
وزیر ارتباطات: خسارت هر ۲ روز جنگ برای اقتصاد دیجیتال یک همت بود
وزیر ارتباطات از کاهش ۳۰ درصدی اشتغال در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داد.

وزیر ارتباطات از کاهش ۳۰ درصدی اشتغال در حوزه دیجیتال در پی وقوع جنگ ۱۲ روزه خبر داد.
به گزارش دیجیاتو، «ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۴) با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد.
هاشمی درباره خسارتهای واردشده به اقتصاد دیجیتال توضیح داد: «در حوزه اقتصاد دیجیتال، حدود ۱۰ میلیون نفر از شهروندان ما بهصورت مستقیم و غیرمستقیم امرار معاش میکنند. در این زمینه، ما در جنگ آسیبهایی جدی دیدیم و ۳۰ درصد کاهش اشتغال داشتیم.»
او افزود: «در هر دو روز، معادل یک همت به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد شد؛ یعنی چیزی در حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در ماه، که با بودجه سالانه برخی از وزارتخانهها برابری میکند.»
برای جبران خسارتهای جنگ ۲ همت منابع تامین کردیم
وزیر ارتباطات درباره محدودیتهای اینترنت در دوره جنگ گفت: «حسب تشخیص مراجع ذیصلاح و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی، محدودیتهایی در دسترسی به اینترنت اعمال شد. ما برای جبران بخشی از این خسارتها، تلاش کردیم منابعی معادل دو همت تأمین کنیم و فرآیند تخصیص این منابع با همکاری وزارت اقتصاد و معاونت علمی و فناوری در حال انجام است.»
در جنگ فضای سایبری کشور رها نشده بود
هاشمی درباره حملات سایبری این دوره توضیح داد: «نکتهای که لازم میدانم به آن اشاره ویژهای داشته باشم، موضوع مقابله با حملات سایبری است. در بازه زمانی اخیر، بیش از ۲۰ هزار حمله سایبری از خارج به داخل کشور انجام شد و تلاش گستردهای صورت گرفت تا این حملات مدیریت شود و آسیبها به حداقل برسد.»
وزیر ارتباطات تاکید کرد: «این حملات سایبری همزمان با اقدامات میدانی دشمن صورت گرفت و هدف اصلی آنها، توقف خدمات آنلاین کشور و اختلال در خدمترسانی به مردم بود. بااینحال، در بسیاری از موارد موفق شدیم حملات را کنترل کنیم و ارائه خدمات تداوم داشت.»
او افزود: «البته در برخی موارد نیز متحمل آسیب شدیم، اما این تجربیات بهعنوان درسآموختهای مهم برای بهبود عملکرد و ارتقای امنیت سایبری کشور در دستور کار قرار گرفته است.»
وزیر ارتباطات در پاسخ به انتقادات برخی نمایندگان از وضعیت امنیت سایبری کشور در دوره جنگ ۱۲ روزه، گفت: «اگر توجه بفرمایید به اینکه در این جنگ، طرف مقابل چه کسی بود حتماً تایید میفرمایید که بخشی از صدمات که ما دیدیم، اجتنابناپذیر بود ولی اینگونه نیست که فضای سایبری کشور و حوزه امنیت سایبری کشور رها شده باشد.»
هاشمی افزود: «ما در شرایطی بودیم که همزمان با حملات میدانی حملات وسیع و پیچیده سایبری را هم داشتیم و این در قالب یک همافزایی بین دستگاههای متولی بود که توانستیم حملات را تا حد امکان مدیریت بکنیم این را خواهشم این است که مد نظر و عنایت همکاران باشد.»
نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود
وزیر ارتباطات درباره آلودگی ناشی از فیلترشکنها گفت: «استفاده از فیلترشکنهای مجانی در سالهای گذشته باعث شده که شبکه کشور آلوده بشود؛ بهگونهای که حداقل ۳۰ درصد از درخواستهای مردم ما به واسطه همین آلودگیها اجابت نمیشود.»
او افزود: «در سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفتیم محدودیت ایجاد بکنیم، آیا دسترسیها محدود شد؟ آیا الان فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه محتوا دسترسی ندارند؟ چرا به همه چیز به دید فنی نگاه میکنیم؟»
هاشمی تمرکز بر بحث محتوا را مهم ارزیابی کرد و گفت: «اعتقاد ما به این موضوع است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود و به همین دلیل سند تسهیم درآمد محتوا در این دولت مصوب شده است.»
وزیر ارتباطات بار دیگر تاکید کرد: «الان صحبت از محدودیت در بحث فناوری میکنند. مگر میشود با فناوری مقابله کور کرد؟»
او افزود: «از ظرفیت فناوری باید استفاده کرد و این ظرفیت در کشور فراوان است. باید توجه بکنیم اگر صحبت از شبکه ملی اطلاعات میکنیم، باید محتوا در شبکه ملی اطلاعات متوجه قرار بگیرد.»
به گفته «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس، وزیر ارتباطات پیش از جلسه علنی، در یک جلسه غیرعلنی نیز توضیحاتی را به نمایندگان مجلس داده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.