توسعه روش تولید مواد گیاهی آزمایشگاهی که میتواند جایگزین کشاورزی شود
پژوهشگران دانشگاه MIT موفق به توسعه روش جدیدی برای رشد مواد گیاهی در آزمایشگاه شدهاند که تولید چوب و الیاف را ممکن میکند. محققان برای نمایش نحوه کار این متد، با استفاده از سلولهای برگهای ...
پژوهشگران دانشگاه MIT موفق به توسعه روش جدیدی برای رشد مواد گیاهی در آزمایشگاه شدهاند که تولید چوب و الیاف را ممکن میکند. محققان برای نمایش نحوه کار این متد، با استفاده از سلولهای برگهای «گل آهاری» یک ساختار ساده ایجاد کردند.
این روش در مراحل اولیه خود قرار دارد، اما کاربردهای بیشماری برای مواد گیاهی ساخته شده در آزمایشگاه وجود دارد که شامل کاربردها در زمینه کشاورزی و همچنین مواد ساختمانی میشود. در حالی که کشاورزی سنتی در مقایسه با دامپروری و پروش حیوانات آسیب کمتری به محیط زیست میزند، همچنان تاثیرات زیادی روی آن دارد و نیازمند منابع و هزینههای زیادی است. علاوه بر این، هرگونه تغییرات محیطی میتواند روی محصول نهایی تاثیرگذار باشد.
جنگلداری و قطع درختان تاثیرات زیست محیطی منفی بارزتری دارد. اگر تلاش اخیر پژوهشگران MIT در نهایت منجر به ایجاد راهی برای تولید انبوه چوبهای آزمایشگاهی برای ساخت و ساز شود، پتانسیل بالایی برای کاهش تاثیرات مخرب زیست محیطی در سراسر جهان خواهد داشت. علاوه بر این طبق گفته پژوهشگران، از نظر تئوری رشد مواد گیاهی میتواند طبق اشکال موردنظر افراد باشد، بنابراین در آزمایشگاه میتوان یک میز چوبی تولید کرد.
با وجود چنین موفقیتی، هنوز برای استفاده تجاری و گسترده از این روش راه طولانی در پیش داریم. پژوهشگران تنها در مقیاس پایینی موفق به رشد مواد شدهاند و اگر به دنبال راهی برای توسعه مواد گیاهی با خواص نهایی متفاوت باشند، با چالش جدیدی روبهرو میشوند. آنها برای اینکه بتوانند بطور انبوه و بهینه این مواد را تولید کنند، باید از موانع قابل توجهی عبور کنند، با این حال به دنبال راهحلها برای رفع این مشکلات و دیگر سختیها هستند.
به تازگی شاهد تولید گوشت آزمایشگاهی بودهایم و مواد گیاهی هم در اول راه قرار دارند. با این وجود این مواد پتانسیل بسیار بالایی دارند و میتوانند تاثیر قابل توجهی در زندگی ما داشته باشند، حتی اگر راه طولانی برای رسیدن به آنها در پیش داشته باشیم. در آینده در کنار گوشت، مواد گیاهی هم در آزمایشگاهها تولید میشوند تا دیگر به محیط زیست آسیبی وارد نشود، البته اگر روشهای آزمایشگاهی مخرب نباشند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.