آسترازنکا: خطر لخته شدن خون بعد از دریافت واکسن کرونا بسیار ناچیز است
آسترازنکا با مطالعه روی واکسن کرونا خود میگوید احتمال لخته شدن خون بعد از دریافت دوز اول واکسن، ۸.۱ مورد در یک میلیون نفر دریافتکننده و بعد از دریافت دوز دوم درحدود ۲.۳ مورد در ...
آسترازنکا با مطالعه روی واکسن کرونا خود میگوید احتمال لخته شدن خون بعد از دریافت دوز اول واکسن، ۸.۱ مورد در یک میلیون نفر دریافتکننده و بعد از دریافت دوز دوم درحدود ۲.۳ مورد در یک میلیون نفر است.
با این حساب میتوان گفت که میزان لخته شدن خون نادر بعد از دریافت دوز اول واکسن کرونا آسترازنکا بسیار کم و بعد از دریافت دوز دوم تقریبا ناچیز است. این مطالعه توسط شرکت داروسازی تولیدکننده این واکسن و صرف بودجه از سوی همان شرکت انجام شده است تا بتواند پاسخ روشنی در مورد نگرانیهای مطرح شده در مورد دریافت این واکسن ارائه دهد.
براساس اعلام آسترازنکا، نتایج این مطالعه در مجله پزشکی «Lancet» نیز منتشر شده است و نشان میدهد میزان تخریب ترومبوز مبتلا به سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) پس از دریافت اولین دوز درحدود ۸.۱ مورد از بین یک میلیون فرد واکسینه شده است.
این شرکت انگلیسی-سوئدی اضافه کرد پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا که با نام تجاری Vaxzevria توسط دانشگاه آکسفورد تولید شده است، آمار لخته شدن خون نادر به ۲.۳ مورد در بین هر یک میلیون نفر دریافت کننده واکسن کاهش پیدا کرده است.
تولید واکسن آسترازنکا با مشکلات زیادی روبرو بوده است و لخته شدن خون نیز یکی از این موارد است که باعث شد حتی تولید واکسن با محدودیتهایی روبرو شود. همزمان با آغاز واکسیناسیون با آسترازنکا، مواردی از لخته شدن خون در بین دریافتکنندگان مشاهده شد تا جایی که برخی کشورهای اروپایی تزریق این واکسن را متوقف کرده و برخی دیگر محدودیتهایی را برای تزریق آن در گروههای سنی جوانان در نظر گرفتند.
سازمانها و نهادهای تصمیمگیرنده در مورد داروها زیر نظر اتحادیه اروپا (EU) از ماه مارس در حال بررسی موارد لخته شدن خون نادر در اثر دریافت واکسن کرونا هستند. با این وجود تاکنون جمعبندی نهادهای نظارتی بر این است که مزایای کلی تزریق واکسن بیشتر از خطرات ناشی از آن است.
در حال حاضر یکی از بهترین اسلحهها برای مبارزه و مقابله با ویروس کرونا، دریافت واکسن است. هرچند نگرانیهایی هرچند جزئی در مورد عوارض جانبی این واکسنها گاهی مطرح میشود و شرکتهای تولیدکننده واکسن نیز در تلاشند به مرور بتوانند به مشکلات احتمالی پاسخی منطقی دهند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.