ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

بر اساس مصوبه مجلس، اینفلوئنسرها در رسانه‌های کاربرمحور باید مالیات پرداخت کنند

کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده در رسانه‌های کاربرمحور (مانند تلگرام و اینستاگرام) یا همان اینفلوئنسرها طبق مصوبه مجلس از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهند بود. نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۳:۱۲

کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده در رسانه‌های کاربرمحور (مانند تلگرام و اینستاگرام) یا همان اینفلوئنسرها طبق مصوبه مجلس از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهند بود.

نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (۵ اسفندماه) مجلس، با پیشنهاد نماینده مشهد مبنی بر دریافت مالیات از اینفلوئنسرها موافقت کردند. مقرر شده تا به تبصره ۶ ماده واحد لایحه بودجه بندی اضافه شود که بر اساس آن درآمد کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده رسانه‌های کاربر محور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد شود.

همچنین تایید شده در این زمینه هم سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن این بند دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفه‌ای رسانه‌های کاربر محور از محل تبلیغات را تهیه و به تائید وزیر اقتصاد برساند. سازمان امور مالیاتی همچنین مکلف است لیست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آنها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد.

«محمدحسین حسین زاده بحرینی»، نماینده مشهد در این جلسه پیشنهاد دریافت  مالیات از اینفلوئنسرها را داد و در این مورد گفت: «در حال حاضر بخشی از کسب‌و‌کارها در فضای واقعی و حقیقی شکل نمی‌گیرند، بلکه فضای مجازی و اینترنت فرصت خوبی برای توسعه دولت الکترونیکی و کسب و‌کارهای مجازی است و باید شکل سالم این کسب‌وکارها را تشویق کنیم و مشوق‌هایی در نظر بگیریم.»

او در ادامه افزود: «در فضای مجازی برخی از کسب و کارها شکل خاصی پیدا کرده‌اند به عنوان مثال تعداد کاربران برخی کانال‌هایی که در اینستاگرام و سایر شبکه‌های مجازی فعالیت می‌کنند، نجومی است و به چند صد هزار کاربر می‌رسد که در اصطلاح به آنها اینفلوئنسرها می‌گویند. اینفلوئنسرها شاخه‌های مختلفی ایجاد می‌کنند که در این کانال‌ها از جمله کارهایی که انجام می‌دهند، تبلیغات است.»

بحرینی تاکید کرد که این قانون فقط برای صفحات و کانال هایی با بیش از ۵۰۰ هزار کاربر است و شامل همه کسب و کارها در فضای مجازی نمی شود. او گفته هدف، کانال‌ها و صفحاتی  هستند که بستری برای گرفتن تبلیغات ایجاد کرده و درآمد زیادی هم دارند و بعضا پشت آن یک سلبریتی یا افراد دیگری هستند.

به گفته بحرینی حتی اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده نیز مشمول این مالیات می‌شوند. او با بیان اینکه این پیشنهاد با همکاری مرکز پژوهش‌ها تنظیم شده، گفت: «منظور از رسانه‌های کاربرمحور کانال‌های اینستاگرام، تلگرام و غیره است و اگر بیشتر از ۵۰۰ هزار کاربر داشته باشند، مشمول مالیات می‌شوند و این حکم شامل تمامی کسب و‌کارهای کوچکی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، نمی‌شود.»

در شرایطی صحبت از دریافت مالیات از کاربران بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در تلگرام و سیار رسانه‌های کاربرمحور می‌شود که تلگرام ارتباطی مدت‌هاست که فیلتر شده است. شایان ذکر است موضوع درآمد مالیات از اینفلوئنسرها در دنیا و در چندین کشور مطرح شده و در برخی موارد اجرایی شده است اما مالیات گرفتن از افراد در شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده از جمله موارد بحث برانگیزی است که در مصوبه اخیر مجلس دیده می‌شود.

گفتنیست پیش از این نیز شورایعالی فضای مجازی مصوبه‌ای را تصویب کرده بود که به موجب آن افراد دارای ۵ هزار دنبال کننده نیازمند مجوز برای فعالیت هستند. باید دید این مصوبات اخیر در نهایت با کاربران به اصطلاح پر فالوور در شبکه‌های اجتماعی بومی و غیر بومی چه خواهند کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (11 مورد)
  • MR.Beny
    MR.Beny | ۶ اسفند ۱۳۹۹

    قبلا از اب کره میگیرفتن، الان از هوا. اخه مالیات چی؟ مالیات نت مصرفی رو که همراه همون بسته میدن، مالیات گوشی و وسایل رو که موقع خرید میدن، دقیقا برای کودوم خدمات باید مالیات داد؟ اینکه لطف میکنین نت رو قطع نمیکنین؟ زورشون هم همینا میرسه وگرنه اون کله گنده ها که از خودشونن

    • masoud75
      masoud75 | ۸ اسفند ۱۳۹۹

      این مالیات بر درامد هست ربطی به اون مالیات هایی که میدیم نداره

  • Mohsenaa
    Mohsenaa | ۶ اسفند ۱۳۹۹

    کار بسیار عالیست

  • Xperia_Sola
    Xperia_Sola | ۶ اسفند ۱۳۹۹

    الآن چندتا سوال پیش می یاد
    اول مبلغ این مالیات صرف چی می شه فیلتر کردن یا وام دادن به خودیاشون؟!
    دوم در ازای این مالیات چه خدمتی به این افراد داده می شه ؟! چون قانون مالیات همه جا اینه مالیات می دی که خدمت دریافت کنی اونجوری که چیزی دریافت نکنی می شه پول زور
    سوما این نمایندگان نافخیم مگه قانون اساسی بلد نیستن که هر طرحی رو بدون مطالعه قبول می کنن؟! سطح سواد ۹۵ درصد جامعه از اون دویست و خردی بیشتره

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی