسهیلاتی وام «وجوه اداره شده» وزارت ارتباطات برای تیمهای نوپای استارتاپی با بهره ۵ درصد و مدت زمان بازگشت چهار ساله خبر داد. این وامها در مبالغ ...
سازمان فناوری اطلاعات کشور از ارائه بسته شماره دو تسهیلاتی وام «وجوه اداره شده» وزارت ارتباطات برای تیمهای نوپای استارتاپی با بهره ۵ درصد و مدت زمان بازگشت چهار ساله خبر داد. این وامها در مبالغ ۳۰ تا ۱۵۰ میلیون ارائه میشوند و برای دریافت آنها باید فروش کسبوکارها به یک مقدار حداقل تعیین شدهای رسید باشد.
«شهره ناصری» معاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات، در گفتگو با دیجیاتو اعلام میکند که منابع این وام از تبصره ۱۸ قانون برنامه و بودجه تامین میشود و محوریت این قانون بر اساس اشتغال است؛ به همین دلیل در شرایط دریافت وام مسئله اشتغال و استخدام نیرو توسط استارتاپها نیز مطرح شده است.
در حال حاضر ۵ نوع وام به تیمهای نوپا ارائه میشود و چند شرط مختلف برای آن در نظر گرفته شده است. این وامها به شرح زیر است:
- وام ۳۰ میلیون تومانی با بهکارگیری ۱ نیروی انسانی تمام وقت با کد بیمه
- وام ۶۰ میلیون تومانی برای تیمهایی که بیش از ۱۰۰ میلیون فروش داشتهاند با استخدام ۲ نیروی انسانی تمام وقت با کد بیمه
- وام ۹۰ میلیون تومانی رای تیمهایی که بیش از ۱۰۰ میلیون فروش داشتهاند با استخدام ۳ نیروی انسانی تمام وقت با کد بیمه
- وام ۱۲۰ میلیون تومانی برای تیمهایی که بیش از ۲۰۰ میلیون فروش داشتهاند با استخدام ۴ نیروی انسانی تمام وقت با کد بیمه
- وام ۱۵۰ میلیون تومانی برای تیمهایی که بیش از ۲۰۰ میلیون فروش داشتهاند با استخدام ۵ نیروی انسانی تمام وقت با کد بیمه
ناصری میگوید که سنجش میزان فروش تیمها از اظهار نامه مالیاتی آنها انجام میشود: «ارائه قراردادهای معتبر که نمایانگر درآمد کافی آنها برای اخذ وام باشد نیز امکان پذیر است.» به گفته او دوره تنفس و بازپرداخت تسهیلات به ۳۶ ماه و پس از ۱۲ ماه دوره تنفس خواهد بود.
او میگوید: «ما هم باور داریم سرمایهگذاری خطرپذیر حتما برای فعالیتهای استارتآپی مناسبتر است، ولی اولا سرفصلهای بودجهای به ما اجازه سرمایهگذاری مستقیم نمیدهد و ثانیا سرمایهگذاری مستقیم میتواند آلوده به رانت، فساد و مداخله دولتی باشد. به همین دلیل ما مدل حمایت از سرمایهگذاری خطرپذیر را طراحی کردیم. در این مدل اگر یک سرمایهگذار خطرپذیر غیردولتی تصمیم به سرمایهگذاری کند ما ۵۰% از آن مبلغ را تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان به سرمایهگذار خطرپذیر وام ارزان میدهیم تا هم استارتآپها را تشویق به جذب سرمایه خطرپذیر کنیم و هم سرمایهگذار را به این امر. البته یکی دیگر از تفاوتهای این وامها در نظر گرفتن شرایط کلان کشور و گلوگاههای محیط کسبوکار است تا در برخی موارد که تیمها در کسب و کار خود با مشکل مواجه میشوند، دوره بازپرداخت حداکثر تا ۶ ماه تمدید شود.»»
ناصری میگوید آنها قصد ندارند وامها را به حوزه خاصی از کسبوکارها اختصاص بدهند اما در آینده برنامههایی با یک سری نهاد دارند که کسبوکارهای فعال در حوزههایی بهخصوص نظیر پردازش ابری و توسعه مدلهای VDSL را مورد حمایت قرار دهند و جداگانه به آنها کمک کنند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت این وامها به این شرح است و در صورت داشتن این مدارک، نهایتا ۳۰ روزه مراحل دریافت وام به اتمام میرسد:
- آگهی تاسیس روزنامه رسمی شرکت
- اساسنامه شرکت
- اظهارنامه ثبتی و یا شرکت نامه
- لیست بیمه شرکت در ۱۸ ماه گذشته
- طرح توسعه کسب و کار
- رزومه شرکت
- آخرین تغییرات شرکت
به گفته ناصری نکته حائز اهمیت در دریافت این وام اینست که به منظور جلوگیری از ناعدالتی در توزیع منابع اگر بیشتر از نیمی از سهام سهامداران شرکت در قالب شرکت دیگری از طرحهای حمایتی این دستورالعمل مرتبط با تسهیلات از محل وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده نموده باشند از تسهیلات جدید نمی توانند استفاده کنند
همچنین ناصری تاکید میکند که امکان دریافت دو وام به صورت همزمان از این وجوه امکان پذیر نیست: «چند وام از سوی سازمان فناوری به مردم ارائه میشود که یکی از آنها وام مستقیم از محل وجوه اداره شده است. وام همراه با صندوق کارآفرینی امید که سهم یک به دو در آن داریم و بر این اساس با ضوابط این صندوق وام را اعطا میکنیم و در نهایت وام همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی. امکان اعطای چند وام به طور همزمان برای یک شرکت مگر در شرایط خاص و داشتن مصوباتی خاص وجود ندارد اما کسبوکارها میتوانند از وام بومواره در سامانه ایران نوآفرین نیز در کنار این وامها بهرهمند شوند.»
ناصری تاکید دارد که تیمها بعد از رسیدن به شرایطی خاص میتوانند وام دوم خود را از همین محل وجوه اداره شده دریافت کنند: «بدین معنی که به طور مثال اگر متقاضی در درخواست اول ۳۰ میلیون تومان دریافت نموده است و درخواست دوم آن ۶۰ میلیون تومان است، شرایط نصب آن مشابه تسهیلات ۹۰ میلیون تومانی بایستی باشد.»
بر اساس آییننامه حمایت از شرکتهای نوپا که سال گذشته در هیات وزیران به تصویب رسید، تیمهایی که از این شرایط بهرهمند خواهند شد باید زیر سه سال از تاریخ ثبتشان گذشته باشد و حداکثر سرمایه شرکتی دو میلیارد و پانصد میلیون ریال باشد. همچنین موسسین و صاحبان سهام شرکت نسبت به توزیع سود نباید اقدام کنند و مشخصات شرکت مذکور در سامانه متمرکز درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران ثبت شده باشد. برای دریافت این وام به این لینک مراجعه کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خدایا نگاه کن کیا شدن مسئول 80 سال سنشونه ول کن هم نیستن.