ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان از شباهت شگفت‌انگیز بین ساختار جهان هستی و مغز انسان می‌گویند

مطالعات جدید دانشمندان خبر از کشف شباهت‌های بیشتری بین جهان هستی و مغز انسان می‌دهد. جهان هستی و مغز انسان به عنوان دو سیستم پیچیده، از نظر ساختار و اتصال بین اجزای آن شباهت‌های حیرت ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | ۱۹:۴۵

مطالعات جدید دانشمندان خبر از کشف شباهت‌های بیشتری بین جهان هستی و مغز انسان می‌دهد. جهان هستی و مغز انسان به عنوان دو سیستم پیچیده، از نظر ساختار و اتصال بین اجزای آن شباهت‌های حیرت انگیزی با یکدیگر دارند.

گر چه که مغز انسان و جهان هستی از نظر ابعاد، هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند؛ اما شباهت‌های زیادی به مغز انسان و سلول‌های عصبی و جهان هستی و کهکشان‌هایش وجود دارد وساختار هر دو به صورت عجیب و حیرت انگیزی بسیار به یکدیگر شبیه است.

در برخی موارد، دو سیستم به قدری به یکدیگر شباهت دارند که حتی چنین شباهتی بین قسمت‌های تشکیل دهنده هر سیستم دیده نمی‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که فرآیندهای فیزیکی توانایی ایجاد ساختارهای پیچیده اما مشابه را دارد.

برخی شباهت‌های جهان هستی و مغز بسیار ساده و ملموس هستند. به عنوان مثال، مغز انسان با شبکه‌ای شامل حدود 70 میلیارد نورون کار می‌کند. جالب است بدانید که جهان هستی نیز حدود 100 میلیارد کهکشان دارد.

در هر دو سیستم یعنی هم در مغز و هم در جهان هستی، شبکه پیچیده تشکیل دهنده آن شامل رشته‌های طولانی و گره‌هایی است که به یکدیگر متصل شده‌اند. اگر تصویری از مغز انسان را با شبکه گسترده‌اش با تصویری از کیهان کنار هم قرار دهید، این شباهت‌ به خوبی قابل رویت است.

در هر دو سیستم، این رشته‌ها حدود 30 درصد از جرم اصلی را تشکیل می‌دهند. 70 درصد مغز را آب و 70 درصد کیهان را انرژی تاریک تشکیل داده است.

محققان برای بررسی بیشتر شباهت‌ها، نحوه تشکیل شبکه‌های کهکشانی را با مغز انسان مقایسه کردند. «فرانکو وازا»، اخترفیزیکدان دانشگاه بولونیا که در این مطالعه با «آلبرتو فلتی» جراح مغز و اعصاب دانشگاه ورونا همکاری داشته، می‌گوید:

«تراکم طیفی هر دو سیستم را محاسبه کردیم. این روشی است که اغلب در کیهان شناسی برای مطالعه توزیع فضایی کهکشان‌ها استفاده می‌شود. تجزیه و تحلیل‌های انجام شده نشان می‌دهد که توزیع نوسانات درون شبکه عصبی مخچه در مقیاس از 1 میکرومتر تا 0.1 میلی‌متر همانند توزیع ماده در شبکه کیهانی است که در مقیاس بزرگتری از 5 میلیون تا 500 میلیون سال نوری رخ می‌دهد.»

محققان روش‌های اتصال شبکه نورون‌ها و کهکشان‌ها را مورد بررسی قرار دادند و مجددا به شباهت‌های قابل توجهی دست یافتند. دانشمندان میانگین تعداد اتصالات بین هر یک از گره‌ها و نحوه خوشه بندی آنها را نیز مقایسه کردند و مجددا به شباهت‌های بیشتری در این زمینه نیز دست یافتند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • h.b
    h.b | ۲۹ آبان ۱۳۹۹

    اگه برنامه نویس باشید ، میفهمید که همه دنیا روی یک شبکه برنامه نویسی شده و از یک سری کد استفاده میشه ، عداد همان عداد هستند فقط با مقیاس بزرگ تر

  • porsesh
    porsesh | ۲۸ آبان ۱۳۹۹

    فکر کنم هیچ ربطی بهم ندارن. به این میگن خرافات علمی

    • best
      best | ۲۹ آبان ۱۳۹۹

      میدونم تو عمرت 4 تا کتاب نخوندی ولی چشمای کوت رو باز کن حداقل عکس قرمز رنگ رو ببین شباهتشو نمیبینی . راست میگن ادم که خوابه رو میشه بیدار کرد ولی کسی که خودشو به خواب زده رو نه

    • poyanzed@gmail.com
      poyanzed@gmail.com | ۲۹ آبان ۱۳۹۹

      پشمام تو دیگه چی هسی

  • patrik
    patrik | ۲۸ آبان ۱۳۹۹

    در جواب تعداد کهکشان موجود در جهان قابل مشاهده، بر طبق سایت اسپیس.کام، ۲۰۰ میلیارد عدد تخمینی ه. البته فرق آنچنانی نداره، تصور این اعداد از قدرت درک مغز ما خارجه. هرچیزی بیشتر از صد میلیون فقط تصوری ازش داریم. همه این اعداد هم تخمین ه.

  • MahdiMac
    MahdiMac | ۲۸ آبان ۱۳۹۹

    البته تعداد کهکشانهای جهان قابل مشاهده در حدود دو تریلیون عدد هستش

مطالب پیشنهادی