نسخه کامل این گزارش را میتوانید از اینجا دریافت کنید.
ابر زس در سالی که گذشت؛ از افزایش 5 برابری مشتریان تا صرفهجویی ارزی 3 میلیون دلاری
ابر زس با حدود 7 سال سابقه در حوزه سرویسدهی ابری به استارتاپها، گزارش عملکرد خود در سال 99 را منتشر کرده است. رشد 400 درصدی تعداد مشتریان، افزایش 6 برابری ظرفیت با اضافه کردن ...
ابر زس با حدود 7 سال سابقه در حوزه سرویسدهی ابری به استارتاپها، گزارش عملکرد خود در سال 99 را منتشر کرده است. رشد 400 درصدی تعداد مشتریان، افزایش 6 برابری ظرفیت با اضافه کردن 3 دیتاسنتر جدید، صرفه جویی ارزی بیش از 3 میلیون دلاری، دفع 1800 حمله در روز از سرویسهای مشتریان و تلاش جدی برای حفظ محیط زیست از جمله بخشهای قابل توجه این گزارش است.
داستان این شرکت با یک رکسرور آغاز شد و اکنون به یکی از با تجربهترین خدمات دهندگان سرویسهای ابری در کشور تبدیل شده و به مشتریانی از داخل و خارج ایران خدمات ارائه میکند. این شرکت در سال 99 با وجود تمام چالشها، تعداد مشتریان، کیفیت سرویس، ظرفیت منابع و رضایت کاربرانش رشد قابل توجهی داشته و در گزارش اخیر به مرور چالشها و موفقیتهای خود پرداخته است.
سال 99 در یک نگاه
شیوع کرونا و رشد بیسابقه نرخ ارز در سال 99، دشواریهای اقتصادی زیادی برای کسبوکارها به همراه داشت از همین روی ابرزس در راستای همراهی با مشتریانش، تعرفههای خود را تا آبان سال 99 افزایش نداد تا بتواند سهمی در حمایت از کسبوکارهای حوزه آنلاین داشته باشد.
این شرکت در سالی که گذشت برای دومین بار موفق به جذب سرمایه شد. همچنین توانست با افزودن سه دیتاسنتر جدید، ظرفیت خود را 6 برابر افزایش دهد تا در کنار افزایش رضایت مشتریان قبلی، به کسبوکارهای جدید نیز خدمات ارائه کند.
ابر زس در سال 99 با میانگین 99.98 درصدی Uptime کل سرویسهایش توانسته عملکرد قابل قبولی برای جلب رضایت کاربرانش داشته باشد. این رقم بدین معناست که در کل سال 99 تنها یک ساعت و 45 دقیقه، بعضی از سرویسهای زس در دسترس نبودهاند.
بنابرگزارش زس، تیم زیرساخت و پشتیبانی این شرکت در سال 99 رشد 4 برابری را تجربه کرده و تیم تجاری نیز 3 برابر رشد داشته است تا بتوانند پاسخگوی افزایش 5 برابری تعداد مشتریانشان باشند.
همراهی با مشتریان
این شرکت بخش دیگری از گزارش خود را به ارتباط با مشتریانش اختصاص داده است. طبق آمارهای اعلام شده مجموع زمان تماسهای تلفنی بخش پشتیبانی زس 8400 ساعت بوده که به طور میانگین 2 دقیقه و 36 ثانیه طول هر تماس بوده است.
شاخص ترویجپذیری (NPS) ابر زس در سال 99 به میزان چشمگیری افزایش یافته و رشد 4.5 برابری را تجربه کرده است. NPS مخفف عبارت Net Promoter Score است که آن را در فارسی به شاخص خالص ترویج کنندگان ترجمه کردهاند. این عدد در گزارشهای ابر زس برای سال 99 به صورت میانگین 57 درصد بوده و بدین معناست مشتریان وفادار این شرکت طی سال گذشته افزایش یافته و آنها از این نظر به سطح بسیاری از سرویسهای برتر جهانی رسیدهاند.
همچنین شاخص رضایت مشتریان از سرویسهای ابر زس معادل 87.3 درصد بوده است.
براساس گزارش منتشر شده، تعداد مشتریان زس از سال 97 تا 99 به ترتیب 200، 250 و 400 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است اما در مقابل تعداد تیکتها نسبت به سال گذشته کاهشی بودهاند.
یکی از کارهایی که ابر زس در راستای همراهی با مشتریان خود طی سالهای گذشته انجام داده، آشنا ساختن آنها با مفاهیم متنوع در زمینه مدیریت فضای ابری بوده است. از همین روی این شرکت در سال 99 تلاش کرد تا با تولید محتوای برآمده از تجربه، دانش خود را با جامعه مهندسی نرمافزار، سختافزار، شبکه و کسبوکارهای نوپا به اشتراک بگذارد.
برای رسیدن به این هدف بیش از 75 هزار کلمه تولید و بیش از 405 دقیقه ویدئو در قالبهای متنوعی مانند نکات آموزشی ضبط و پخش شد. در نهایت نیز 12 وبینار آموزشی معادل 1440 دقیقه در اختیار مخاطبان حوزههای فناوری اطلاعات قرار گرفت.
این شرکت همواره در گزارشهای CRM دغدغه و انتقادهای مشتریانش را رصد میکند و براساس دادههای به دست آمده، بیشترین انتقادها از ابر زس مربوط به سرعت و مشکلات شبکه بوده است. رابط کاربری یا کنترل پنل مناسب مدیریت سرویس و دشواری استفاده از سرویس دیتاسنتر ابری نیز از جمله بیشترین انتقادات وارده به این مجموعه بوده است.
البته ابر زس در کنار رصد دغدغههای کاربران خود، برای بهبود شرایط مشتریانش تلاش کرده و با بهبود زیرساختهای ابری و تغییرات اساسی در سایت، این موارد را تا پایان سال 99 مرتفع کرده است.
حفظ منابع ارزی و محیط زیست
یکی از رسالتهای رایانش ابری حفظ محیط زیست است که از جمله اقدامات ابر زس در این راستا میتوان به جلوگیری از قطع 11 هزار و 200 اصله درخت، صرفهجویی 86 درصدی در مصرف برق در مقایسه با سرورهای سنتی و جلوگیری از هدر رفت بیش از یک میلیون بشکه نفت اشاره کرد.
همچنین این شرکت در وضعیت نابسامان اقتصادی کشور برای حفظ منابع ارزی گام برداشته که ماحصل آن صرفه جویی 3 میلیون و 200 هزار دلاری در مقایسه با استفاده از سرویسهای خارجی بوده است.
ابر زس در بخش دیگر گزارش به رویکرد خود در زمینه اطلاعرسانی درباره محصولات و خدماتش به مشتریان اشاره میکند. تیم فروش این شرکت با مشاوره به مشتریان، آنها را با توجه به نوع درخواست و منابع راهنمایی کرده تا بهترین انتخاب را انجام دهند.
730 ساعت جلسه آنلاین فروش و صرف بیش از 1460 ساعت مشاوره رایگان تلفنی در نهایت منجر به رشد 3 برابری صدور پیشفاکتور برای مشتریان سازمانی شد.
این اپراتور ابری ایران در سال گذشته موفق به توسعه نمایندگیهای خود در 8 استان شد تا به کسبوکارهای این مناطق کمک کند. همچنین با اضافه کردن 3 دیتاسنتر جدید در تهران، شبکه سرورهای خود را به 11 نقطه در 6 استان افزایش داده است.
محبوبترینها در ابر زس
آماری از ساخت ماشینها در زیرساخت ابری زس استخراج و در گزارش قرار داده شده که طبق آن سیستم عامل اوبونتو با اختلاف در صدر جدول قرار دارد. Centos و ویندوز سرور نیز در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
از لحاظ پرتکرارترین کانفیگهای انتخاب شده توسط مشتریان این شرکت نیز شاهد استقبال از کانفیگهای میانه هستیم. اگرچه درخواست سرویسهای حجیم نیز فاصله زیادی با سرویسهای کوچکتر ندارند. پردازنده 4 هستهای، حافظه رم 4 گیگ و حافظه ذخیرهسازی 20 گیگابایتی جزو پرطرفدارتین کانفیگها بین مشتریان ابر زس هستند.
به گزارش ابر زس، تعداد مشتریان این شرکت طی یک سال گذشته حدود 5.3 برابر شده است و 98 درصد آنها نیز اشتراک خود را تمدید کردند. این رشد مشتریان، افزایش 4 برابری فروش را برای ابر زس به همراه داشت.
در حالی که تعداد کاربران سرورهای ابری بیش از دیتاسنتر ابری است، با این حال 60 درصد از درآمد ابر زس از طریق مشتریان دیتاسنتر ابری تامین میشود و 40 درصد از درآمد نیز توسط کاربران سروهای ابری محقق میشود.
توزیع سنی و جمعیت کاربران ابرزس نیز نشان میدهد 76 درصد از مشتریان آنها را مردان تشکیل داده و رنج سنی 18 تا 34 سال بیشترین جمعیت کاربران را تشکیل میدهد.
همچنین در این گزارش به نرخ ریزش کاربران در پایان سال 99 اشاره شده است است که ابر زس توانسته با تاکید بر استراتژی خود مبنی بر بهبود کیفیت و خدمت رسانی به مشتریانش، آن را به 2 درصد کاهش دهد.
بنابر گزارش منتشر شده، خدمات آموزش و آزمون آنلاین نیز رشد فزایندهای را تجربه کرده و فروش سرویس برای کلاسهای آنلاین 40 درصد افزایش داشته که نشان از تقاضای بالای این حوزه در سال 99 با توجه به شیوع کرونا و مجازی بودن خدمات آموزشی دارد.
جدیدترین اقدامات برای بهتر شدن
ابر زس بخش آخر گزارش خود را به اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود وضعیت و افزایش رضایت کاربرانش اختصاص داده است. یکی از دغدغههای همیشگی این شرکت بهبود تجربه مشتریان در کار با وبسایت و داشبورد خدمات ابری زس بوده است از همین روی در سال گذشته، طراحی صفحات و پنلهای خود را متحول ساخته تا تجربهای آسانتر و دلنشینتر برای کاربران خود رقم زند.
در پنل کاربری جدید، دسترسیهای بهتری برای مدیریت سرویسها طراحی شده و سرعت ساخت سرورهای ابرای افزایش یافته است تا تمامی کاربران بتوانند به راحتی و سرعت بیشتری از امکانات یکپارچه پنل استفاده نمایند.
همچنین تیم فنی ابر زس در لایه وب، با توجه به دو دغدغه مهم یکپارچگی و سرعت سایت، تغییراتی اساسی در زیرساخت وبسایت ایجاد کرد.
علاوه براین سعی شده تا همواره محتوای وبسایت رو به بهبود باشد و در وبسایت جدید نیز محتوای کاربردی و آموزشی این شرکت تقویت شده است. بهبود محتوای معرفی محصولات، اضافه شدن مقالات تکمیلی، ویدئوهای آموزشی و تکمیل سوالات متداول همگی در راستای راهنمایی بهتر کاربران در وبسایت جدید صورت گرفته است.
به گفته ابر زس، هدف از تقویت محتوای سایت، رشد دانش جامعه فناوری اطلاعات کشور و همچنین کاهش وابستگی مشتریان به پشتیبانی بوده است.
براساس گزارش منتشر شده، در سال 99 شاهد بهبود 30 درصدی سرعت هارد و رشد 5.4 برابری تعداد ماشینهای مجازی بودهایم. همچنین 1800 حمله در روز از سرویسهای مشتریان دفع شده است.
افزایش 5 برابری تعداد مشتریان این شرکت ایجاب میکرد تا منابع آنها متناسب با درخواست کاربران گسترش یابد. از همین روی حافظه ذخیرهسازی، RAM و CPU به ترتیب 6.8، 5.3 و 4.6 برابر شدهاند. 4 دیتاسنتر جدید نیز راهاندازی شده و سرعت پردازندهها بهبود 28 درصدی داشتهاند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.