ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

علی‌بابا سیستم عامل ابری خود را با چند معماری تراشه جدید سازگار می‌کند

علی‌بابا سیستم عامل «Apsara» را با پردازنده‌های مبتنی بر معماری آرم، x86 و RISC-V سازگار خواهد کرد. شاخه ابری این شرکت یکی از کسب و کارهایی است که در حوزه فناوری چین رشد پرسرعتی داشته ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۰

علی‌بابا سیستم عامل «Apsara» را با پردازنده‌های مبتنی بر معماری آرم، x86 و RISC-V سازگار خواهد کرد. شاخه ابری این شرکت یکی از کسب و کارهایی است که در حوزه فناوری چین رشد پرسرعتی داشته و در نیمه دوم ۲۰۲۰ به چهارمین شرکت بزرگ خدمات ابری دنیا تبدیل شده است.

«ژنگ جیان‌فنگ»، رئیس گروه اطلاعاتی شرکت Alibaba Cloud می‌گوید: «اکوسیستم IT به شکل سنتی با تراشه‌ها تعریف می‌شد، اما رایانش ابری به‌صورت بنیادین شرایط را تغییر داده است. سیستم عامل‌های ابری می‌توانند توان رایانش تراشه‌های سرورها، تراشه‌های سفارشی و سایر سخت‌افزارها را استاندارد کنند، تا توانمندی‌های رایانش ابری صرف‌نظر از این که تراشه بر اساس معماری x86، آرم، RISC-V یا سایر شتاب‌دهنده‌های سخت‌افزاری ساخته شده، برای مصرف‌کنندگان استاندارد و باکیفیت باشد.»

معماری x86 اینتل در زمینه کامپیوترهای شخصی و معماری آرم در زمینه دستگاه‌های موبایلی در سال‌های اخیر بازار جهانی تراشه‌ها را تحت سلطه خود درآورده‌اند. RISC-V یک معماری تراشه متن باز است که با فناوری‌های آرم رقابت می‌کند و اخیرا، به‌ویژه در میان توسعه‌دهندگان چینی محبوبیت بالایی پیدا کرده است. این معماری توسط اهالی «دانشگاه کالیفرنیا، برکلی» توسعه یافته و هر کسی می‌تواند بدون مجوز یا پرداخت حق پتنت از آن استفاده کند.

تحریم‌های آمریکا علیه هواوی و ZTE، روابط شرکت‌های فناوری چینی و آمریکا، از جمله بزرگ‌ترین تراشه‌سازان جهان را دچار مشکل کرد. شرکت آرم که مقر اصلی آن در بریتانیا قرار دارد، از ادامه همکاری با هواوی خبر داده بود، اما هواوی هنوز برای یافتن تولیدکننده‌ای که بتواند تراشه‌های این شرکت را بسازد با چالش روبرو است.

با این وجود، عده‌ای معتقدند که گرایش شرکت‌های چینی به سمت معماری‌های جایگزین مثل RISC-V فناوری و استانداردها را قطبی‌تر می‌کند و این اتفاق برای همکاری‌های جهانی مناسب نیست، مگر این که معماری RISC-V آن قدر محبوب و همه گیر شود که سایر شرکت‌ها هم به استفاده از آن روی بیاورند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی