سازمان فضایی اروپا: شاید در آینده دوبار دیگر سقوط کنترل نشده راکت چینی را تجربه کنیم
«لانگ مارچ 5B» دیروز در اقیانوس هند سقوط کرد ولی چین برای ساخت ایستگاه فضایی خود ۱۰ راکت دیگر به فضا میفرستد که از این میان، دو مورد آنها مجددا از نوع لانگ مارچ 5B ...
«لانگ مارچ 5B» دیروز در اقیانوس هند سقوط کرد ولی چین برای ساخت ایستگاه فضایی خود ۱۰ راکت دیگر به فضا میفرستد که از این میان، دو مورد آنها مجددا از نوع لانگ مارچ 5B خواهند بود. در نتیجه، میتوانیم انتظار داشته باشیم که حداقل ۲ بار دیگر با خطر سقوط کنترلنشده راکتهای چینی روبرو شویم.
به گفته «توماس ریتر»، فضانورد و هماهنگکننده داخلی سازمان فضایی اروپا (ESA) جهان باید منتظر سقوط قطعات بیشتری از راکتهای چینی باشد. پکن تا انتهای سال ۲۰۲۲ ده ماموریت دیگر را برای تکمیل ایستگاه فضایی خود انجام خواهد داد. دو مورد از این ماموریتها از راکت لانگ مارچ 5B استفاده میکنند.
ریتر میگوید: «میتوانیم در دو یا هر چند پرتابی که با راکت لانگ مارچ 5B انجام میشود، منتظر شرایط مشابهی باشیم. هر دفعه که آنها ماژولی را به ایستگاه فضایی میفرستند، باید به آسمان نگاه کنیم و ببینیم که این شیء کجا سقوط میکند.» او ادامه داد: «نمیدانم چرا بخش مرکزی این راکت ۳۳ متری غولپیکر که قطر ۵ متری داشت به مدار فرستاده شد. بسیار عجیب است.»
«بیل نلسن»، مدیر ناسا یکشنبه شب در بیانیهای گفت: «ضروری است که چین و همه کشورها و شرکتهای فعال در حوزه فضا رفتارهای مسئولانه و شفافی داشته باشند.»
قطعهای از راکت لانگ مارچ 5B دیروز صبح در عرض جغرافیایی ۷۲.۴۷ درجه شرقی و ۲.۶۵ درجه شمالی در اقیانوس هند در نزدیکی کشور مالدیو در آب سقوط کرد. به گفته سازمان فضایی چین بخش عمده راکت در حین عبور از جو سوخته بود و تکه باقیمانده در اقیانوس پایین آمد.
با این حال، فرماندهی فضایی آمریکا، شاخهای از ارتش آمریکا که پیگیر مسیر حرکت راکت چینی بود، دیروز در بیانیهای اعلام کرد که مطمئن نیست تکههای لانگ مارچ 5B روی خشکی سقوط کرده یا در آب. منطقهای که این راکت در حال حرکت روی آن بوده، بسیار وسیع بوده و بخشهایی از صحرا و اقیانوس را در بر میگرفته، بنابراین این احتمال وجود دارد که راکت در خشکی سقوط کرده باشد.
حالا بهزعم عضو سازمان فضایی اروپا، این احتمال؛ هرچند کم وجود دارد که در پرتابهای بعدی باقیماندههای راکت لانگ مارچ 5B در مناطق مسکونی سقوط کند و فاجعه بیافریند. اگر تکهای از راکت در حال سقوط در مناطق مسکونی باشد، مقامات به خاطر پیچیدگیهای ردیابی تنها چند ساعت مانده به برخورد میتوانند به اهالی آن منطقه هشدار دهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تا ما رو نکنش ول کن نیستن