همه سوابق عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات پیشنهادی دولت سیزدهم
امروز (۲۰ مرداد) لیست کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای دولت سیزدهم به مجلس ارائه شد و نام «عیسی زارع پور» در آن به عنوان وزیر ارتباطات این دولت به چشم میخورد. با توجه به شرایط ...
امروز (۲۰ مرداد) لیست کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای دولت سیزدهم به مجلس ارائه شد و نام «عیسی زارع پور» در آن به عنوان وزیر ارتباطات این دولت به چشم میخورد. با توجه به شرایط موجود بعید است با پیشنهادهای رییس جمهور جدید برای انتخابات کابینه مخالفتی در مجلس صورت گیرد. در نتیجه از همین الان و پیش از رای اعتماد، میتوان با احتمال بالایی زارع پور را وزیر ارتباطات دولت سیزدهم نامید. بیایید نگاهی داشته باشیم به کارنامه تحصیلی و کاری او.
عیسی زارع پور یک سال از جهرمی بزرگتر است و در سن ۴۱ سالگی به این جایگاه رسیده است. او متولد ۱۳۵۹ در شهرستان اسلام آباد غرب استان کرمانشاه است و جوانترین گزینه بین کاندیداها احتمالی به شمار میرفت و در نهایت اسمش در لیست پیشنهادی کابینه دولت جدید به چشم میخورد.
وی لیسانس مهندسی نرم افزار خود را از دانشگاه رازی کرمانشاه در سال 82 با رتبه دانشجویی 2 در سال 82 اخذ کرده است. عنوان پایان نامه لیسانس وی «طراحی و پیاده سازی دایره المعارف تحت وب استان کرمانشاه» بوده است. زارع پور فوق لیسانس خود را در رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش امنیت شبکه در سال 85 از دانشگاه صنعتی شریف اخذ کرده است. عنوان پایان نامه ارشد او «طراحی یک سیستم تشخیص نفوذ برای شبکههای ویژه سیار» بوده است. برخی از مقالات زارع پور در این لینک قابل مشاهده است.
او مدرک کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر خود را از دانشگاه شریف گرفته و دکترای خود را در علوم کامپیوتر از دانشگاه نیوساوت ولز استرالیا در سال ۱۳۹۴ دریافت کرده است. او رتبههای زیادی در این دانشگاه به دست آورد و پایان نامه دکترایش به عنوان پایان نامه برتر این دانشگاه به شمار میرفت. عنوان پایان نامه دکترای زارع پور Efficient communication protocols for wireless nanoscale sensor networks (طراحی پروتکلهای کارآمد برای نانوشبکههای حسگر بیسیم) با استاد راهنمایی پرفسور محبوب حسن بوده است. متن این پایان نامه به صورت PDF در این لینک قابل دریافت است.
زارع پور دو دوره پسادکتری را نیز در همین دو دانشگاه گذرانده و از سال ۱۳۹۶ به عضویت هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران درآمده است. او به عنوان استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت، با تمرکز روی شبکه های نوظهور، اینترنت اشیا و سنسورهای پوشیدنی، دروس شبکههای کامپیوتر پیشرفته، اصول طراحی پایگاه داده و اینترنت اشیا تدریس میکند.
از جمله سوابق اجرایی زارع پور میتوان به بنیانگذاری و ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد که به گفته خودش، در این زمان تنها ۲۶ سال سن داشت. زارع پور در رابطه با همین مرکز گفته که میتوان آن را به نوعی اولین نهاد حاکمیتی فعال و سیاستگذار در حوزه فضای مجازی دانست. این مرکز همچنین مسئولیت توسعه فناوری اطلاعات و توسعه خدمات الکترونیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده دارد.
عیسی زارع پور در سال ۸۹ به عنوان مدیر نمونه در سازمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد و باید گفت در زمان مسئولیت وی در این حوزه برای اولین بار بحث ساماندهی رسانههای دیجیتال در کشور اعم از نرم افزارها، بازی ها، سایتهای اینترنتی مطرح شد.
او در سمتهای دیگری نیز در دولتهای نهم و دهم فعالیت کرده و مشاور وزیر ارتباطات، وزیر بهداشت، معاونت علمی و فناوری بوده است. زارع پور در دولت دهم عضو کمیسیون ملی یونسکو هم بود.
او در مهر ماه ۹۶ در مراسم دیدار نخبگان با رهبری حضور داشت و به موضوعاتی چون لوازم اصلاح قوانین شرکتهای دانش بنیان و ضرورت مقابله با واردات در فضای مجازی از طریق تولید محتوای سالم و داخلی تاکید کرده بود. ناگفته نماند خود زارع پور مجری این مراسم نیز بود و تاکید کرد که همه نخبگان در کشور «پاسدار» هستند.
در اسفند ۹۸ بود که ریاست مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه به وی واگذار شد و از جمله اقدامات مهم او در این دوران راهاندازی اپلیکیشن عدالت همراه بوده است. رشد و توسعه دیگر سامانههای الکترونیکی قوه قضاییه که به عنوان یکی از دستاوردهای ابراهیم رئیسی در دوران ریاستش در این قوه نام برده میشود نیز توسط تیم زارع پور صورت گرفته است.
او در مراسم معارفه خود گفته بود: «مردم طعم فناوری را چشیدند و همه کارهایشان را از این طریق انجام میدهند این بستر مفید آسیبهایی را در کنار خود دارد که من معتقدم ناشی از عدم فرهنگ سازی درست است.» او در این مراسم گفت که اولین برخوردش با دنیای فناوری ساخت یک نرم افزار سپرده برای دادگستری کرمانشاه بوده و قصد دارد که قوه قضاییه هوشمندی در تراز انقلاب اسلامی بیافریند و این ماموریت را با انجام اپلیکیشنهایی مانند عدالت همراه به پیش برده است.
از زارع پور نقلقولهای چندانی در دسترس نیست چرا که کمتر خواسته در رسانهها حضور داشته باشد اما در گفتگویی قدیمی در زمان فعالیتش در وزارت ارشاد درباره صفحه پیوندها که هنگام فیلتر شدن یک سایت به کاربر نشان داده میشود گفته بود: «صفحه پیوندها، سایتهای مفید را به مردم معرفی میکند و گرچه این صفحه در هنگام فیلترینگ به نمایش در میآید، اما بررسیها نشان داده که بیش از ۳۰ درصد مراجعات به این صفحه بر اثر جستوجوی مردم برای یافتن سایتهای مفید بوده است. این سایت هر لحظه به روز میشود و تاکنون حدود ۲ هزار لینک سایتهای مفید در آن قرار گرفته است.»
زارع پور یکبار در جلسات مهافمپ «محل هم افزایی فعالان فضای مجازی پاک» شرکت کرده است. او در جلسه پانزدهم این سلسله رویدادها درباره وجود خلاهای قانونی در حوزه ICT گفته بود: «موانع زیاد قانونی در این مبحث وجود دارند که در حال پیگیری برای حل و بهبود این شرایط هستیم، برای نمونه لایحهای تحت عنوان لایحهی اصلاح پارهای قوانین و مقررات در حوزهی دستگاه قضایی در حال بررسی است که ذیل آن تمام قوانین و مقررات در حوزهی قوهی قضائیه در حال بررسی هستند، این لایحه فصول مختلفی دارد که یک فصل آن در حوزهی فناوری اطلاعات و فضای مجازی است.
بطور کلی با اصلاح داخلی در قوه قضائیه میتوان بعضی مسائل را حل کرد، بعضی مسائل نیاز به تغییر قوانین و یا رفع نواقص قوانین دارند، در بعضی دیگر نیاز به تصویب قوانین جدید داریم و دیگر مسائل و راهکارهایی که با عمل درست هر بخش و حمایتهایی که از ریاست قوه قضائیه بخصوص در بخش فناوری اطلاعات وجود دارد میتوان به اهداف مورد نظر رسید.»
حال با انتخاب زارع پور اما به نظر میرسد این نامه چندان جدی گرفته نشده است. نگرانی این تشکلها احتمالا به همکاری پیشین و اظهار نظرات گذاشته زارع پور برمیگردد چرا که زارع پور در زمان فعالیت خود در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد، با روح الله مومن نسب یکی از حامیان اصلی این طرح همکاری بسیار نزدیکی داشته و شاید بتوان این بیم را داشت که با طرح مجلس و طراحان آن همصدا باشد؛ هرچند او تا به امروز هیچ موضعگیری مشخصی درباره این طرح نداشته و برای قضاوت در این مسائل باید تا زمان واکنش رسمی او صبر کرد.
عیسی پور همزمان با جای گرفتن در لیست پیشنهادی رییسی، برنامهای را نیز به مجلس برای دوره ۴ ساله خود تقدیم کرده و در آن به موارد متعددی که از نظر او در حوزه ICT کشور چالش برانگیز شده اشاره کرده است. اطلاعات فراگیر، ارائه سرویسهای محتوای داخلی، ایجاد و توسعه زیرساخت امن و پایدار در تمامی ارکان دولت و جامعه، تمدن سازی در فضای مجازی و مقابله با تهاجم فرهنگی و همچنین ارتقا جایگاه اقتصاد دیجیتال باشد.
او پیشنهاد تشکیل کمیسیون تخصصی پیرامون فضای مجازی در مجلس را ارائه کرده و تاکید کرده که با حکمرانی دیجیتال میتوان هم خلق ثروت انجام داد و هم اینکه پیگیر حملات سایبری و یا مسدودسازی صفحات مجازی کاربران ایرانی شد. او همچنین به لزوم محقق شدن دولت الکترونیکی و شبکه ملی اطلاعات و کامل شدن این دو پروژه در راستای کمتر شدن هزینههای مردم و رشد فناوری در کشور تاکید داشته است. زارع پور در بخش دیگری از برنامههای خود به رشد اقتصاد دیجیتال تاکید داشته و گفته که سعی دارد تا استارتاپها راحتتر به بورس بروند و جذب سرمایه داخلی و خارجی را در کشور صورت دهد. او در مورد دیگر مواردی نظیر برنامههای فضایی و پست و… نیز برنامههای متنوعی ارائه داده که مشروح آن را میتوانید در این لینک بخوانید.
نظر شما درباره وزیر ارتباطات بعدی چیست و فکر میکنید که چه مواردی باید در اولویت کاری او باشد؟ دیجیاتو پیشتر در مورد مهمترین اقداماتی که وزیر ارتباطات جدید باید داشته باشد با بازیگران مختلف اکوسیستم گفتگو کرده بود که میتوانید مشروح آن را در این لینک بخوانید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شما ها نظر میدین ایشون رو میشناسین؟
بهتر از این نمیشد. انتخاب خیلی خوبی بود. دوستان توقع دارند تو این نظام انقلابی یک نفر مزدور جاسوس بیارن برا پست وزارت.
وزیر ارتباطاتی که چندان اهل ارتباطات نیست!
چرا حرف بیخود میزنی. اگه ارتباطات بلد نبود که تو عکسا با خارجی ها عکس نمیگرفت . ضمنا نه اینکه تا دیروز وزیر شناس بودید. از الان همه وزیر شناس شدن برا ما
دقیقن!
پیج اینستاگرام یا حتی یه وبلاگ هم نداشته تابحال 😏
چه ربطی داره حسین ارشد. من به عنوان فوق لیسانس مهندسی فناوری اطلاعات به اینستاگرام نمیرم، چون از محیطش بدم میاد. فقط یه لینکدین میرم. قرار نیست هرکی وارد محیط اینستاگرام شد بگیم ارتباط بلده. چه سفسطه غلطی.
جناب دیجیاتو!
چند روزی است که لایک/ دیسلاک اعمال نمیشه؟
مشکل چیه؟ لطفًا اصلاح کنید/ علّت را پاسخ دهید
آقای عیسی زارع پور. ممکنه سراغ این خبر بیاید و این متن رو بخونید. پس اینجا براتون مینویسم. من یک جوان ۲۲ ساله ام که هروز آینده تیره و تار تری برای کشورم میبینم. من به هزار و یک دلیل مخالف طرح صیانت هستم و از شما تقاضا دارم اون رو لغو کنید. با اعمال دیکتاتوری و بگیر و ببند و انحصار تا حالا چیزی درست نشده، از این به بعد هم نمیشه. بذارید سیستم داخلی و خارجی کنار هم باشند. باورکنید اینطوری خیلی بهتره. زبونمون مو درآورد اینقدر گفتیم. آخه این چه "جمهوری" هستش که ۱ میلیون نفر انسان ایرانی مخالف یک طرح باشن. ولی نمایندگان مجلس هم که با رای مستقیم مردم انتخاب میشن، ذره ای اهمیت ندن...کار انقلاب به کجا رسیده که مردم شکنجه ساواک و استخبارات عراق رو تحمل کنن. ولی حتی حرفشون پیش نماینده مجلس خودشون خریدار نداشته باشه...این بود مردم سالاری؟ وقعا چطوری انقلاب به این نقطه رسید...گلومون پاره شد از بس داد زدیم...طرح صیانت نمیخواهیم.
از خودشون به خودشون داری شکایت میکنی؟
نماینده مردم کجا بود، وقتی همه از خودشونن و از پیش تایین شده هستن
طرح صیانت برای اینکه گوگل و تلگرام و اندروید قوانین ایران رو اجرا کنن و محتوای مجرمانه داخلشون قابل پیگیری باشه،خب مردم مخالفت کنن به ضرر خودشونه،تازشم از نظر من توییتر و یوتیوب باید رفع فیلتر بشن چون داخلی ها ضعف خیلی زیادی دارن