نام نویسی داوطلبان انتخابات ۱۴۰۰ اینترنتی انجام خواهد شد
دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات خبر از ثبت نام تمام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی شهر و روستا، میان دورهای مجلس شورای اسلامی و میان دورهای مجلس خبرگان رهبری به صورت الکترونیکی داد. «اسماعیل ...
دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات خبر از ثبت نام تمام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی شهر و روستا، میان دورهای مجلس شورای اسلامی و میان دورهای مجلس خبرگان رهبری به صورت الکترونیکی داد.
«اسماعیل موسوی» در گفتگو با صدا و سیما گفت که داوطلبان با مراجعه به سامانه وزارت کشور که تا زمان انتخابات ریاست جمهوری از آن رونمایی خواهد شد و یا از طریق یک اپلیکیشن موبایل مدارک مورد نیاز خود را در سامانه بارگذاری خواهند کرد. به گفته موسوی تنها زمانی که این کاربران به صورت فیزیکی باید مراجعه کنند هنگام تایید نهایی ثبتنامشان است و این مراجعه حضوری نیز بسیار کوتاه خواهد انجام شد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه تمامی داوطلبان تنها از طریق راههای مجازی وارد انتخابات خواهند شد، این امر را در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی در برابر ویروس کرونا دانسته است. موسوی درباره مراجعه حضوری که پس از ثبت نام حضوری رخ میدهد به صدا و سیما این توضیح را ارائه داده است: «داوطلبان ریاست جمهور بعد از نام نویسی الکترونیکی برای تایید نهایی به وزارت کشور مراجعه میکنند و داوطلبان شورای اسلامی شهر و روستا، میان دورهای مجلس شورای اسلامی و میان دورهای مجلس خبرگان رهبری نیز برای تایید نهایی به فرمانداریها و بخشداریها مراجعه خواهند کرد.»
پیش از این شایعه الکترونیکی شدن انتخابات کشوری نیز از گوشه و کنار نهادهای گوناگون حاکمیتی به گوش میرسید و موسوی نیز این موضوع را رد نکرده است و همچنان از احتمال برگزاری انتخابات به صورت کاملا آنلاین داده است: «این امکان برای ما مهیاست که فرایند رای گیری را الکترونیک و از بسیاری از خطاها و تخلفات پیشگیری کنیم تا سلامت انتخابات بیش از پیش تامین شود.» به گفته موسوی برگزاری انتخابات الکترونیکی نیازمند صندوقهای رای الکترونیکی است که ساخت آن طول میکشد: «ما برای ساختن صندوقهای رای الکترونیک به چند ماه وقت نیاز داریم که اگر زودتر تکلیف این موضوع روشن میشد و توافقات صورت میگرفت، امروز راحتتر میتوانستیم مقدمات کار را فراهم کنیم.»
با این وجود باید گفت انتخابات کشور آمریکا که چندی پیش برگزار شد نیز به صورت الکترونیکی پیش نرفت و برگزاری انتخابات سراسری در سطح کشور به صورت الکترونیکی هنوز هم از چالشهایی است که در کشورهای پیشرفته نیز با آن سر و کله میزنند. تجربه برگزاری انتخابات نصر کشور که در ابعاد بسیار کوچکتری برگزار شد و با مشکلات عدیدهای همراه شد نیز نشان میدهد که شاید برای برقراری چنین انتخاباتی به صورت آنلاین، هنوز زیرساختهای لازم فراهم نباشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ای بر پدر اونی که تو انتخابات شرکت میکنه. میخوان با رای دادن نهال انقلاب رو آبیاری کنن. بخشکه این انشالاه
تهش که چی،اینکه کی تایید صلاحیت بشه مربوط به خودشونه.
تا خر هست. خرسوار هم هست