مصرف انرژی بیت کوین به شدت بهینهتر و سبزتر از سیستم بانکداری کنونی است
قیمت ارزهای دیجیتال به خصوص بیت کوین (BTC) در هفتههای گذشته افزایش چشمگیری را تجربه کرده و شاهد افزایش استخراج آن بودهایم، موضوعی که منتقدان زیادی دارد. در حالی که برخی به مصرف انرژی بالا ...
قیمت ارزهای دیجیتال به خصوص بیت کوین (BTC) در هفتههای گذشته افزایش چشمگیری را تجربه کرده و شاهد افزایش استخراج آن بودهایم، موضوعی که منتقدان زیادی دارد. در حالی که برخی به مصرف انرژی بالا برای استخراج بیت کوین و همچنین آسیب به محیط زیست اشاره دارند، گزارشی جدید از استفاده بیشتر ماینرهای بیت کوین از انرژیهای تجدیدپذیر نسبت به سیستم بانکداری خبر میدهد.
مدتهاست شاهد بحثهای زیادی درباره مصرف انرژی بیت کوین و همچنین بهرهوری آن هستیم. در سال گذشته میلادی مقالات زیادی در این زمینه منتشر شد و اخیرا یکی از مهندسان نرم افزار به نام «استفان دیل» به منتقدان سرسخت مصرف انرژی توسط بیت کوین تبدیل شده است.
دیل اخیرا گفته:
«ارزهای دیجیتال یک چرنوبیل عظیم هستند. اقتصاد بیت کوین یک طرح سرمایهگذاری هرمی شکل است که توسط یک توهم پشتیبانی میشود. توهمی که میتواند از هیچ چیز، ارزش ایجاد کند و افراد احمق را به خرید آن متقاعد کند.»
انتقاد دیل نسبت به مصرف انرژی بیت کوین مشکلات زیادی دارد و برای مثال این مهندس درباره از مصرف انرژی بهینه شبکه ارز دیجیتال ساتوشی اطلاعی ندارد. علاوه بر این، دیل و بسیاری از افراد از هزینههای بالای انرژی برای نگهداری سیستم بانکداری کنونی مطلع نیستند که شامل چندین تراوات برق برای سرورها، شعب و دستگاههای خودپرداز میشود.
بسیاری از اطلاعات درباره مصرف انرژی بیت کوین مربوط به شاخص کمبریج برای مصرف برق بیت کوین (CBECI) میشود، با این حال برخی از شاخص سایت Digiconomist هم استفاده میکنند. در حالی که این سایت به مصرف انرژی ۷۷.۷۸ تراوات ساعتی شبکه BTC اشاره میکند، در شاخص CBECI به رقم ۱۱۱.۰۸ تراوات ساعت برمیخوریم که اختلاف زیادی با یکدیگر دارند.
در حال حاضر نمیدانیم تا چه اندازه دادههای CBECI دقیق هستند، البته تیم این شاخص اعلام کرده در سال ۲۰۲۱ اطلاعات خود را بروزرسانی میکند. این شاخص باعث شده بسیاری به این موضوع اشاره کنند که ۶۵ درصد نرخ هش استخراج BTC مربوط به چین میشود که میتواند کاملا غلط باشد چرا که گزارشی در اواسط ۲۰۲۰ نشان داد که سهم این کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است.
علاوه بر این عدم اطمینان درباره مصرف انرژی توسط BTC، فعالان محیط زیست به استفاده ماینرها از انرژیهای تجدیدپذیر برای استخراج این ارز دیجیتال هم اشارهای نمیکنند. تعدادی از گزارشها به این موضوع اشاره دارند که ۷۰ درصد ماینرها از ترکیبی از انرژیهای تجدیدپذیر در سراسر جهان استفاده میکنند.
در سال گذشته میلادی گزارشی از سوی دانشگاه کمبریج منتشر شد که نشان میداد ۷۶ درصد ماینرها از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده میکنند. گزارش دیگری از سوی آژانس ملی انرژی چین، Coinshare، «دویچه بانک» و «مورگان استنلی» به این موضوع اشاره دارد که ۷۸ درصد مصرف برق در شبکه BTC از منابع تجدیدپذیر تامین میشود.
همین گزارشها نشان میدهد که ماینرهای بیت کوین بیش از هر سیستم مالی کنونی برای تامین برق خود به سراغ منابع تجدیدپذیر میروند. بانکداری مدرن به کامیونها برای انتقال پول، سرورها، شعب، دستگاههای خودپرداز و تجهیزات دیگر نیاز دارند که هزینهها و همچنین مصرف انرژی را افزایش میدهند.
شمار بالایی از مقالات، مصرف انرژی سالانه سیستم بانکداری کنونی را بیش از ۱۴۰ تراوات ساعت اعلام کردهاند. در یکی از این مقالات نوشته شده که مصرف انرژی بیت کوین برخلاف تصور عموم چندان نامناسب نیست. در نهایت این شواهد نشان میدهند که بیت کوین نسبت به شبکه بانکداری انرژی کمتری مصرف میکند و البته وابستگی بیشتری به منابع تجدیدپذیر دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقعا مطالبی که ترجمه میکنید بخونید
شبکه بیت کوین 7 تراکنش در دقیقه می تونه انجام بده
اون وقت میاین این بکه کند و داغون با همین شاپرک زپرتی خودمون ک 2 هزار تا در ثانیه تراکنش داره مقایسه میکنید بعد میگید از شبکه بانکی بهتره
دقیقا همینه و ارز دیجیتال فعلا فقط برای سود اوری استفاده میشه
داداش بن میشی نمی ارزه...
کی چی خب
اولین ماشینی هم که ساخته شد 0.75 اسب بخار قدرت داشت
در مقایسه با اسب یا خر اقتضاحه
تو زمین خاکس نمی تونست بره
کلی هم سر و صدا داشت