نتیجه پژوهش گسترده هاروارد: معاشرت بیشترین تاثیر را در مقابله با افسردگی دارد
افسردگی به بیماری نسبتا همهگیری در جهان تبدیل شده است. محققان دانشگاه هاروارد راهکاری ساده برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی کشف کردهاند که میتواند بسیار مفید باشد. مطالعات انجام شده توسط محققان هاروارد روی ...
افسردگی به بیماری نسبتا همهگیری در جهان تبدیل شده است. محققان دانشگاه هاروارد راهکاری ساده برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی کشف کردهاند که میتواند بسیار مفید باشد.
مطالعات انجام شده توسط محققان هاروارد روی سبک زندگی افراد مختلف نشان میدهد با تغییراتی ساده میتوان از ابتلا به افسردگی تا حد زیادی جلوگیری کرد و همچنین این تغییرات برای افرادی که از این بیماری رنج میبرند، بسیار مفید خواهد بود.
راهکار ویژه و کارساز جلوگیری از افسردگی در یک کلمه خلاصه میشود: معاشرت.
از آنجا که در دوارن کرونا سطح معاشرتها به پایینترین میزان رسیده میتوان با استفاده از ابزارهای ارتباط مجازی نظیر ویدیو کنفرانس و تماس تصویری به معاشرت با دیگران ادامه داد.
محققان دانشگاه هاروارد با بررسی وضعیت بیش از 100 هزار نفر از سال 2006 به نتایج ارزشمندی در این زمینه دست یافتهاند. با بررسی 106 الگوهای رفتاری مانند الگوی خواب، رژیم غذایی، ورزش، محسط زندگی و میزان ارتباطات و معاشرت این افراد را بررسی کردند.
با تغییر و اصلاح برخی الگوهای رفتاری و سبک زندگی میتوان تغییری بسیار مطلوبی در شرایط ذهنی و روانی ایجاد کرد.
« جوردون اسمولر» استاد دانشگاه هاروارد میگوید:
«دیدار با خانواده و دوستان برای جلوگیری از افسردگی بسیار اهمیت دارد. افرادی که روابط اجتماعی خوبی دارند کمتر دچار چنین مشکلاتی میشوند.»
معاشرت کردن حتی برای افرادی که از دوران کودکی دچار آسیبهای روانی شدهاند نیز مفید خواهد بود و میتواند از ابتلا به بیماری افسردگی به شدت جلوگیری کند.
با وجودی که بسیاری از الگوهای رفتاری همچون الگوی خواب نیز میتواند بر ابتلا بر افسردگی تاثیرگذار باشد؛ اما محققان با کمک روشهای آماری دقیق به این نتیجه رسیدهاند که از بین تمامی الگوهای بررسی شده، معاشرت داشتن یکی از کلیدیترین مواردی است که میتواند به صورت مستقیم روی افسردگی تاثیر بگذارد.
همچنین بررسیهای محققان نشان میدهد که تماشای تلویزیون و چرت زدن در ساعات روز میتواند تاثیر منفی به همراه داشته باشد. تماشای تلویزیون و چرت زدن در ساعات روز، الگوهای رفتاری هستند که در آنها فرد تحرک خاصی ندارد و میتواند به عنوان عوامل تشدید کننده افسردگی درنظر گرفته شود. تحقیقات محققان در این زمینه ادامه دارد.
اسمولر می گوید:
«افسردگی صدمات جبران ناپذیری روی افراد، خانوادهها و جامعه ایجاد میکند. با این وجود هنوز در مورد راهکارهای پیشگیری از این بیماری اطلاعات بسیار کمی وجود دارد.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.