توسعه الگوریتمی که گرایش سیاسی را از روی ویژگیهای چهره تشخیص میدهد
محققان دانشگاه استنفورد نوعی الگوریتم تشخیص چهره توسعه دادهاند که میتواند گرایش سیاسی فرد را با استفاده از دادههای چهره تشخیص دهد. «مایکل کاسینسکی» (Michal Kosinski)، محقق دانشگاه استنفورد و همکارانش با انتشار مقالهای چگونگی ...
محققان دانشگاه استنفورد نوعی الگوریتم تشخیص چهره توسعه دادهاند که میتواند گرایش سیاسی فرد را با استفاده از دادههای چهره تشخیص دهد.
«مایکل کاسینسکی» (Michal Kosinski)، محقق دانشگاه استنفورد و همکارانش با انتشار مقالهای چگونگی دستهبندی افراد بر اساس دیدگاههای آزادیخواه (Liberal) و محافظهکار (Conservative) را شرح دادند. به گفته او با استفاده از فناوری تشخیص چهره فراگیر (Ubiquitous) میتوان گرایش سیاسی افراد را تشخیص داد، چرا که چهره افراد آزادیخواه و محافظهکار با یکدیگر تفاوت دارد. او معتقد است یافتههای این تحقیق تأثیر بزرگی در محافظت از حریم خصوصی و آزادیهای مدنی خواهد داشت.
محققان در این تحقیق از دادههای بیش از یک میلیون شرکت کننده از ایالات متحده، انگلستان و کانادا که گرایش سیاسی، سن و جنسیت خود را اعلام کرده بودند، استفاده کرده و آنها را با تصاویر شرکت کنندگان در شبکههای اجتماعی مطابقت دادند.
به گفته محققان تصاویر پروفایل شبکه اجتماعی نکات بسیاری را در مورد فرد از جمله سلایق و دیدگاههای سیاسی برملا کرده و اینها را از روی حالت چهره، ژست و ریختشناسی صورت (facial morphology) میتوان فهمید. محققان معتقدند تنوع قومیتی دادههای استفاده شده و حضور شرکت کنندگان با دیدگاههای سیاسی آزادیخواه و محافظهکار سبب شده تا امکان بسط دادن یافتههای این تحقیق به کشورها، فرهنگها و تصاویر دیگر بیشتر شود.
محققان در این تحقیق از نوعی الگوریتم تشخیص چهره استفاده کردند که بیش از ۲ هزار نقطه داده (Data point) را استخراج میکند. سپس با استفاده از روش اعتبارسنجی متقابل (cross-validation) از این نقاط داده برای مقایسه تصاویر چهره افراد آزادیخواه با محافظهکار استفاده شد.
محققان پسزمینه و ویژگیهای غیرمرتبط به چهره را از تصاویر حذف کرده و آنها را در سایز ۲۲۴ در ۲۲۴ پیکسل برش زدند. سپس با استفاده از مدل VGGFace2 این تصاویر را به توصیفگر چهره (Face Descriptor) تبدیل کردند. آنها سپس این توصیفگرهای چهره را با توصیفگرهای چهره افراد آزادیخواه و محافظهکار مقایسه کردند.
این الگوریتم توانست گرایش سیاسی افراد را با استفاده از دادههای ۸۰۰ هزار کاربر سایتهای همسریابی در آمریکا با دقت ۷۲ درصد تشخیص دهد. محققان اشاره میکنند که دقت این الگوریتم با استفاده از دادههای وب سایتهای همسریابی در کانادا، ۷۱ درصد و دادههای سایتهای مشابه انگلیسی ۷۰ درصد بوده است. دقت این الگوریتم در تشخیص گرایش سیاسی کاربران فیسبوک در آمریکا نیز ۷۳ درصد اعلام شده است.
محققان میگویند بر اساس این تحقیق وجود گرایشات سیاسی محافظهکارانه در افراد سفیدپوست، سالخورده و مردان بیشتر است.
برخی متخصصین معتقدند چهره یا ویژگیهای شخصیتی فاکتورهای مطمئنی برای تشخیص گرایشات سیاسی افراد نیستند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چرا باید چنین کار کثیفی رو انجام بدن، علایق و گرایشات ما به خودمون مربوط، اینطوری باعث سو استفاده میشه