بیونتک با داروی mRNA به مبارزه با تومورهای سرطانی میرود
به دنبال موفقیت محققان شرکت بیونتک در استفاده از داروی mRNA به منظور کوچکسازی تومورهای سرطانی در موشها، حالا محققان میخواهند این روش را بطور گستردهتری روی انسانها آزمایش کنند. پیامرسان RNA پیشتر در تولید ...
به دنبال موفقیت محققان شرکت بیونتک در استفاده از داروی mRNA به منظور کوچکسازی تومورهای سرطانی در موشها، حالا محققان میخواهند این روش را بطور گستردهتری روی انسانها آزمایش کنند. پیامرسان RNA پیشتر در تولید واکسن ویروس کرونا به کار رفته بود.
شرکت آلمانی بیونتک با استفاده از روش mRNA به تولید پروتئینهایی میپردازد که به مبارزه با تومورهای سرطانی میروند. محققان میگویند موفق به ساخت ترکیبی از mRNA شدهاند که پروتئینی به نام سیتوکین را میسازد. این پروتئین توسط سلولهای ایمنی ساخته شده و به جنگ سلولهای سرطانی میرود.
این روش درمانی مشابه واکسن ویروس کرونا فایزر به بدن میآموزد که چگونه پروتئینهای لازم را تولید کند. نتایج تحقیقات نشان داده که داروی mRNA پس از تزریق به بدن موشهای مبتلا به دو نوع مختلف سرطان (سرطان پوست و ریه) توانسته به قدری سیتوکین بسازد که در کمتر از ۴۰ روز، در بین ۲۰ موش تومورهای ۱۷ موش را از بین ببرد.
این درمان در برخی موشها از سلولهای سرطانی پوست به سلولهای سرطانی ریه نقل مکان کرده و واکنشهای درمانی قدرتمندی را به وجود آورده است. بنابراین شانس بقا و کاهش اندازه تومورها بسیار بالاتر رفته است. دانشمندان در تحقیقات خود توضیح دادهاند که اگرچه این درمان میتواند راهکاری مناسب برای مقابله با سرطان باشد، اما ممکن است عوارض جانبی ناخواستهای به وجود بیاورد.
با توجه به موفقیت مطالعاتی پژوهشگران، آنها حالا به سراغ آزمایش بالینی گستردهتر روش پیشنهادی خود میروند. آزمایش فاز یک و دو این تحقیقات از سال ۲۰۱۹ با ۲۳۱ شرکتکننده در حال انجام است. نتایج اولیه مربوط به ۱۷ نفر از آنها در ماه نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد که نشان داد عوارض جانبی خطرناکی برای این روش درمانی وجود ندارد.
شرکت بیونتک با همراهی فایزر یکی از واکسنهای ویروس کرونا را تولید کرده که از جمله موثرترین نمونههای واکسن کووید-۱۹ محسوب میشود. اثربخشی این واکسن بیش از ۹۰ درصد است و تاکنون به میلیونها نفر تزریق شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.