بررسی نتایج بیش از ۳۰۰ آزمایش بالینی، تاثیر مکملهای لاغری را زیر سوال میبرد
بیش از یک سوم افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، در برخی موارد از مکملهای لاغری آنهم بدون تجویز پزشک استفاده میکنند. محققان با انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش بالینی میگویند تقریبا هیچکدام از ...
بیش از یک سوم افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، در برخی موارد از مکملهای لاغری آنهم بدون تجویز پزشک استفاده میکنند. محققان با انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش بالینی میگویند تقریبا هیچکدام از مکملهای لاغری برای این هدف موثر نیستند و از مقامات نظارتی میخواهند که اقدامی در این زمینه انجام دهند.
عموما سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مکملهای این چنینی را جزو دسته داروها در نظر نمیگیرد و در نتیجه تا زمانی که خطرات چنین مکملهایی مشخص نشده باشد، به راحتی به فروش میرسند. محققان با بررسی سیستماتیک حدود ۳۱۵ آزمایش بالینی کنترل شده و تجزیه و تحلیل نتایج دادهها، میزان اثر بخشی ۱۴ مکمل غذایی با روشهای درمانی جایگزین برای کاهش وزن را مورد بررسی قرار دادهاند.
فقط در ۵۲ آزمایش (۱۶.۵ درصد) خطرات احتمالی این مکملها مورد توجه قرار گرفت و محققان میگوید کارآمدی تقریبا هیچ کدام از مکملها تایید نشده است. «سریویدیا کیدامبی» محقق اصلی این پژوهش میگوید:
«بررسیهای سیستماتیک انجام شده از اثربخشی بسیار ضعیف این مکملها خبر میدهد که اتفاقا نام آنها حتی در میان مکملها، محبوبیت خوبی نیز دارد. اما مطالعات نشان میدهد که اثربخشی روشنی روی لاغری ندارند.»
«ما از مقامات نظارتی میخواهیم صنعت مکملهای غذایی را [به دلایلی از جمله] نقش آنها در ترویج ادعاهای گمراه کننده و بازاریابی محصولاتی که احتمال آسیب رساندن به بیماران را دارند، مورد بررسی دقیق خوار دهند.»
پیش از این نیز محققان با انجام آزمایشات دیگری متوجه شده بودند که داروهای گیاهی برای کاهش وزن موثر نیستند. این مطالعه جدید در مجله بین المللی چاقی (Obesity) منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.