ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ساترا درباره افزایش قیمت فیلیمو اعلام کرد: ما ناظر بازار و رقابت هستیم نه ناظر قیمت

سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، موسوم به «ساترا» رسما به افزایش قابل توجه سرویس فیلیمو که در روزهای اخیر حاشیه‌های زیادی داشت، واکنش نشان داد. معاون تنظیم بازار ساترا اعلام ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۷ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۳:۳۲

سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، موسوم به «ساترا» رسما به افزایش قابل توجه سرویس فیلیمو که در روزهای اخیر حاشیه‌های زیادی داشت، واکنش نشان داد. معاون تنظیم بازار ساترا اعلام کرد که قیمت‌گذاری دستوری سرویس‌ها و خدمات از منظر علمی منسوخ و تجربه شکست‌خورده‌ای در کشور است و این سازمان دخالتی در قیمت گذاری نخواهد داشت. از سوی دیگر ساترا اعلام کرده است که دریافت همزمان اشتراک از کاربر و پخش تبلیغات برای او، «اقدامی بی‌سابقه است و باید متوقف شود.»

در خبری که ساترا برای دیجیاتو ارسال کرد، «سید حسین مسیح پور»، معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار این سازمان گفته است که رگولاتور تخصصی در شرایط عادی بازار از ورود به حوزه قیمت‌گذاری دستوری پرهیز می‌کند و اساسا ساترا یک نهاد تنظیم‌گر تسهیل‌گر است که وظیفه ذاتی‌اش بازارسازی و کمک به توسعه رقابت و تعدد منطقی بازیگران و رقبا در صنعت است.

به گفته مسیح پور، ساترا ناظر بازار و رقابت است نه ناظر قیمت. او در همین رابطه گفت: «تفاوت اساسی ساترا با سایر رگولاتورها در کشور این است که سعی در طراحی نظام مداخله و تنظیم‌گری علمی دارد و صرفا به دلیل گسترش بحث در گروه‌های نخبگانی، افکار عمومی یا خواست مصرف‌کننده مداخله غیر علمی در بازار نکرده و بر اجرای سیاست‌های دقیق و کارآمد اصرار دارد. ساترا خود را تنظیم‌گر توسعه و رقابت در بازار می‌داند و نه مداخله‌گر قیمت‌گذاری خدمات.»

به گفته او، خود بازار و رفتار مصرف‌کننده باید اولین ابزار تعیین کننده قیمت نهایی باشد. به عقیده او برخی مقامات و افراد دولتی که وظایف تنظیم‌گرانه ساترا را تعریف می‌کنند، شناخت صحیح از نحوه تنظیم‌گری تخصصی ندارند و با شیوه های سنتی حکمرانی با موضوع VOD بر‌خورد می‌کنند.

معاون تنظیم بازار ساترا همچنین از تجربه‌های ناموفق تلاش برای قیمت‌گذاری به خصوص در نهادهایی مانند سازمان تنظیم مقررات رادیویی (وزارت ارتباطات) و موضوع ارز در بانک مرکزی نام برد و گفت: «هیچ تجربه موفقی در این خصوص قابل کشف نیست.» به گفته مسیح پور، مدل‌های درآمدی مجاز رسانه‌ها و مصادیق تفکیک بازار به زودی ابلاغ خواهد شد.

او همچنین گفت که با توجه به اینکه ساترا از مرحله ساماندهی مجوزها عبور کرده و وارد مرحله توسعه و تنظیم بازار شده، اکنون موضوعات اقتصادی بسیار مهم و جدی مانند مدل‌های مجاز درآمدی، شیوه‌های ارائه سرویس تفکیک بازار و رقابت، در اولویت بالایی قرار گرفته و به سرعت در حال تدوین آیین‌نامه‌های مورد نیاز و نظارت در این حوزه اقتصادی هستند.

معاون تنظیم بازار ساترا با اشاره به شکایات واصله به ساترا از سوی برخی از افراد فعال در حوزه تولیدات سینمایی در خصوص افزایش هزینه‌ها گفت:

«در برخی حوزه‌ها شائبه تخلف‌های جدی اقتصادی مطرح است و شکایت‌هایی در جلسات از طرف گروه‌های مختلف درگیر در زنجیره تولید و توزیع صوت و تصویر فراگیر مطرح می‌شود. از جمله شکایتی از حوزه تولید مطرح شده است که دلیل عمده افزایش هزینه در برخی از رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر، افزایش غیر منطقی هزینه تولید توسط این سرویس‌هاست که توان رقابتی در حوزه تولید محتوا را برای سایر رقبا به شدت تضعیف کرده و بر رشد متناسب در صنعت اثر منفی خواهد گذاشت. نشانه‌های آن از هم‌ اکنون پیداست. لذا ساترا به دلیل حفاظت از منافع عمومی نسبت به بررسی قانونی موضوع اقدام و نظریه کارشناسی نهایی خود را به صورت عمومی منتشر و در صورت بدست آمدن جمع‌بندی در خصوص غیر منطقی بودن افزایش قیمت در این خصوص اقدام خواهد کرد.»

مسیح پور در خصوص جمع بندی نهایی موضوع هزینه اشتراک گفت: «در روزهای آینده یک جلسه مشورت عمومی به صورت آنلاین نیز برگزار خواهد شد که از همه صاحب‌نظران و کارشناسان و فعالین صنعت صوت و تصویر دعوت می‌کنم برای رسیدن به جمع‌بندی در این امر مشارکت کنند.»

او همچنین درباره پخش همزمان تبلیغات در کنار دریافت حق اشتراک از کاربران که در ماه‌های اخیر به شکل مداوم مورد انتقاد بوده است، گفت: «این امر نیز در خدماتی اشتراکی اقدامی بی‌سابقه است و باید متوقف شود. آیین‌نامه آن ابلاغ خواهد شد، رسیدگی به این موضوع و به صورت کلی شیوه‌های مجاز درآمدی نیز در دستور کار معاونت تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا قرار دارد.»

قیمت اشتراک فیلیمو در ابتدای فروردین ماه با افزایش مجدد همراه شد و به ۹۹ هزار تومان برای یک ماه رسید که با تخفیف ۳۰ درصدی کاربران می‌توانستند آن را با قیمت ۶۹ هزار و ۳۰۰ تومان خریداری کنند. این افزایش قیمت که پس از دو از افزایش قبلی اعمال شده بود، به شدت مورد انتقاد کاربران قرار گرفت.

در این میان یکی از کاربرانی که به این افزایش قیمت و عملکرد ساترا انتقاد کرد، «حسام‌الدین آشنا» مشاور رئیس‌جمهور بود. آشنا با انتقاد از افزایش قیمت، این پرسش را مطرح کرد که «آیا ساترا در حال تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر است؟». این پرسش البته با پاسخ متفاوت «محمدجواد شکوری مقدم»، مدیرعامل صبا ایده (آپارات و فیلیمو) همراه بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • Saeid
    Saeid | ۸ فروردین ۱۴۰۰

    این میگه اون مقصره اون میگه این مقصره ... جمعش کنین

  • alimo
    alimo | ۸ فروردین ۱۴۰۰

    خداییش کدوم آدم عاقلی برا یه مشت سریال دو هزاری و فیلمهای نصف و نیمه با صد تا سانسور حاضره ماهی ۱۰۰ پول بده واقعا همچین افرادی رو باید دوشید

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی