راهنمای آقای وزیر؛ اکوسیستم نوآوری از وزارت ارتباطات دولت سیزدهم چه میخواهد؟
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم چه کسی است؟ گزینهها محدود اما انتخاب نهایی غیرقابل پیشبینی است. با این حال آنچه قابل پیشبینی است، انتظاراتی است که اهالی اکوسیستم نوآوری از وزیری دارند که تا حدود یک ...
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم چه کسی است؟ گزینهها محدود اما انتخاب نهایی غیرقابل پیشبینی است. با این حال آنچه قابل پیشبینی است، انتظاراتی است که اهالی اکوسیستم نوآوری از وزیری دارند که تا حدود یک ماه دیگر میخواهد کلید وزارت ارتباطات را به دست بگیرد.
وزارت ارتباطات، امروز دیگر مانند یک دهه پیش یک وزارتخانه حاشیهای نیست بلکه به یکی از کلیدیترین نقاط دولت تبدیل شده، عملکردش سنجیده میشود و انتظارها از آن بالاست. کسی که ساکن سیدخندان میشود قطعا کار سادهای پیش رو ندارد و در بخشهای بسیار زیادی، نگاهها به عملکردش دوخته میشود.
این وزیر اما چگونه میتواند رضایت اقشار مختلف جامعه فناوری را به دست آورد؟ در مرحله اول، توجه به این سوال ضروری است: «وزیر ارتباطات دولت سیزدهم باید حل چه مسئلهای را در اولویت خود قرار دهد؟». دیجیاتو در روزهای اخیر همین پرسش را با حدود ۵۰ مدیر مختلف صنعت فناوری مطرح کرده است. آنچه در ادامه میخوانید، پاسخی است که مدیران دولتی، شرکتهای فناوری، استارتاپها، اپراتورها و فعالین صنفی حوزه فناوری به دیجیاتو دادهاند؛ یک راهنمای جامع از انتظارات اهالی اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات برای وزیری که کار سختی پیش رو دارد.
مدیران دولتی
رفع انحصارها.
محمدجواد آذری جهرمی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
مهمترین شاخصی که میتواند موضوعات مختلف را در یک جا جمعبندی کند شاخص رشد سهم اقتصاد دیجیتال در GDP کشور است. برای رشد اقتصاد دیجیتال کشور هم لازم است زیرساخت دسترسی مردم به اینترنت فراهم شود تا هم دولت الکترونیکی بتواند روی آن سرویس بدهد و هم این که امنیت سایبری و حریم خصوصی مورد توجه قرار بگیرد. فراهمسازی این موارد خواستههایی است که از وزیر ارتباطات بعدی داریم.
امیر ناظمی
رئیس سازمان فناوری اطلاعات
وزیر ارتباطات بعدی، قاعدتا باید دو اقدام مهم را انجام دهد. یکی از مهمترین این اقدامات افزایش پهنای باند و کمک به نفوذ فناوری 5G در صحنه ارتباطات کشور است. اگر در این راستا اقدامی نشود مطمئنا در تکنولوژی 5G شکاف عظیمی میان ما و دنیا ایجاد خواهد شد.
دومین بحث مهم این است که وزیر بعدی جریان جدیدی روی تکنولوژیهای روز مثل بلاکچین، مثل اینترنت اشیاء، مثل هوش مصنوعی ایجاد کند. روی این موارد متمرکز شود و از بخش کسب و کاری آنها حمایتهای خاص انجام دهد. مهمترین خواسته من از وزیر ارتباطات بعدی این است که برای جلوگیری از عقب ماندن کشور از تکنولوژیهای روز همیشه روی لبه تکنولوژی حرکت کند.
مهدی محمدی
دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال، معاونت علمی و فناوری
با توجه به گسترش و تعدد کسب و کارهای نوپا که بر بستر اینترنت و پلتفرمهای آنلاین فعالیت مینمایند و همچنین با توجه به رشد روز افزون ارائه خدمات مختلف نهادهای حاکمیتی و خدمترسان بر بستر اینترنت و پر کاربرد شدن نوآوریهای ناشی از بکارگیری فناوریهای مالی نظیر تنوع در شیوههای پرداخت که همگی وابسته و حساس به سطح در دسترس بودن شبکه اینترنت و کیفیت اتصال به آن است، بی تردید از اولین و پراولویتترین اقدامات وزیر آتی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات گسترش هرچه بیشتر پنهای باند که در زمینه شبکه اینترنت همراه و چه در زمینه اینترنت ثابت خواهد بود.
این توسعه شبکه در زمینه اینترنت همراه حرکت به سمت فراگیر نمودن شبکه 5G و در اینترنت ثابت حرکت به سمت فراگیر نمودن فناوریهای به روزتر نظیر اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری، VDSL ،TD-LTE و یا فناوریهای جدیدتر خواهد بود. البته بیتردید علاوه بر افزایش پهنای باند، تضمین دسترسی پایدار و با کیفیت به هر دو شبکه ثابت و همراه تاثیر کلیدی بر نرخ موفقیت کسب و کارهای نوپای وابسته به این فناوریها خواهد داشت.
مصطفی بغدادی
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی
فارغ از اینکه چه کسی به عنوان وزیر ارتباطات دولت سیزدهم مشخص شود، اهتمام شخص رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی نسبت به تشکیل جلسات این شورا بسیار مهم است. در حال حاضر بعضی تداخلهای کاری بین سازمانهای مختلف پیش آمده که نیازمند طرح این مسائل در شورای عالی فضای مجازی با هدف حل چالش ها هستند.
یکی از مهمترین مسائلی که لازم است شورای عالی فضای مجازی آن را در دستور کار تشکیل جلسه قرار دهد طرح موضوع تعیین مصادیق صوت و تصویر فراگیر است. الان بیشتر از یکسال است که مدیران VOD ها با چالشهایی مواجه هستند و هنوز تکلیف قانونی آنها روشن نشده و جایی هم جز شورای عالی فضای مجازی نمیتواند در این حوزه تصمیم گیری کند. مشابه این موضوع موارد دیگری هم وجود دارد که نیازمند تشکیل جلسات شورای عالی فضای مجازی به صورت منظم است تا این شورا بتواند نقش خود را در مقررات گذاری، تنظیمگری و ایجاد هماهنگی میان سازمانها ایفا کند.
محمد صادق افراسیابی
معاون امور محتوایی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، وزارت ارشاد
توانمندی این شرکتها باعث میشود که سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی (GDP) افزایش پیدا کند اما برای اینکه این اتفاق بیفتد شاید چند تا موضوع هست که اهمیت ویژهای پیدا میکند. برای اینکه این توانمندی در اکوسیستم اتفاق بیفتد، یکی از آنها این است که برنامههای حمایتی همچنان وجود داشته باشد. ما همیشه یک اصطلاحی استفاده میکردیم به نام وکیل مدافع استارتاپها بودن. شاید این نقش، نقش کلیدی بود که در دوره قبل شروع شد و در دوره آینده اهمیت دارد که ادامه پیدا کند.
یعنی در حقیقت کسانی که مدیریت این بخشهای نوظهور اقتصادی را به عهده میگیرند بتوانند تبدیل بشوند به وکیل مدافع آنها در تصمیمات کلان و کلیدی و در حوزههای تخصصی .خدماتی که ما صحبت میکنیم از جمله خدمات بهداشتی و بانکی و… هر کدام از آنها متولیانی در سایر دستگاهها دارند که یکی از کارکردهای اصلی این دوره این بود که وکیل مدافع این فعالیتها و خدمات نزد آن سازمانها باشیم.
دومین مسئلهای که اهمیت پیدا میکند این است که از ورود نهادهای دولتی و افزایش مداخله دولت جلوگیری کنند چرا که ورود آنها به اکوسیستم استارتاپی، رنگ و بوی اکوسیستم را تغییر خواهد داد و این انگیزههای بخش خصوصی برای ارائه خدمات را کاهش میدهد و آنها را در یک رقابت نابرابر قرار میدهد. و سومین مسئله هم بحث ورود استارتاپها به بورس است که میتواند کمک کند که جریان مالی تداوم پیدا کند و به صورت هوشمندی برگردد به خود اکوسیستم. من اسم تمام اینها را میگذارم حمایت از اکوسیستم استارتاپی.
شهره ناصری
معاون سیاستگذاری سازمان فناوری
مدیران شرکتهای فناوری و استارتاپها
به نظر من از مهمترین اولویتهای وزیر ارتباطات در دولت جدید حمایت از اقتصاد دیجیتال به عنوان آینده اقتصادی کشور است. اقتصاد مبتنی بر پلتفرمهای دیجیتال، پیشران اقتصادی کشور است که توجه به آن برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار از ضرورتهای غیرقابل اجتناب محسوب میشود.
این حوزه به شدت نیازمند سرمایهگذاری است و بسترسازی برای ایجاد کانالهای جدید تامین مالی و رفع موانع در آن از جمله اقداماتی است که باید مورد توجه وزیر ارتباطات قرار بگیرد. از نتایج سرمایهگذاری در این حوزه خلق برندهای ملی در اقتصاد دیجیتال است که علاوه بر ارائه خدمت یکسان به تمامی هموطنان در سراسر کشور که مصداق تحقق عملی عدالت اجتماعی است، در صورت رفع موانع میتوانند بازار منطقه را نیز هدف قرار دهند.
عدم توجه به این بازار بالقوه در سطح کلان و نادیده گرفتن فرصت پیش رو برای توسعه کسبوکارهای موفق، در نهایت منجر به تسخیر آن توسط رقبای بینالمللی خواهد شد. از جمله نیازهای شکوفایی اقتصاد دیجیتال ساماندهی در قوانین مرتبط با پلتفرمهای کاربرمحور و مارکتپلیسها است.
شفاف شدن قوانین و تعیین دقیق نقش ذینفعان مختلف از پلتفرم تا کاربران و حاکمیت در این حوزه لازم به نظر میرسد. هماهنگی و یکپارچهسازی نهادهای متولی فضای مجازی، مانعزدایی از طریق حذف قوانین موازی، مشارکتجویی از تمامی فعالان این حوزه و ایجاد وحدت رویه اقداماتی هست که باید مورد توجه قرار بگیرد.
حمید محمدی
مدیرعامل دیجیکالا
امیدواریم وزارت ارتباطات در دولت جدید کمافیالسابق حامی فعالیت استارتاپها بوده و با حمایت از اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی که تنها متولی صدور مجوز فعالیت شرکتهای این زیستبوم است، در توسعه و رشد این قبیل شرکتها و امکان عرضهی خدمات جدید و نوآور به مردم عزیز کشورمان نقش بهسزایی داشته باشد.
حفظ جایگاه این اتحادیه از جمله مهمترین مطالبات اکوسیستم استارتاپی ایران است که در نهایت باعث تسریع و ظهور هر چه بیشتر طرحها و پروژههای جدید و خلاقانه از طریق این نهاد رسمی میشود. از دیگر مواردی که نیازمند در اولویت قرار گرفتن است به بحث صیانت از دادهها برمیگردد. امیدواریم که وزیر محترم ارتباطات نهایت تلاش خود را در جهت حفظ ارزش مادی و معنوی دادهها و اطلاعات کسبوکارها به خرج دهند.
