رقابت استارتاپهای فرهنگی در جشنواره پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی
پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جشنواره ایده های برتر فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی را راهاندازی کرده است. مهلت ارسال آثار به این رویداد تا چهارشنبه همین هفته ...
پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جشنواره ایده های برتر فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی را راهاندازی کرده است. مهلت ارسال آثار به این رویداد تا چهارشنبه همین هفته (سیزدهم مردادماه) تمدید شده است.
نشست خبری جشنواره ایده های برتر فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی صبح امروز با حضور و همراه با اصحاب رسانه برگزار شد. این جشنواره قصد دارد حلقه مفقوده اتصال فرهنگ با تیمهای استارتاپی باشد و آنطور که برگزارکنندگان آن میگویند؛ قصد تجاری سازی ایدهها را در آینده نیز دارند.
پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در راستای ایجاد فرصت برای بهره برداری مناسب از منابع غنی صنایع فرهنگی جهت ایجاد فرصتهای رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشورمان و با هدف ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری، شناسایی استعدادهای خلاق و حمایت از آنها در مسیر تبدیل ایده به محصول یا خدمت قابل ارائه به بازارهای داخلی و خارجی، اقدام به تجمیع ایدهها در زنجیره ارزش صنایع خلاق فرهنگی و فناوری های نرم در قالب جشنواره ایده های برتر فناوری های نرم و صنایع فرهنگی کرده تا با شناسایی ایده های خلاقانه و حمایت از آنها، فرصت رشد را برای کارآفرینان این عرصه فراهم نماید.
«ایمانی خوشخو» رییس پارک و رییس جشنواره در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا قصد توسعه مسائل فرهنگی را در اکوسیستم استارتاپی کشور دارند گفت که «مسائل فرهنگی در ایران جدی گرفته نمیشود و دلایل آن آنقدری متعدد است که خارج از حوصله این نشست است اما باید بدانیم که اگر درست وارد این حوزه بشویم میتوانیم بسیار در آن موفق شویم و از بسیاری کشورها جلو بزنیم. باید به این مساله باور داشته باشیم و قبول کنیم که حوزه فرهنگی حوزه مهمی است و اگرچه این موضوع توسط استارتاپها چندان لمس نشده و این تقریبا برای اولین بار در کشور است که پلی بین فرهنگ و این اکوسیستم زده شده اما همین جشنواره میتواند آغاز راه مناسبی باشد تا این تیمها و ایدهها بدرخشند.»
خوشخو تاکید دارد گردش مالی در حوزه فرهنگی بسیار بالاست و این مساله که مسائل فرهنگی نمیتوانند به درآمدزایی مناسبی برسند را رد میکند: «ما قابلیت تجاری سازی ایدهها را در ذهن داریم.» در همین راستا «سوده صوفی» مدیر برنامه ریزی و توسعه پارک و دبیر جشنواره نیز به دیجیاتو میگوید: «قابلیت تجاری سازی ایدهها را حتما مد نظر داریم و نباید فکر کنیم گردش مالی صنایع فرهنگی کم است . اینکه چرا نتوانستیم این کار را در کشور پیش ببریم دلایل متعددی دارد اما ما در این جشنواره در گام دوم و سوم به مساله تجاری سازی ایدهها پیش خواهیم رفت.»
خوشخو به دیجیاتو میگوید مهلت ارسال آثار به جشنواره که پیش از این تا ۱۱ مرداد ماه بود حالا تا آخر این هفته تمدید شده است. به گفته او صاحبان ایده، ایده خود را در قالب فایل word که در سایت پارک(iccip.ir) بارگذاری شده تا تاریخ ۱۴ مرداد، در موضوعاتی که در زیر ذکر شده است به شماره واتساپ 09024343845 ارسال کنند:
فناوری های فرهنگی:
فناوریهای مهندسی انگیزه، بازیوار سازی، ارتباطی و رسانهای، سازوکارهای مدیریت بهرهوری و حکمرانی در حوزه فرهنگی و اجتماعی، آموزشی و یادگیری، نوآوریهای اجتماعی ،تبلیغات و فروش، فناوری اطلاعات، فناوری آموزش
تولید محتوا و نشر مکتوب و دیجیتال، پویانمایی و پینمایی، سینما، بازی های ویدئویی
صنایع خلاق فرهنگی:
میراث فرهنگی و گردشگری، صنایع دستی، صنایع دیداری وشنیداری، هنرهای تجسمی، اسبا بازی و سرگرمی، طراحی صنعتی، گرافیک، نشر و چاپ، معماری، هنرهای نمایشی، نقاشی، عکاسی، مد و پوشاک، رسانه
آنطور که گفته شده تمام ایدهها بر اساس معیارهای نوآوری، درجهی پختگی، امکان تولید، ارزش افزوده اقتصادی، فراگیری استفاده در جامعه، درجه رفع مشکلات جامعه و امکان ارائه در صحنه جهانی مورد ارزیابی، نظرسنجی و رتبهبندی داوران جشنواره، متشکل از متخصصین کارآفرینی و صنایع فرهنگی، قرار میگیرند. تعدادی از آنها به عنوان ایدههای برتر شناخته میشوند در مراسم اختتامیه که در تاریخ 19 مرداد برگزار خواهد شد، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
خوشخو در پاسخ به این سوال دیجیاتو که چه نوع حمایتهایی شامل تیمهای شرکت کننده خواهد شد به دیجیاتو میگوید: «تمام هدف برگزاری این رویداد حمایت است و جدا از جوایز، ما تیمها را به چند گروه دسته بندی میکنیم تا پس از رویداد نیز با آنها همکاری داشته باشیم. تیمهایی که فکر میکنیم قابلیت تجاری سازی سادهتری دارند را در خود پارک مستقر میکنیم و با آنها کار را پیش میبریم. تیمهایی که ایدههایشان هنوز ناپخته است و جای کار دارد را به مشاوران پارک ارجاع میدهیم و آنها را منتورینگ میکنیم. در نهایت تیمهایی که ایدههای خامی دارند و در مرحله اولیه به سر میبرند را نیز وارد دورههای آموزشی میکنیم تا بتوانند رشد و توسعه پیدا کنند.»
شایان ذکر است حمایت معنوی برخی از اعضای اکوسیستم صنایع خلاق فرهنگی معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت ارشاد، صندوق نوآوری و شکوفایی، اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، برنامه توسعه یست بوم شرکت های خلاق، صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق منجر به ایجاد هم افزایی در حمایت از ایده ها خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.