تیم کوک: حریم خصوصی مثل تغییرات اقلیمی از مهمترین موضوعات قرن 21 است
«تیم کوک» مدیرعامل اپل در جریان کنفرانسی در زمینه سیستمهای کامپیوتری، حریم خصوصی و محافظت از دادهها، در مورد اهمیت حریم خصوصی توضیح داد و تایید کرد که حتی اگر مردم چیزی برای پنهان کردن ...
«تیم کوک» مدیرعامل اپل در جریان کنفرانسی در زمینه سیستمهای کامپیوتری، حریم خصوصی و محافظت از دادهها، در مورد اهمیت حریم خصوصی توضیح داد و تایید کرد که حتی اگر مردم چیزی برای پنهان کردن نداشته باشند، باید به حفظ حریم خصوصی اهمیت بدهند.
اخیرا اپل با راهاندازی سیستم جدیدی که در آن توسعه دهندگان اپ باید پیش از رهگیری کاربران از آنها اجازه بگیرند خشم فیسبوک را بر انگیخته است. علیرغم اعتراضهای این شرکت اپل با تاکید بر لزوم حفط حریم خصوصی حاضر نیست از این سیستم بکشد و حالا تیم کوک در مصاحبه مطبوعاتی خود با «فست کمپانی» در مورد اثرات مخرب مدل کسب و کار شرکتهایی نظیر فیسبوک و برنامههای آتی اپل در مورد شفافیت رهگیری اپها (App Tracking Transparency) صحبت کرده است.
مدیر عامل اپل میگوید حفظ حریم خصوصی یکی از مهمترین موضوعات قرن حاضر است و لازم است عمیقا در مورد راهکارهای حفظ حریم خصوصی فکر اساسی شود تا بتوان شرایط بهتری را برای نسل بعدی فراهم کرد.
مدیر عامل اپل معتقد است که حفظ حریم خصوصی نیز باید مانند تغییرات آب و هوایی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید مورد توجه قرار گیرد تا مسایل بزرگتری را به وجود نیاورد.
مدیر عامل اپل به توضیح این نکته پرداخت که قرار داشتن در دنیایی که تحت نظارت دائمی شرکتهای بزرگ است باعث ایجاد چه تغییراتی در رفتار کاربران میشود.
اپل با انتشار سندی به نام «یک روز از دادههای زندگی شما» به بررسی دقیق این موضوع پرداخته و جزئیات نحوه ردیابی اطلاعات کاربران توسط شرکتهای شخص ثالث را در وبسایتها و اپلیکیشنها توضیح میدهد.
در بخشی از این یادداشت آمده است:
«در رفتار شما چه تغییراتی ایجاد میشود؟ چه کارهایی را کمتر انجام میدهید؟ چه کارهایی را دیگر انجام نخواهید داد؟ اگر قرار باشد خودتان را محدود و محدودتر کنید از کنجکاوی و جستجو درباره چه چیزهایی دست میکشید؟ چنین جهانی، آن چیزی نیست که برخی از ما آرزو میکنیم در آن باشیم.»
بسیاری از مردم هر روز به دنبال موضوعات مختلفی هستند، اما شاید دوست نداشته باشند که بقیه هم از این قضیه اطلاع داشته باشند. شاید واقعا عدهای دوست نداشته باشند که دیگران از علایق آنها مطلع شوند یا برای دانستن اطلاعات فردی کنجکاوی بیش از حد نشان بدهند.
تیم کوک نگرانی خود را در مورد چنین مواردی مطرح کرده و میگوید همه مردم باید نگران حفظ حریم خصوصی خود باشند و به این موضوع اهمیت بدهند.
وی همچنین به این موضوع اشاره میکند که همه شرکتهای بزرگ فناوری عملکرد مشابه یکدیگر ندارند، اما همه بزرگان فناوری همچون فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، آمازون و اپل با یک برچسب بزرگ در یک دسته گنجانده میشوند. وی میگوید:
«من مردم را تشویق میکنم در سطحی عمیقتر به این موضوعات فکر کنند. شرکتها، مدل تجاری آنها، نحوه برخورد آنها با کاربران و همه چیز را مورد توجه قرار بدهند. به این موضوع توجه کنند که شرکتها، چه ارزشهایی را دنبال میکنند.»
در جریان مصاحبه مطبوعاتی، از تیم کوک در مورد اینکه نقض حریم خصوصی تهدیدآمیزتر است یا هوش مصنوعی نیز سوال شد.
مدیر عامل اپل در پاسخ به این سوال گفت هر دو میتوانند در صورت استفاده نادرست تهدیدآمیز باشند. تیم کوک میگوید هوش مصنوعی و حریم خصوصی از موضوعات بسیار مهمی است که باید روی هر دوحوزه کار شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
پیشرفته ترین وسایل جاسوسی الکترونیکی هستند و گوشیهای موبایل هم از نوع پیشرفته ترین لوازم الکترونیکی_این توپول موپلی جذاب چربی بالا
اطلاعت رو همه ور میدارن و یه بخشیش رو میفروشن، ولی مهم اینجاست که چقدر ؟ و مسئله اینجاست که اپل خیلی کم اطلاعات ور میداره (حداقل نسبت به فیسبوک کمتر ور میداره) و جزو معدود شرکت های بزرگی هست که اطلاعات رو به مقدار خیلی کمی ور میداره و باهاشون کار های کثیفی مثل فروختنشون و غیره رو انجام میده.
پیشنهاد می کنم همه حتماً مستند معضل اجتماعی (The Social Dilemma) رو ببینن تا متوجه حرف های من بشن
من به شخصه مشکلی ندارم اگه داده هام واسه تارگت کردن من واسه تبلیغات استفاده بشه ولی نه اینکه به دولت ها فروخته بشه.داده هر شرکت باید همونجا بمونه و حتی به شرکت های دیگه هم داده نشه.من دارم با دیدن تبلیغ بهای دسترسی به علایق و امیال خودم رو به شرکت میدم اوکی،ولی اجازه فروشش رو نمی دم مثل کاری که فیسبوک بشدت مشکوکه توش.
کاملا موافقم
مردم از اپ ها و سیستم عامل ها مجانی استفاده میکنند و نمیدونند چرا مجانیه
به قول میلتون فریدمن چیزی به اسم نهار مجانی وجود نداره
اینکه از اطلاعاتت برای تبلیغات هدفمند استفاده بشه هم معقوله هم منصفانه
ولی فروختن اطلاعات به نهادهای سیاسی غیر اخلاقی و خطرناکه
چیزی که باید جلوش گرفته بشه مورد دومه
دقیقا،هیچ چیز مجانی نیست،ولی با این چیز هایی که راجب حریم خصوصی میگن به جای حل مشکل غیر اخلاقی و خطرناک دوم صرفا،اونو آروم آروم پنهان میکنن.
استفاده از اطلاعات ما برای تبلیغات بخش کوچکی از کاربرد اطلاعات هست، مسئله اینجاست که با رهگیری اطلاعات به کمک هوش مصنوعی به علایق ما (حتا به علایقی که خودمون هم نمیدونیم) دست پیدا می کنن و ما رو بیشتر و بیشتر درگیر خودشون می کنن، غیر از این مشکل و هزاران مشکل دیگه ای که هست اطلاعات ما رو محدود به علایق (چیزی که هوش مصنوعی تشخیص میده ما دوست داریم) می کنن و آدم ها رو به گروه های مختلف تقسیم می کنن و خشونت رو در سطح جامعه به شدت بالا میبرن.
پیشنهاد می کنم مستند معضل اجتماعی (The Social Dilemma) رو حتماً ببین.
یکی از دلایلی که من گوشی های اپل رو هزاران بار به نمونه های اندرویدی ترجیه میدم با وجود گرون تر بودن!