همچنین در حوزهی صدور پروانهی نرمافزار و یا ثبت ایده و اختراع نیز نیازمند توجه ویژهی ایشان و هماهنگی با اداره مالکیت معنوی هستیم. در نهایت امیدواریم، جهت دسترسی کسبوکارهای فناوریمحور به اطلاعات و دادههای مراجع دولتی، اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات مراجع دولتی در دستور کار ایشان قرار بگیرد. همچنین در دوره ایشان شاهد تسهیلگری و تبیین قوانین جدید و بازنگری قوانین موجود در حوزههای مختلف از جمله مالیات باشیم.
محمد خلج
مدیرعامل اسنپ
اول: با مقرراتزدایی و ایجاد قوانین حمایتی، از تشکیل اکوسیستم داخلی قوی در حوزه اقتصاد دیجیتال حمایت کند.
دوم: با رفع موانع سلیقهای، امکان استفاده از ظرفیت بازار بورس و سرمایه را برای استارتآپها فراهم کند.
سوم: راهاندازی و توسعه FTTH (فیبر نوری در منازل) را به عنوان زیرساختی برای توسعه اقتصاد دیجیتال، در اولویت خود قرار دهد.
میلاد منشیپور
مدیرعامل تپسی
در برهه کنونی پایداری شبکه و زیرساختها از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشک ادامه روند رو به رشد کشور در زمینه زیرساختهای صنعت ICT و شتاب گیری روزافزون آن میتواند کسبوکارهای مبتنی بر اینترنت (e-commerce) را تقویت کند. توسعه این امر همچنین در ادامه باعث شکلگیری سرفصلهای تازهای در حرکت دانشبنیان این روزها به سمت راهکارهای نوین اقتصادی خواهد شد تا جایی که نیاز به آن برای میل به اهداف بلندمدت «دولتهای الکترونیکی» نیز احساس میشود.
نیما قاضی
همبنیانگذار علی بابا
وزارت ارتباطات دولت سیزدهم، باید بیش از گذشته به مقوله افزایش ظرفیت شبکه ثابت کشور و توسعه شبکه فیبر توجه کند و اولویت اولیه و اساسی خود را تحقق این مطالبه مردمی از بخشهای دولتی و خصوصی قرار دهد، تا کشور با رفع کمبودهای زیرساختی، زودتر به چشمانداز روشنتری از توسعه زیرساختهای حوزه آیتی دست یابد.
در این سالها توسعه کند شبکه اینترنت ثابت به دلیل برخی انحصارها باعث شد تأمین تجهیزات، سرمایهگذاری و سطح دسترسی عموم مردم به خدمات باکیفیت خانگی و ارزان با مشکل روبهبرو شود و کاربران مجبور شوند خدمات اینترنت را برعکس شیوه مرسوم و متداول دنیا در یک موازنه اشتباه بیشتر از خطوط ثابت بر روی تلفن همراه خود دریافت کنند. همین موضوع باعث شده تا یکی از شروط اصلی توسعه کسب و کارهای نوپا که اینترنت پهن باند و ارزان است آنچنان که باید تحقق نیابد.
و در ادامه باید اشاره کرد که پروژه توسعه دسترسی ثابت به درب منازل و همگانی شدن آن به دلیل عدم ثبات و وجود انحصار در شبکه مخابراتی ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی را بهصورت قابل توجهی بالا برده است. دولت بعدی باید با تلاش مضاعف جهت رفع این مانع مهم همچون دولتهای قبل تلاش کند، تا خود به خود در مسیر توسعه قرار بگیریم.
محمدجواد شکوری مقدم
مدیرعامل هلدینگ صباایده (آپارات و فیلیمو)
تقویت حوزه زیرساختها از طریق تسهیلگری توسعه و سرمایهگذاری، باز جانمایی رگولاتوری فعلی در حوزه تنظیم مقررات رادیویی، کمک به شکلگیری رگولاتور حوزه خدمات برای توسعه کسب و کارهای نوین.
شهاب جوانمردی
مدیرعامل فناپ
۱- تغییر مدیریت و ساختار وزارت ارتباطات وشرکتهای تابعه و خروج از تصدیگری.
۲- تکمیل شبکه ملی اطلاعات با هدف ایجاد زیرساخت امن ارتباطی در سراسر کشور با کمک شرکت مخابرات ایران.
۳- تبدیل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور به یک نهاد بیطرف و حمایت از حقوق همه ذینفعان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مخصوصاً اپراتورهای بزرگ.
۴- حمایت از بخش خصوصی بزرگ و کوچک به منظور فعال و پویا کردن بخش ارتباطات کشور و حل مشکلات بر جای مانده از دولت فعلی.
۵- حمایت از تولیدات داخلی و بومی در بخش ارتباطات، به ویژه تولیدات نرم افزاری و دانش بنیان.
۶- ساماندهی ساختار مجوزدهی و تعرفهای بخش ارتباطات با هدف رضایت همه ذینفعان. به نحوی که از درآمدهای میلیاردی پروانه فروشی چشم پوشی کند و سرمایه بخش در جای خودش هزینه شود.
۷- تلاش در جهت توسعه زیرساختهای ارتباطی، آزادسازی خدمات و کاهش تصدیگری در بخشهای مختلف
۸- توجه ویژه به اهمیت و نقش شبکههای اجتماعی در توسعه کسب و کار در کشور
۹- تلاش حداکثری در جهت گسترش استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی در حوزه فناوری و اطلاعات کشور
مجید سلطانی
مدیرعامل مخابرات
صنعت ارتباطات ثابت در چند سال گذشته با مشکلات بسیار جدی رو به رو بوده است. در حقیقت، تصمیم گیران و قانون گذاران این صنعت به هر دلیل و در کشوری که با تورم لجام گسیخته دست به گریبان است، طی چندین سال مانع افزایش قیمتها شده یا با ورود به جزییات عرضه و تقاضا، از طریق مصوبات برای شیوهی سرویسدهی به کاربران ارتباطات ثابت تعیین تکلیف کرده اند. در قانون بودجه ۱۴۰۰ نیز به یک باره افزایش قیمت اینترنت را ممنوع اعلام کردهاند چنان که اگر این روش، امکان پذیر است نمیدانیم چرا کلا” تورم یا افزایش قیمت ارز را طی یک مصوبهی قانونی، ممنوع اعلام نکرده اند.
به هر روی، مجموعهی این اقدامات کل صنعت یادشده را به مرز ورشکستگی یا زندگی گیاهی پیش برده است و باید مدیران آینده، در این حوزه همهی انرژی و توان خود را صرف توسعهی رقابت در بازار کنند که طبیعتا” حاکمیت، وظیفهای مهمتر از این کار ندارد. با این اقدام، بر اساس ساز و کارهای بازار رقابتی، بهترین کیفیت و قیمت خدمات فراهم خواهد شد. دقیقا” نیز به همین خاطر است که طی چندین دههی گذشته، هیچ کشوری به دستکاری یا تحمیل قیمت در بازار رقابتی نمیپردازد اما ما هنوز پس از چندین دهه از آزمودههای خود درس نمیگیریم.
ما بر این باوریم این شیوهی مدیریت بازار به گفتهی اقتصاددانان منجر به انحراف منابع (Resource Distortion) و فرار سرمایهها از بازار میشود، چنانچه هم اینک همین موضوع رخ داده است و متاسفانه نام بسیاری از شرکتهای این حوزه را دیگر نمیشنوید چون یا تعطیل شده اند یا سرمایههای خود را به جای دیگری منتقل کردهاند.
افزون بر ماجراهای قیمت گذاری و فشار اقتصادی بی سابقه بر شرکتهای دارندهی پروانهی ارتباطات ثابت، موضوع تغییر تکنولوژی به ویژه مهاجرت از ADSL به VDSL جزو موضوعاتیست که نیاز به توجه دوباره دارد. بر خلاف آنچه تصور میشود این فناوری در کشور وجود ندارد و کاربران تاوان نبود آن را پرداخت میکنند، تجهیزات بسیار کافی برای سرویس دهی به میلیون ها کاربر در سراسر کشور توسط شاتل از چهار سال قبل وارد کشور شده است و نمونههای موفق آن در سه شهر تهران، قم و دزفول اجرا شده است.
اما به دلیل عدم هماهنگی، نبود همدلی و همکاری میان وزارتخانه و شرکت مخابرات ایران، به عمد متوقف نگاه داشته شده است و اجازهی کار به این شرکت داده نمیشود و اگر این چالش بر طرف شود، کاربران میتوانند با سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه به اینترنت دسترسی داشته باشند.
احمدرضا نخجوانی
مدیرعامل گروه شاتل
وزیر ارتباطات بعدی در بخش ارتباطات ثابت باید فاصله ایجاد شده بین مخابرات ایران و وزارتخانه را برطرف کند. فاصله اجرایی، تعرفهای و سیاستگذاری ارتباطات ثابت مخابرات ایران با وزارت ارتباطات زیاد است و این موضوع به یک جمعبندی احتیاج دارد که خواستههای وزارتخانه و سرمایههای ملی با یکدیگر همسو و همجهت شوند. من تصور میکنم که وزارت ارتباطات از عهده این کار بر میآید.
محمد علی یوسفیزاده
مدیرعامل آسیاتک
حسین طهرانی
مدیرعامل مبیننت
آرش کریمبیگی
مدیرعامل شاتل موبایل
پویا پیرحسینلو
همبنیانگذار و مدیرعامل ابر آروان
مهمترین خواسته اولویت دادن به استارتاپهای داخلی در بحثهای حمایتی نسبت به استارتاپهای خارجی است، خصوصا در بخش بازیسازی و استورهای اپلیکیشنها که گاهی محدودیتها برای نمونههای داخلی حتی از نمونههای خارجی هم بیشترند. همچنین ایجاد یک دیتاسنتر خوب و قدرتمند از سوی وزارت ارتباطات که بتواند کمککننده استارتاپها در توسعه کارهایشان باشد ضرورت دارد.
وحید رحیمیان
مدیرعامل مایکت
وزیر آینده ارتباطات باید به ادامه توسعه زیرساختهای ارتباطی و تکمیل پوشش سراسری 5G در کشور، تقویت زیرساختها جهت افزایش پهنایباند بینالمللی و داخلی، تلاش در جهت محقق نمودن دسترسی ۱۰۰ درصدی به اینترنت پر سرعت در کشور و همچنین تضمین پایداری شبکه برای کسب و کارها توجه بیشتری داشته باشد و این نکات را در اولویت فعالیت های خود قرار دهد.
رادمان ربیعی
معاون سرمایهگذاریهای جسورانه گروه مالی فیروزه
محمد کشوری
مدیرعامل گروه طیف
مهمترین خواسته من رفع فیلترینگ است. اینترنت کشور باید به وضعیت پایداری و ثبات برسد تا این ثبات در سرویسهای ایرانی نهادینه شده و امکان سرویسدهی به کشورهای همسایه یا سایر کشورهای دنیا برای ایران فراهم شود، چرا که با وضعیت فعلی تورم و قیمت دلار تنها راه درآمدزایی که برای کسب و کارها صرفه داشته باشد صادرات سرویسهای ایرانی است. همچنین رفع تحریمها هم یکی از دغدغههاست که البته مخاطبش شخص وزیر ارتباطات نیست و کابینه دولت مد نظر است.
سعید خوشبخت
مدیرعامل اریاتک
مهمترین خواسته پیشرفت زیرساختهای اینترنتی است. یکی از مشکلات اینشورتکها (استارتاپهای بیمهای) دسترسی بسیار سخت به دادههای دولتی است چرا که نسبت به دیتا دیدگاه امنیتی وجود دارد. امیدوارم دولت بعدی بتواند با حذف نگاه امنیتی به دیتا، زمینه خدمترسانی بهتر شرکتهای بیمهای به کاربرانشان را فراهم سازد.
حامد ولیپور
مدیرعامل بیمیتو و ازکی
مهمترین خواستهها شامل سرمایهگذاری حداقل هزار میلیارد تومانی روی زیرساختهای پست کشور، ایجاد مجال بیشتر برای ورود بازیگرهای خصوصی به جریان لجستیک کالایی، تقویت اپراتورهای خصوصی (مثل تیپاکس) و استقرار کامل تکنولوژی 5G در کشور است. همچنین امیدواریم که رویه خوب دوره آقای جهرمی ادامه پیدا کرده و در صورت امکان خود ایشان و تیمشان همچنان در امور اجرایی مشارکت داشته باشند.
محمدرضا آقایا
مدیرعامل باسلام
مصطفی امیری
مدیرعامل زرین پال
امروز در کشورهای مدرن دنیا مرز همه صنایع دارد از بین میرود و دلیل اصلی آن، فناوری است. وزیر ارتباطات مهمترین فرد تأثیرگذار در این حوزه است که میتواند به از بین رفتن این مرزها کمک کند. مشکل این مرزها این است که رگولاتوریها را در حوزه خودش محافظهکار نگه میدارد، و این محافظهکاری با نوآوری مغایرت دارد. اگر رگولاتوریها در هم ادغام شوند، که در دنیا هم این اتفاق در حال افتادن است، احتمالا سرعت رشد نوآوری بیشتر می شود. به نظرم در کشور ما این وظیفه بر عهده وزیر ارتباطات است و امیدواریم وزیر بعدی به این موضوع توجه داشته باشد.
مهدی عبادی
مدیرعامل وندار
جواد عامل
مدیرعامل نقشه و مسیریاب نشان
وزیر ارتباطات دولت بعدی میتواند نقش بسیار مهمی در حمایت از شرکتهای بزرگ استارتاپی برای جا انداختن صنعت کار استارتاپی به عنوان صنعتی جدی ایفا کرده و زمینهسازی برای بردن این صنعت به بورس و رشد آنها را انجام دهد. این موضوع هم به اعتماد به نفس و هم رشد اکوسیستم کمک میکند و هم زمینهای میسازد تا استارتاپهای ایرانی بتوانند به حوزه رقابت جهانی وارد شوند؛ درست مثل همان کاری که دولت چین انجام داد که با حمایت از استارتاپهای کوچک بعضی از آنها را به غولهای عظیم بینالمللی تبدیل کرد.
رضا اربابیان
مدیرعامل شیپور
سینا مومنی
مدیرعامل یکتانت
یکی از مشکلات وزرای ارتباطات قبلی همیشه این بوده که به خاطر تخصص و تجربهای که داشتند، در دوران وزارت بیشتر روی یک بخش خاص از ICT متمرکز میشدند و این باعث میشد که به 20 زیر مجموعه صنعت ICT کشور توجه یکسانی نشده و حمایت کافی از بعضی حوزهها انجام نگیرد. به وزیر بعدی پیشنهاد میکنم به محض شروع کار، حوزههای مغفول ICT طی دوران وزارت وزرای قبلی را مورد بررسی قرار داده و نقشه راه 4 سال آینده را بر اساس پوشش این حوزهها بچیند.
نسیم توکل
رییس هیات مدیره شرکت تجارت الکترونیک عرش گستر
مهدی انجیدنی
مدیرعامل پیامرسان گپ
وزارت ارتباطات دولت بعدی بین برنامهریزی و اجرا همراستایی بهتر و بیشتری به وجود آورد. همچنین استراتژی دولت روی مسائل زیرساختی از جمله موتورهای جستجو و پیامرسانها راهبردی مشخص باشد و در طول زمان تغییری نکند.
امیرعلی خیراندیش
مدیرعامل موتور جستجوی پارسیجو
به نظرم وزیر ارتباطات دولت بعدی باید اولویت کار را در جهت حمایت از تولید کنندگان داخلی گوشی تلفن همراه و تبلت و تجهیزات مخابراتی بگذارد.
حمید سعیدی
مدیرعامل جی ال ایکس
فعالین صنفی حوزه فناوری
مشاوره درست به رئیس جمهور و مدیران ارشد اجرایی دولت مهمترین وظیفه وزیر ارتباطات در دولت بعدی است. همچنین حوزه فاوا به عنوان یکی از ارکان مهم تمامی صنایع امروز، باید در تمامی وزارتخانهها و سازمانها نمایندهای در سطوح بالا همچون معاون وزیر یا قائم مقام وزیر داشته باشد و در غیر این صورت دولت الکترونیک و شکوفایی اقتصاد دیجیتالی شکل نخواهد گرفت.
حسین اسلامی
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
حسن هاشمی
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای خراسان رضوی
جعفر محمدی
رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی در سازمان نظام صنفی رایانهای تهران
کشور از نظر پهنای باند باید به رتبه اول منطقه تبدیل شود. لازمه این کار این است که دیدگاههای سیاسی از کسب و کارهای آی تی برداشته شوند. همچنین کنار گذاشتن رفتارهای سلبی در حوزه فناوری و تصمیمگیری بر محوریت معیشت و اقتصاد مردم دو اصل مهم دیگر هستند که وزیر ارتباطات باید به آنها توجه داشته باشد.
مصطفی نقیپورفر
دبیر انجمن فینتک
وزیر بعدی از کرسی خود در شورای عالی فضای مجازی و کارگروه مصادیق و محتوای مجرمانه، در جهت حمایت و «کمک» به کسب و کارهای فناوری استفاده کند. همچنین پیگیری و به سرانجام رساندن طرح نوآفرین که معافیت 500 میلیون تومانی مالی را برای کسب و کارها و استارتاپهای تازه کار به همراه دارد نیز از مهمترین درخواستهای ما از وزیر ارتباطات بعدی است.
رضا الفت نسب
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی
عادل طالبی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی کسبوکارهای اینترنتی
تسریع توسعه دولت الکترونیک و کمک به پیشرفت و ارتقای خدمات الکترونیکی دولتی در سراسر کشور مهمترین خواسته است. همچنین به رسمیت شناخته شدن داراییهای دیجیتالی و رمزارزها به عنوان زیر مجموعه آنها اهمیت بسیار زیادی دارد و از وزیر بعدی میخواهیم که با این کار به افزایش سهم رمزارزها در GDP کشور کمک کند.
عباس آشتیانی
رئیس کمیسیون رمزارز و بلاکچین سازمان نظام صنفی رایانهای کشور
برنامهریزی برای تأمین بازار مهمترین اولویت است و از وزیر بعدی میخواهیم که در برداشتن موانع این کار به ما یاری برساند. همچنین صدور مجوزهای قانونی رجیستری تبلتها، سازماندهی و اجرای طرح افق نیز از دیگر خواستههای مهم هستند. همچنین وزیر ارتباطات بعدی میتواند نقش بسیار مهمی در پیشرفت اینترنت اشیاء در کشور و واردات تجهیزات و دستگاههای زیرساختی مربوط به آن ایفا کند.
امیر اسحاقی
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دروغ های نهادینه شده!
هرچند از وزیر فناوری خوشم نمیاد ولی این حرفش که مهمترین کار رفع انحصار ها هستش واقعا درسته
پدر ما که در اومد هر جا خواستیم فعالیت کنیم دیدیم دست یک عده خاص هستش
یک سری قانون الکی هم گذاشتن
یک پول گنده خود وزارت خونه میگیره مجوز fcp و ... که دست هیچ کس بهش نرسه
مدیر آپارات آزاد شد؟