ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

شش روش ساده و کاربردی برای سرعت بخشیدن به یادگیری هر مهارتی

براساس تحقیقات جدید، روش‌هایی وجود دارد که می‌توان با کمک آن، مهارت‌های مختلف را با سرعت بیشتر و به سهولت یاد گرفت و برای مدت زمان طولانی آنچه آموخته‌ایم را به خاطر سپرد. معمولا مدیران و ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۹ آبان ۱۳۹۹ | ۱۸:۱۰

براساس تحقیقات جدید، روش‌هایی وجود دارد که می‌توان با کمک آن، مهارت‌های مختلف را با سرعت بیشتر و به سهولت یاد گرفت و برای مدت زمان طولانی آنچه آموخته‌ایم را به خاطر سپرد. معمولا مدیران و صاحبان کسب و کار به نیروهایی که مهارت‌های لازم را با سرعت یاد می‌گیرند، توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند.

مطالعات انجام شده توسط «مرکز تحقیقات پیو» در سال 2016 نشان می‌دهد که می‌توان با کمک راهکارهایی سرعت یادگیری مهارت‌های جدید را افزایش داد. این مرکز مطالعاتی روی تعدادی از کارمندان در ایالات متحده بررسی‌هایی را انجام داده و متوجه شدند که تقریبا دو سوم آنها با کمک این روش‌ها به سرعت مهارت‌های شغلی را فرا گرفته‌اند و به موفقیت‌های خوبی رسیده‌اند.

براساس تحقیقات انجام شده، شش راهکار کلیدی برای یادگیری سریع مهارت‌ها وجود دارد که در ادامه می‌توانید با آن آشنا شوید:‌

1- به شخص دیگری آموزش دهید یا وانمود کنید که به شخصی آموزش می‌دهید

مطالعات انجام شده توسط محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس نشان می‌دهد که وقتی فردی در تلاش است مهارت جدیدی را بیاموزد، اگر همزمان آنچه فراگرفته را به شخص دیگری آموزش دهد، سرعت یادگیری خودش افزایش پیدا می‌‌کند و اطلاعات بیشتری را می‌تواند به خاطر بسپارد.

«جان نستوجکو» پژوهشگر فوق دکترا در روانشناسی معتقد است که آموزش دادن به دیگران، باعث تغییر ذهنیت فرد می‌شود و راحت‌تر می‌تواند خودش مفاهیمی که آموزش می‌بیند را فرابگیرد.

وقتی در حال یادگیری هستید، می‌توانید مطالبی که آموخته‌اید را انسجام داده و با نظم جدیدی به شخص دیگری آموزش دهید. این راهکار یکی از استراتژی‌های موثر در یادگیری است.

2-در بازه‌های زمانی کوتاه مدت یاد بگیرید

کارشناسان مرکز موفقیت علمی دانشگاه ایالتی لوئیزیانا پیشنهاد می‌کنند که مدت زمان 30 الی 50 دقیقه را به یادگیری مطالب جدید اختصاص دهید. «الن دان» یکی از فارغ التحصیلان رشته استراتژی‌های یادگیری معتقد است:

«اختصاص زمانی کمتر از 30 دقیقه برای یادگیری کافی نیست. از سوی دیگر برای یادگیری مطالب جدید، بیش از 50 دقیقه اطلاعات جدید را مطالعه نکنید.»

وی معتقد است بعد از هر 50 دقیقه‌ای که به یادگیری موضوعات جدید اختصاص می‌دهید، زمانی در حدود 5 تا 10 دقیقه به ذهن استراحت بدهید.

در واقع باید جلسات یادگیری طولانی مدت به جلسات کوتاه‌تری تقسیم بندی شود تا روند یادگیری را تسریع ببخشد. این روش خصوصا برای یادگیری مفاهیم دشوار بسیار موثر است.

3-با قلم وکاغذ یادداشت برداری کنید

با وجودی که گاهی یادداشت برداری روی لپتاپ و گوشی سریع‌تر است، ولی استفاده از قلم و کاغذ در فرآیند یادگیری بسیار کمک کننده است.

محققان دانشگاه پرینستون و UCLA معتقدند وقتی دانشجویان از دستان خود برای یادداشت برداری استفاده می‌‌کنند، ذهن‌شان در روند یادگیری فعال‌تر خواهد بود و بهتر می‌توانند مفاهیم جدید را یاد بگیرند.

«پام مولر» استاد روانشناسی دانشگاه پرینستون معتقد است:

«در بررسی‌های انجام شده در سه مطالعه تحقیقاتی، دریافتیم که افرادی که روی لپتاپ یادداشت برداری می‌کنند، در پاسخ دادن به سوالات مفهومی عملکرد بدتری نسبت به دانشجویانی که با قلم و کاغذ یادداشت برداری می‌کنند، از خود نشان داده‌اند.»

4- از قدرت فاصله ذهنی استفاده کنید

رعایت اصول فواصل یادگیری بسیار مهم است و باعث می‌شود که سریعتر مهارت و مفاهیم جدید را فرابگیرید. «بندیکت کری» نویسنده کتاب «چگونه یاد می‌گیریم؟» حقایق جالبی را در مورد زمان، مکان و چگونگی سرعت بخشیدن به یادگیری مطرح می‌کند.

وی معتقد است که یادگیری مانند آبیاری چمن است. ما می‌‌توانیم چمن را هفته‌ای یک بار به مدت 90 دقیقه یا سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه آبیاری کنیم. رعایت فاصله مناسب در آبیاری به سرسبزتر شدن چمن کمک می‌کند.

برای به خاطر سپاری مفاهیم جدیدی که یاد گرفته‌اید، بهتراست این اطلاعات را یک یا دو روز بعد از اولین مطالعه مرور کنید. تکرار مطالب در بازه‌های زمانی مشخص کمک می‌کند تا روند یادگیری سرعت بگیرد. در واقع سیگنالی به مغز ارسال می‌شود که به خاطر سپردن این مفاهیم برای فرد اهمیت دارد.

5- بین جلسات آموزشی چرت کوتاهی بزنید

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بعد از هر جلسه یادگیری استراحت کنید. خوابیدن بین جلسات آموزشی کمک می‌کند تا آنچه فرا گرفته‌اید تا 6 ماه بعد به راحتی یادتان بیاید و در خاطرتان به خوبی بماند.

محققان فرانسوی برای اثبات این موضوع دست به آزمایش زدند. 16 کلمه فرانسوی در دو جلسه به شرکت کنندگان آموزش داده شد. گروه اول بین دو جلسه نخوابیدند ولی گروه دوم بین دو جلسه کلاسی استراحت کرده و خوابیدند. گروهی که بین دو جلسه آموزش خوابیده بودند می‌توانستند به راحتی 10 کلمه از 16 کلمه را به خاطر آورند. افرادی که نخوابیده بودند تنها حدود 7.5 کلمه را به یاد می‌آوردند.

6- تغییراتی ایجاد کنید

براساس یک مطالعه جدید در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، هنگام یادگیری مهارت جدید، تغییر نحوه تمرین می‌تواند به سرعت یادگیری کمک کند. در آزمایشی از شرکت کنندگان خواسته شد تا مهارت کامپیوتری را یاد بگیرند.

افرادی که در جلسه دوم تغییراتی در روش کار خود داده بودند، عملکرد بهتری نسبت به افرادی از خود نشان دادند که روش‌های تکراری را ادامه داده بودند.

«پابلو سلنیک» استاد طب فیزیکی و توانبخشی معتقد است که تغییر فرآیندها می‌تواند نقش موثری در به خاطر سپاری مفاهیم یا مهارت‌هایی که یاد می‌گیریم داشته باشد.

بهتر است در هر کاری که می‌‌خواهید فرابگیرید، تغییرات و اصلاحاتی در روش تمرین کردن ایجاد کنید. در این صورت سریع‌تر مفاهیم را فرا خواهید گرفت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • GHAEM
    GHAEM | ۱۳ آبان ۱۳۹۹

    مرسی عالی بود

  • yosof
    yosof | ۱۰ آبان ۱۳۹۹

    خیلی مفید بود ممنون. مورد اول که سالیان ساله که در حوزه های طلاب رواج داره با عنوان مباحثه

    البته موارد دیگه ای هم میشه به این مقاله اضافه کرد از جمله ارتباط دادن داده های جدید با قبلی و موارد دیگه

  • Mr. J
    Mr. J | ۹ آبان ۱۳۹۹

    ممنون از مقالتون. پیشنهاد میکنم کتاب The First 20 Hours از جاش کافمن رو بخونید

مطالب پیشنهادی