ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نوآوری مخرب
تکنولوژی

قوانین تبلیغات نامزدهای انتخاباتی در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر اعلام شد

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، الزامات رسانه‌های کاربرمحور و الزامات محتوایی فعالیت‌های رسانه‌ای در حوزه انتخابات توسط ساترا برای فعالین این حوزه تبیین و تشریح شد. در این قوانین تاکید شده که هیچ رسانه‌ای ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۵

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، الزامات رسانه‌های کاربرمحور و الزامات محتوایی فعالیت‌های رسانه‌ای در حوزه انتخابات توسط ساترا برای فعالین این حوزه تبیین و تشریح شد. در این قوانین تاکید شده که هیچ رسانه‌ای حق ندارد به نفع یک کاندیداها محتوا منتشر کند و همچنین نباید مردم را به خاطر ترس از ابتلا به کرونا و موارد دیگر برای شرکت در انتخابات دلسرد کرد.

نشست هم‌اندیشی مقررات تبلیغات انتخاباتی با حضور مدیران رسانه‌های کاربر محور دارای مجوز از ساترا و مدیران ساترا برگزار شد. در این جلسه، پیش‌نویس مقررات تدوین‌شده در خصوص قلمرو تبلیغات انتخاباتی، اصول عمومی، الزامات رسانه‌های کاربرمحور و الزامات محتوایی فعالیت‌های رسانه‌ای در حوزه انتخابات تبیین و تشریح شد.

«محمدرسول حاج اقلی»، مدیر کل صدور مجوز ساترا، با اشاره به پیش‌نویس دستورالعمل «تبلیغات انتخاباتی در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر» گفت: «کلیه رسانه‌ها در تبلیغات انتخاباتی باید از قوانین و مقررات انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران و مقررات ساترا پیروی کنند. همچنین رسانه‌ها ملزم به استفاده از نشان «تبلیغات انتخاباتی» ابلاغ‌شده از سوی ساترا برای تمایز محتوای مشمول این مقررات از سایر محتواهای انتشاریافته هستند. وی در ادامه بر الزامات رسانه‌های کاربرمحور و تسهیلات ساترا در فعالیت‌های انتخاباتی تاکید کرد.»

در پیش‌نویسی که ساترا تهیه کرده و در اختیار فعالین حوزه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گذاشته اعلام شده که «انتشار نظرسنجی‌ها یک روز قبل از انتخابات ممنوع است.» همچنین در این پیش نویس پیش‌بینی درباره انتشار اخبار کذب درباره کاندیداها شده است و در ماده ۶ به این موضوع پرداخته شده است: «درصورت اعلام نامزد انتخاباتی به رسانه در مورد خلاف واقع بودن موضوع مربوط به خود و عدم احراز نادرست بودن موضوع، رسانه ملزم به درج برچسبی مبنی بر «خلاف واقع بودن این محتوا از طریق اعلام نامزد انتخاباتی» است.»

ساترا تاکید کرده رسانه‌ها موظف هستند به محض شناسایی ربات‌های منتشرکننده محتوای جعلی، آنها را مسدود نمایند. همچنین تاکید شده «فروش یا به اشتراک‌گذاری اطلاعات و داده‌­های گردآوری‌شده کاربران توسط رسانه ممنوع است.»

در بخش دیگری از این پیش نویس ذکر شده که رسانه‌ها باید یک سری از محتواهای تولید شده توسط خود ساترا درباره ضرورت شرکت در انتخابات را منتشر کنند و خودشان نیز در این زمینه تولید محتوا کنند: «رسانه ملزم به ایجاد محتوای سواد رسانه‌ای و انتشار محتوای ارائه‌شده توسط ساترا به منظور آگاه‌سازی کاربران جهت حضور و مشارکت مؤثر و مفید در فعالیت‌های انتخاباتی به نحوی ‌که از تحت تأثیرِ سوء قرار گرفتن کاربران جلوگیری شود، است.»

ناگفته نماند به رسانه‌ها تکلیف شده محتوای تبلیغات انتخاباتی را حداقل تا سه‌ماه پس از انتخابات ذخیره و نگهداری کنند و گزارش عملکرد خود را به ساترا ارائه دهند.

قوانین پیرامون رسانه‌های کاربرمحور چگونه است؟

در مورد رسانه‌های کاربر محور مانند آپارات و نماشا و... نیز اعلام شده که نظارت روی محتوای انتخاباتی باید سریع‌تر باشد: «رسانه­‌های کاربر محور می­‌بایست علاوه بر قرار دادن موضوع تخلفات تبلیغات انتخاباتی، اطلاعات نادرست، حریم خصوصی نامزد یا اطرافیان وی، توهین، سخنان نفرت‌پراکن و تفرقه‌انگیز در بخش سامانه گزارش‌دهی تخلفات محتوا، گزارش تخلفات تبلیغات انتخاباتی را که وفق این دستورالعمل در صلاحیت رسانه قرار دارد، با فوریت رسیدگی کرده و در صورت درخواست ساترا نتایج شامل تعداد گزارش­‌ها، نتیجه رسیدگی و اقدام رسانه را به ساترا گزارش کند.» همچنین نامزدهای ریاست جمهوری در صورت درخواست خودشان باید صفحه رسمی در این پلتفرم‌ها داشته باشند.

موضوع مهم دیگر برای رسانه‌های کاربر محور اینست که هیچ رسانه‌ای حق ندارد به نفع یک نامزد انتخاباتی تبلیغ کند: «رسانه دارای تاییدیه کاربر محور ملزم به ایجاد شرایط یکسان در پذیرش تبلیغات است و در صورت درخواست نامزد یا نماینده رسمی وی، مجاز به پذیرش تبلیغات یک نامزد و اختصاص تمام سهم تبلیغات به یک نامزد نیست.»

موارد غیرقانونی کدام‌ها هستند؟

«ایجاد دلسردی در مردم و تحریک به عدم شرکت در انتخابات به هر نحوی از جمله ایجاد ترس از  ابتلا به کرونا در پی شرکت در انتخابات»، «پیشنهاد خرید و فروش رای» و یا موردی چون «تضعیف امید و اعتماد مردم به آینده اسلام و نظام جمهوری اسلامی با وانمود کردن عدم مبارزه با رانت‌خواری و فساد سازمان‌یافته در ایران و تبلیغ توسعه در سایر کشورها با هدف القای یأس و ناامیدی در اقشار مختلف» جزو محتواهای ممنوعه‌ای است که پخش و انتشار آنها غیرقانونی اعلام شده است.

متن کامل این دستورالعمل در این لینک قابل مشاهده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • hosein aboutorab
    hosein aboutorab | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

    فقط بنویسین "همه چی آرومه ما چقدر خوشبختیم"

  • Nnb
    Nnb | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

    با کسانی که حقایق را بازنشر دهند برخورد قانونی میشود...
    جالبه

مطالب پیشنهادی