ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار خودرو

نیسان بازدهی حرارتی موتورهای درون سوز را به 50 درصد رساند

یکی از جذاب‌ترین نکات درباره پیشرانه‌های درون سوز، انرژی فوق العاده‌ای است که سوخت‌هایی همچون بنزین آزاد می‌کنند. یک پیشرانه درون سوز شاید 100 برابر انرژی بیشتری از یک پکیج باتری لیتیوم یونی تولید کند. ...

سپهر عظیمی
نوشته شده توسط سپهر عظیمی | ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۰:۳۰

یکی از جذاب‌ترین نکات درباره پیشرانه‌های درون سوز، انرژی فوق العاده‌ای است که سوخت‌هایی همچون بنزین آزاد می‌کنند. یک پیشرانه درون سوز شاید 100 برابر انرژی بیشتری از یک پکیج باتری لیتیوم یونی تولید کند. اما مشکل اصلی اینجاست که پیشرانه‌های درون سوز، به اندازه کافی بهینه نیستند. چرا که بخش قابل توجهی از انرژی حاصل از سوخت، بر اثر گرما به هدر می‌رود. حال آنکه همین سوخت انرژی با انتشار آلایندگی همراه است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که موتورهای درون سوز هنوز برای بهینه سازی، جای کار بسیار دارند.

همین حالا هم موتورها در مقایسه با دهه‌های گذشته، به مراتب بهینه‌تر شده اند. اکنون راندمان موتورهای بنزینی مدرن در حدود 40 درصد است. به این معنا که 40 درصد از انرژی حاصل از انفجار سوخت در محفظه موتور، صرف حرکت خودرو می‌شود. بنا به گزارشی که روز جمعه توسط رویترز منتشر شد، نیسان به روشی دست یافته که راندمان موتورهای بنزینی را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.

حال سوال اصلی اینجاست که اگر افزایش راندمان موتورهای بنزینی سخت است، نیسان چگونه از پس این کار برآمده است؟ خب در ابتدا لازم است بگوییم که پیشرانه‌ای که نیسان مدعی بهینه سازی آن شده، اندکی با پیشرانه‌های مرسوم در خودروهای دیگر، فرق می‌کند. نیسان به جای سیستم‌های متداول انتقال قدرت به وسیله گیربکس، از سیستم E-Power استفاده کرده است که با کمک یک موتور الکتریکی، قدرت پیشرانه را به چرخ‌ها منتقل می‌کند. در حالی که خود این موتور الکتریکی هم از سوی پیشرانه بنزینی تغذیه می‌شود.

با این اوصاف، از آنجایی که بار وارده بر موتور کمتر از حالت عادی است، بنابراین می‌توان بازدهی بالاتری را از آن دریافت کرد. نیسان می‌گوید که به واسطه این سیستم، موتور هوای بیشتر را با سوخت کمتر ترکیب می‌کند تا نسبت تراکم بالاتر را به دست بیاورد. به این ترتیب، هوا و سوخت با سرعت و شدت بیشتری درون سیلندر مخلوط می‌شوند و جرقه قوی‌تری را ایجاد می‌کنند.

تمام آنچه که گفته شد را نیسان، در قالب سیستم STARC معرفی کرده است. اگرچه نیسان برای سیستم خروج هوا، از اگزوز سنتی استفاده کرده است، اما با این وجود توانسته راندمان 46 درصدی را به ثبت برساند که 4 درصد از آن، به واسطه تکنولوژی ریکاوری حرارت حاصل شده است.

البته هنوز مشخص نیست که این تکنولوژی دقیقا شامل چه سیستم‌هایی می شود و نیسان هم در گفتگو با رسانه‌ها، توضیح شفافی درباره آن ارائه نکرده است. سیستم E-Power نیسان، اولین بار در سال 2016 معرفی شد. اما هنوز خبری از عرضه آن بر روی خودروهای این برند در آمریکا و دیگر بازارهای مهم، به گوش نرسیده است.

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی