ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مدیرعامل اسکای روم: کلاب هاوس بومی نیستیم و روی گفتگوی صوتی تمرکز نداریم

مدیرعامل اسکای روم می‌گوید کارکرد این پلتفرم با شبکه اجتماعی کلاب هاوس کاملا متفاوت است و آنها نه «کلاب هاوس بومی» هستند و نه می‌خواهند که در این زمینه قدمی بردارند. گفتنیست «رسول جلیلی» عضو ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۶:۱۳

مدیرعامل اسکای روم می‌گوید کارکرد این پلتفرم با شبکه اجتماعی کلاب هاوس کاملا متفاوت است و آنها نه «کلاب هاوس بومی» هستند و نه می‌خواهند که در این زمینه قدمی بردارند.

گفتنیست «رسول جلیلی» عضو شورای عالی فضای مجازی اخیرا در مصاحبه‌ای با «نبض فناوری» تاکید کرده بود که اسکای روم معادل بومی کلاب هاوس است و بیش از یک سال است که خدمات خود ارائه می‌دهد این در حالیست که به گفته مدیر این مجموعه، اسکای روم عمری ۸ ساله دارد.

«مجید خواهانی» مدیرعامل اسکای روم در گفتگو با دیجیاتو در پاسخ به این پرسش که آیا خودشان را یک کلاب هاوس بومی می‌دانند یا خیر می‌گوید:

«در حوزه فناوری از این مسائل پیش می‌آید که بخاطر شباهت زیادی که محصولات با یکدیگر دارند، ممکن است این شبهه برای برخی پیش بیاید که یک محصول کارکردی مانند یک نرم افزار دیگر دارد. اسکای روم از سال ۹۲ کار خود را شروع کرده و از آن زمان تا به امروز در لبه تکنولوژی حرکت کردیم و در سال ۹۶ دانش بنیان شدیم. در سال ۹۹ به خاطر شرایط کرونا با مخاطبین بیشتری روبرو شدیم و ناگهان رشد کردیم. ما هم این رشد را تجربه کردیم و خدماتی در حوزه آموزش آنلاین، وب کنفرانس‌ و رویدادهای بین‌المللی انجام دادیم. هم‌اکنون از دانشگاه‌ها تا مجموعه‌های دولتی و صنایع مشتری داریم ولی باید تاکید کنیم سرویسی که ارائه می‌دهیم کاملا متفاوت از کلاب هاوس است.»

او تاکید دارد که اسکای روم در حوزه لایو استریمینگ فعالیت دارد اما در تمام ابعاد این موضوع کار می‌کند: «چت، نمایش اسلاید، پخش مدیا و وایت بورد و موارد دیگری در اسکای روم وجود دارد که کاملا با سرویسی که ارائه می‌دهد یکسان است. اسکای روم حتی با اسکایپ قابل مقایسه نیست و نمی‌توان آن را اسکایپ بومی دانست. کاربران اسکایپ سراغ ما نمی‌آیند و کاربر اسکای روم نیز سراغ اسکایپ نمی‌رود. آنها یک پرسونای مشتری دارند و ما یک پرسونا؛ اساسا ما رقبای جهانی خود را مجموعه‌هایی چون Adobe Connect می‌دانیم.»

چندی پیش مرکز ملی فضای مجازی از بخش خصوصی دعوت کرده بود تا به ساخت محصولی چون کلاب هاوس بپردازند و یک کلاب هاوس بومی ارائه کنند. در همین راستا خواهانی در پاسخ به این سوال که آیا هیچ نهاد دولتی یا حاکمیتی با آنها برای جایگزین شدنشان به جای کلاب هاوس صحبتی به میان آورده و یا به آنها گفته شده که محصولی در حیطه کاری کلاب هاوس به طور بومی ارائه کنند یا خیر به دیجیاتو می‌گوید که چنین اتفاقی رخ نداده است و هیچ نهادی با آنها در اینباره صحبتی نکرده است. خواهانی تاکید دارد که آنها می‌خواهند تمرکز خود را بر بسط و گسترش محصول کنونی خود بگذارند و هیچ برنامه‌ای برای ورود به ساخت محصولی مانند کلاب هاوس بومی به عنوان یک محصول جانبی ندارند.

خواهانی در پاسخ به دیگر پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه هیچ گونه حمایت معنوی و مالی از نهادهای دولتی و حاکمیتی به آنها شده است یا خیر به دیجیاتو می‌گوید: «تمامی نهادها لطف داشتند و از نظر حمایت‌های معنوی سعی کردند کمک ما باشند، از مرکز ملی فضای مجازی گرفته تا معاونت علمی ریاست جمهوری، از نظر کمک مالی نیز ما تنها به صرف دانش بنیان بودن یک تسهیلات از معاونت علمی ریاست جمهوری گرفتیم که در حال بازپس دادن آن هستیم. حمایت مالی خاص و فراتر از این مورد به ما نشده است.»

مدیرعامل اسکای روم در پاسخ به این سوال که آیا موافق حذف محصولات خارجی در برابر محصولات بومی هستند به دیجیاتو می‌گوید که برنامه‌نویسان اکوسیستم ایرانی به جایی رسیده‌اند که می‌توانند محصولی با قابلیت عرضه در عرصه بین‌المللی بسازند: «حذف کردن و فیلتر کردن سرویس‌های خارجی به منظور حمایت از سرویس‌های ایرانی کار درستی نیست و رقابت را از بین می‌برد. باید مدل‌های خارجی در ایران فعالیت کنند و کاربر به انتخاب خودش از سرویس بومی استفاده کند، این مسئله خیلی لذت‌بخش‌تر است تا با بستن مدل خارجی بخواهد استقبالی از محصول بومی بشود. ما هیچ دوست نداریم رقبای جهانی‌مان مانند Adobe Connect و یا برنامه‌های دیگر در ایران مسدود شوند.»

خواهانی می‌گوید بیش از ۲۵ میلیون کاربر در داخل کشور از اسکای روم استفاده کردند و بیش از ۴۵ کشور دنیا تاکنون از سرویس اسکای روم استفاده کردند: «به عنوان مثال انجمن ژنتیک ایران یک رویداد جهانی داشت که چندین کشور در آن ارائه داشتند و همگی از بستر اسکای روم استفاده کردند. ما در سال جدید سعی داریم تمرکز بیشتری رو حضور در بازار فراتر از ایران داشته باشیم.»

اسکای روم در حال حاضر فقط روی بستر وب عرضه می‌شود و تمامی کاربران با استفاده از مرورگر در هر محصولی با هر سیستم عاملی می‌توانند از آن استفاده کنند اما خواهانی وعده می‌دهد که نسخه اپلیکیشن اندرویدی آنها در سال ۱۴۰۰ عرضه خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • nexaen
    nexaen | ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

    اینا هنوز متوجه نشدن که مشکلشون عدم اعتماد مردم به فعالیت هاییه که اطلاعات مردم رو در اختیار حکومت قرار میده؟ این فعالیت ها تا زمانی که حمایت حکومتی نداشته باشه رشد نمیکنه (اجازه ی رشد بهشون داده نمیشه - نارنجی یادتونه؟) حکومت هم زمانی حمایت میکنه سودی براش داشته باشه (بتونه مردم رو مانیتور کنه).

  • molavy
    molavy | ۲۳ فروردین ۱۴۰۰

    هیچ کس ازاسکای روم و نشانو سروش و بله و گپ و دیوار استفاده نکنه

  • goodlinuxuser
    goodlinuxuser | ۲۳ فروردین ۱۴۰۰

    دمش گرم اسکای روم

مطالب پیشنهادی