ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ناسا برای اولین بار از بزرگ‌ترین قمر مشتری سیگنال FM دریافت کرد

فضاپیمای جونو برای اولین بار از بزرگ ترین قمر مشتری سیگنال رادیویی دریافت کرد. ناسا می‌گوید فضاپیمای جونو (Juno) به تازگی از بزرگ ترین قمر این غول گازی یعنی «گانیمد» (Ganymede) سیگنال FM دریافت کرده ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۴ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۵

فضاپیمای جونو برای اولین بار از بزرگ ترین قمر مشتری سیگنال رادیویی دریافت کرد.

ناسا می‌گوید فضاپیمای جونو (Juno) به تازگی از بزرگ ترین قمر این غول گازی یعنی «گانیمد» (Ganymede) سیگنال FM دریافت کرده است. البته این سیگنال توسط موجودات هوشمند فرازمینی ساطع نشده، ولی کشف هیجان انگیزی به شمار می‌رود، به ویژه اینکه برای اولین بار از گانیمد دریافت شده است.

«پاتریک ویگینز» (Patrick Wiggins)، یکی از سفیران ناسا در یوتا نیز آب پاکی را روی دست طرفداران فیلم‌های علمی-تخیلی ریخته و می‌گوید: «این [سیگنال] از موجودات هوشمند فرازمینی نیست و منشأ طبیعی دارد.»

فضاپیمای جونو حین عبور از منطقه قطبی مشتری با سرعت ۱۱۱,۸۴۷ مایل بر ساعت (بیش از ۱۸۰ هزار کیلومتر بر ساعت) سیگنال رادیویی موسوم به decametric radio emission یا به عبارت ساده‌تر همان وای‌فای را ثبت کرده است. انتشار امواج فقط ۵ ثانیه طول کشید اما به حدی بود که جونو بتواند منشأ آن را شناسایی کند.

ناسا می‌گوید امواج رادیویی دکامتری (decametric radio waves) فرکانسی بین ۱۰ تا ۴۰ مگاهرتز دارند که هرگز از ۴۰ مگاهرتز تجاوز نمی‌کند. این سازمان می‌افزاید: «حرکت مارپیچی الکترون‌ها در میدان مغناطیسی مشتری احتمالاً علت این امواج رادیویی هستند.» محققان از اواسط دهه ۵۰ میلادی از وجود این امواج رادیویی در مشتری مطلع بودند اما حالا برای اولین بار است که این پدیده در گانیمد مشاهده می‌شود.

این اولین باری نیست که محققان متوجه اتفاقات غیرعادی در گانیمد می‌شوند. سال ۲۰۱۸ فضاپیمای گالیله امواج الکترومغناطیس «خارق العاده‌ای» از این قمر ثبت کرد. گانیمد بزرگ‌ترین قمر مشتری بوده و از دیرباز منجمان را شگفت زده کرده است. تلسکوپ فضایی هابل سال ۲۰۱۵ به شواهدی دست یافت که نشان می‌داد زیر سطح گانیمد اقیانوس وجود دارد.

جونو سال ۲۰۱۱ به فضا پرتاب شد و قرار بود تابستان ۲۰۲۱ مأموریت آن به اتمام برسد، اما ناسا مأموریتش را تا سپتامبر ۲۰۲۵ تمدید کرده است. این فضاپیما مشغول مطالعه مشتری و حلقه‌های آن و همچنین قمرهای این غول گازی شامل گانیمد، اروپا و Io است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی