ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نماینده مجلس: فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی باعث رشد مدل‌های بومی نمی‌شود

«مجتبی رضاخواه» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح کاربردی شبکه ملی اطلاعات با نام کامل «حمایت از توسعه و رقابت‌پذیری پلتفرم های ارائه دهنده خدمات پایه و کاربردی شبکه ملی ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۶

«مجتبی رضاخواه» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح کاربردی شبکه ملی اطلاعات با نام کامل «حمایت از توسعه و رقابت‌پذیری پلتفرم های ارائه دهنده خدمات پایه و کاربردی شبکه ملی اطلاعات» که هفته گذشته توسط خود او در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد، اعلام کرده که قانون جرایم رایانه‌ای که سال ۸۸ تصویب شده «قانون جامعی نبوده» و برای حمایت از کسب و کارهای بومی ظرفیت لازم را ندارد. او در گفتگو با دیجیاتو تاکید دارد که فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌تواند باعث رشد مدل‌های بومی شود و باید تدبیر قوی‌تری برای تحقق این مساله اندیشید.

«مجتبی رضاخواه» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با دیجیاتو اعلام کرد که طرح پیشنهادی اخیر در درجه اول برای حمایت از پلتفرم‌های پایه و کاربردی شبکه ملی اطلاعات است و نباید موضوع فقط محدود به پیام‌رسان‌ها باشد.

او باور دارد که فیلترینگ، کاربران را در مقابل پلتفرم‌های داخلی قرار می‌دهد. رضاخواه با مخالفت با «فیلترینگ سلیقه‌ای» تاکید کرد که باید حمایت‌های قانونی از پلتفرم‌های داخلی انجام شود اما نباید این حمایت به شکلی باشد که مدل‌های خارجی فیلتر شوند بلکه باید یک فضای رقابتی سالم به وجود بیاید. به باور رضا خواه حاکمیت باید بتواند یک تضمین برای فضای رقابتی بین پلتفرم‌های پرکاربرد خارجی با نمونه‌های داخلی ایجاد کند و یک «حمایت هوشمندانه» از آنها انجام دهد. نایب رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان باور دارد که فیلترینگ خارجی‌ها به هیچ وجه باعث رشد مدل‌های داخلی نمی‌شود.

رضاخواه می‌گوید که نباید با اعمال اقداماتی چون فیلترینگ پیام‌رسان‌ها و پلتفرم‌های خارجی، کاربران را نسبت به پلتفرم‌های داخلی بی‌اعتماد ساخت چرا که آنها با این فیلترینگ‌ها، در مقابل مدل‌های بومی درمی‌آیند و احساس خوبی به این مساله ندارند:

«آنچه باید در اولویت باشد توسعه اقتصاد دیجیتال با استفاده حداکثری از توان شرکت های دانش بنیان داخلی است و نگاه سلبی و صرفاً مبتنی بر چالش های فرهنگی و در نظر نگرفتن ابعاد اقتصادی وابستگی زندگی روزمره مردم به پلتفرم های پرکاربرد، ما را به جایی نمی رساند.»

به باور رضا حتی برخی سوء برداشتهای بی ضابطه از قوانین فعلی باعث فیلترینگ خود کسب و کارها و ضربه به آنها شده است.

او که به عنوان طراح طرح کاربردی شبکه ملی اطلاعات شناخته می‌شود و چندی پیش خبر انتشار آن را نیز در صفحه توییتر شخصی منتشر کرده بود، از جمله مخالفین «طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» بود که چندی پیش توسط برخی از نمایندگان مجلس ارائه شد. رضاخواه در گفتگوی خود با دیجیاتو تاکید کرده بود که این طرح با فیلترینگ شبکه‌های خارجی باعث می‌شود که مردم در برابر مدل‌های بومی قرار بگیرند. او همچنین گفته بود که این طرح یک بازبینی کامل نیاز دارد.

رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس در ادامه صحبت‌های خود اعلام کرد که «کارشناسان و مسئولان مختلف به ویژه دبیر شورای عالی فضای مجازی بارها از نبود ضمانت اجرایی برای مصوبات این شورا و وجود نهادهای موازی در تصمیم گیری صحبت کرده که در این طرح در بخش پلتفرم های پایه و کاربردی شبکه ملی ضمانت اجرای قانونی برای تصمیمات و سیاست‌ها دیده شده است.»

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه باید صدای نمایندگان بخش خصوصی هم در نحوه اجرای سیاست ها و مقررات گذاری شنیده شود، گفت: «اهمیت این مساله در پلتفرم های فضای مجازی که اصولا مبتنی بر شرکت های دانش بنیان و خلاق هستند مضاعف است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (11 مورد)
  • porsesh
    porsesh | ۲۴ شهریور ۱۳۹۹

    بیانات حضرت والا به منزله این نیس که فیلتر تلگرام و ... اشتباه هست. میگه برای رشد جاسوس رسان‌های داخلی این کار اشتباه است. ایشون خودش هم موافق فیلترینگ هست و گرنه الان تو مجلس نبود

  • alirezatha
    alirezatha | ۲۳ شهریور ۱۳۹۹

    امیدوارم بتونه این نظرش رو طوری بیان کنه که موفق بشه به کرسی بنشونتش فیلتر کردن امکانات خارجی برای استفاده از ظرفیت های داخلی بنظرم حماقت هست و بس
    یه جامعه بزرگی رو آزار بدیم که یه تیمی بخواد از کنار اون خدمت ایرانی نون بخوره؟
    صد سال سیاه نخواستیم نون بخوره

  • Mr. Saxobeat
    Mr. Saxobeat | ۲۳ شهریور ۱۳۹۹

    جز محدود مواردی هست که مردم وقتی از یه چی ناراضی باشن تن به خواسته دولت نمیدن.
    الان شما ماشین رو گرون بکن ملت صف میکشن .مرغ و کره و گوشت هم همینه.برای پمپ بنزین ها که دیگه هیچی.
    ولی شما بزن تلگرام رو فیلتر کن اکر ملت رفتن سروش نصب کنن.توی این مورد شانس اوردیم کوتاه نیومدیم وگرنه الان گوگلمونم یوز بود.

  • molavy
    molavy | ۲۳ شهریور ۱۳۹۹

    سالهاست که هیچ پیام رسان ایرانی (غیر هفت هشت هاش) استفاده نمیکنم
    به هیچ وجه از پیام رسان های داخلی هرچقدر هم خوب باشند و امکانات خوب بدن استفاده نکنید تا شرکت هاش نا بود بشن

    • آریا
      آریا | ۲۵ شهریور ۱۳۹۹

      خیالت راحت . استفاده نمیکنیم

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی