ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

فایزر خواستار دریافت مجوز استفاده اضطراری برای واکسن کرونای خود شد

کووید-۱۹ تبدیل به بزرگترین بحران کنونی بشر شده و شرکت‌ها در حال توسعه واکسن کرونا هستند. یکی از این واکسن‌ها توسط شرکت‌های «فایزر» و «BioNTech» تولید شده که اخیرا درخواست استفاده اضطراری از آن را ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱ آذر ۱۳۹۹ | ۱۲:۱۵

کووید-۱۹ تبدیل به بزرگترین بحران کنونی بشر شده و شرکت‌ها در حال توسعه واکسن کرونا هستند. یکی از این واکسن‌ها توسط شرکت‌های «فایزر» و «BioNTech» تولید شده که اخیرا درخواست استفاده اضطراری از آن را تقدیم سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) کرده‌اند.

نتایج فاز سوم آزمایش‌های بالینی واکسن‌های مختلف برای مقابله با ویروس کرونا در حال انتشار هستند. شرکت‌های فایزر و BioNTech در این مرحله به اثربخشی نزدیک به ۹۰ درصد دست پیدا کرده‌اند و حالا با توجه به این نتایج، می‌خواهند مجوز استفاده اضطراری از این واکسن کرونا را در آمریکا، استرالیا، کانادا، اروپا، ژاپن و بریتانیا دریافت کنند.

مجوز استفاده اضطراری (EUA) از یک دارو به شرکت‌های دارویی اجازه می‌دهد تا تاییدیه اولیه برای استفاده از داروی خود در شرایط اضطراری کنونی را دریافت کنند. EUA به اطلاعات ایمنی نیاز دارد، اما نسبت به روند عادی تایید داروها، سریعتر مورد بررسی قرار می‌گیرند و مجوز صادر می‌شود.

واکسن کرونا فایزر و BioNTech مبتنی بر mRNA است که به واکسن نحوه تولید پروتئین‌های خاص را آموزش می‌دهد تا از ابتلا به کووید-۱۹ جلوگیری کند. این شرکت‌ها با توجه به اطلاعات کنونی امیدوارند FDA برای آن‌ها مجوز صادر کند. FDA ماه آینده میلادی جلسه‌ای برای بررسی عملکرد این واکسن برگزار خواهد بود.

واکسن کرونا

علاوه بر این دو کمپانی، واکسن کرونا مدرنا نیز مبتنی بر mRNA است که توانسته در فاز سوم آزمایش‌های بالینی اثربخشی بالایی داشته باشد. یکی از تفاوت‌های اصلی میان واکسن کرونا فایزر و مدرنا، دمای موردنیاز برای نگهداری است. در حالی که واکسن فایزر و BioNTech به دمای منفی ۷۰ درجه نیاز دارد، واکسن مدرنا را می‌توان در دمای منفی ۲۰ درجه نگه داشت. این موضوع باعث می‌شود که حمل و توزیع واکسن مدرنا ساده‌تر شود.

در حالی که توسعه واکسن با سرعت بالایی دنبال می‌شود و شرکت‌ها به دنبال تولید انبوه محصولات خود هستند، مجوز استفاده اضطراری باعث تزریق واکسن به اقشار آسیب‌پذیر مانند کادر درمان می‌شود. در صورتی که این واکسن مجوز بگیرد، تا سال ۲۰۲۱ نباید منتظر شروع واکسیناسیون باشیم و همانطور که هم‌بنیانگذار BioNTech اعلام کرده، زندگی تا زمستان آینده به حالت عادی بازنمی‌گردد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی