ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

چگونه ویندوز ۱۱ را دانلود و روی سیستم خود نصب کنیم؟

مایکروسافت به‌تازگی انتشار جهانی ویندوز ۱۱ را آغاز کرده. البته امکان دسترسی به سیستم عامل جدید ردموندی‌ها به صورت تدریجی برای تمامی افراد ایجاد خواهد شد. همچنین کاربرانی که نمی‌خواهند در صف انتظار بمانند، می‌توانند ...

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۱۳ مهر ۱۴۰۰ | ۲۰:۰۰

مایکروسافت به‌تازگی انتشار جهانی ویندوز ۱۱ را آغاز کرده. البته امکان دسترسی به سیستم عامل جدید ردموندی‌ها به صورت تدریجی برای تمامی افراد ایجاد خواهد شد. همچنین کاربرانی که نمی‌خواهند در صف انتظار بمانند، می‌توانند اقدام به نصب ویندوز 11 به صورت دستی کنند. در این مطلب نحوه دانلود و نصب ویندوز ۱۱ را به شما آموزش می‌دهیم.

در گذشته امکان نصب ویندوز ۱۱ به صورت دستی از طریق نسخه‌های غیر رسمی وجود داشت؛ اما اکنون مایکروسافت فایل ISO نسخه رسمی (Volume License) را برای دانلود در سایت خود قرار داده است. البته قبل از شروع فرایند نصب از مسیرهای مختلف، ابتدا بهتر است نگاهی به حداقل سخت‌افزار موردنیاز برای نصب و اجرای ویندوز ۱۱ روی لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های شخصی داشته باشیم.

فهرست مطالب

حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱

طبق اطلاعات مندرج در سایت رسمی مایکروسافت، موارد زیر برای نصب ویندوز ۱۱ ضروری خواهند بود:

  • پردازنده با فرکانس ۱ گیگاهرتز با حداقل دو هسته ۶۴ بیتی از نسل هشتم اینتل یا رایزن ۲۰۰۰ به بعد
  • ۴ گیگابایت رم (RAM)
  • ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی 
  • پشتیبانی از بایوس UEFI و Secure Boot
  • بهره‌گیری از تراشه TPM نسخه ۲.۰
  • سازگاری با دایرکت X نسخه ۱۲ و درایور WDDM 2.0
  • نمایشگر ۹ اینچی با حداقل رزولوشن 720p و پشتیبانی از کانال رنگی ۸ بیت

در میان موارد بالا، تراشه TPM از معدود سخت افزارهایی است که احتمال دارد در برخی دستگاه‌ها یافت نشود یا نسخه‌های قدیمی‌تر آن مورد استفاده قرار گرفته باشند. برای بررسی نسخه آن ابتدا کلید میانبر Win + R را فشار دهید و سپس در پنجره Run عبارت tpm.msc را تایپ کنید و در نهایت کلید Enter را بزنید. در ادامه پنجره TPM Management باز خواهد شد و در پایین عنوان TPM Manufacturer Information قادر خواهید بود تا نسخه موجود روی دستگاه خود را مشاهده کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله «چیپ TPM چیست و چرا ویندوز ۱۱ می‌خواهد کاربران را مجبور به استفاده از آن کند؟» مراجعه نمایید.

برای یافتن مطابقت سایر مشخصات سخت‌افزاری لپ‌تاپ یا رایانه شخصی خود با موارد اعلام شده از سوی مایکروسافت، می‌توانید به سایت سازنده محصول مراجعه کنید. همچنین با راست کلیک روی استارت و انتخاب گزینه System قادر خواهید بود تا میزان رم و مشخصات پردازنده دستگاه را مشاهده کنید. مایکروسافت ابزار اختصاصی PC Health Check را نیز در اختیار کاربران قرار داده است که می‌تواند وضعیت سازگاری سخت‌افزار پیش از نصب ویندوز ۱۱ را بررسی کند. در ادامه نگاهی به پردازنده‌های اینتل و AMD با قابلیت پشتیبانی از ویندوز 11 خواهیم داشت.

پردازنده‌های اینتل سازگار با ویندوز ۱۱

در جدول زیر پردازنده‌های اینتل که بطور رسمی از سوی ویندوز 11 مایکروسافت پشتیبانی می‌شوند را می‌بینید:

پردازنده‌های اینتل مورد پشتیبانی ویندوز ۱۱
پردازنده‌های نسل هشتم (کافی لیک)
پردازنده‌های نسل نهم (نسخه بروز شده کافی لیک)
پردازنده‌های نسل دهم (کامت لیک)
پردازنده‌های نسل یازدهم (راکت لیک و تایگر لیک)
اینتل Xeon Skylake-SP
اینتل Xeon Cascade Lake-SP
اینتل Xeon Cooper Lake-SP
اینتل Xoen Ice Lake-SP

پردازنده‌های AMD سازگار با ویندوز 11

در جدول زیر پردازنده‌های AMD که بطور رسمی از سوی ویندوز ۱۱ مایکروسافت پشتیبانی می‌شوند را می‌بینید:

پردازنده‌های AMD مورد پشتیبانی ویندوز ۱۱
رایزن ۲۰۰۰
رایزن ۳۰۰۰
رایزن ۴۰۰۰
رایزن ۵۰۰۰
رایزن  Threadripper 2000
رایزن Threadripper 3000
رایزن Threadripper پرو ۳۰۰۰
AMD EPYC 2nd Gen
AMD EPYC 3rd Gen

آپدیت به ویندوز ۱۱ با تنظیمات ویندوز ۱۰

ساده‌ترین راه برای نصب ویندوز ۱۱، آپدیت به آن از طریق بخش تنظیمات ویندوز ۱۰ است. برای انجام چنین کاری ابتدا به Settings رفته و سپس گزینه Update & Security را انتخاب کنید و در ادامه روی Windows Update کلیک کنید. اکنون ویندوز امکان آپدیت رایگان به نسخه جدید را برای سیستم بررسی می‌کند و اگر چنین قابلیتی وجود داشته باشد، کلید مختص به دانلود و نصب ویندوز ۱۱ را نمایش خواهد داد. برای دریافت نسخه جدید، روی کلید Download & Install کلیک کنید و سپس گزینه Accept and Install را بزنید. فرایند نصب ویندوز جدید ممکن است کمی زمان‌بر باشد.

نصب ویندوز با Windows 11 Installation Assistant

ابزار Windows 11 Installation Assistant به عنوان روش توصیه شده از سوی مایکروسافت برای نصب نسخه جدید ویندوز در دسترس قرار دارد. کاربران به کمک این ابزار می‌توانند ویندوز ۱۰ خود را به آسانی به ویندوز ۱۱ آپگرید کنند. البته پیش از استفاده از ابزار گفته شده، باید به پیش نیازهای آن از جمله داشتن لایسنس ویندوز ۱۰ توجه داشته باشید. همچنین ویندوز ۱۰ موجود روی لپ‌تاپ یا رایانه شخصی باید نسخه ۲۰۰۴ یا بالاتر باشد تا بتواند برنامه را اجرا کند. ۹ گیگابایت فضای خالی در حافظه داخلی نیز برای دانلود ویندوز ۱۱ ضروری خواهد بود.

پس از دانلود Windows 11 Installation Assistant از صفحه رسمی آن، روی کلید Run کلیک کنید و سپس مجوز دسترسی Administrator را به برنامه بدهید. پس از تایید سازگاری سخت‌افزار جهت نصب ویندوز ۱۱ توسط ابزار مذکور، شرایط استفاده از سیستم عامل مایکروسافت نمایش داده می‌شود. با انتخاب کلید Accept & Install کاربر موارد گفته شده را قبول می‌کند و فرایند نصب شروع می‌شود.

زمانی که ابزار تمامی مقدمات لازم را انجام داده باشد، کلید Restart Now نمایش داده می‌شود تا فرایند نصب کامل ادامه یابد. نصب ویندوز ۱۱ به صورت کامل چندین دقیقه زمان خواهد برد و احتمال دارد دستگاه شما چندین بار در طی این فرایند ریستارت شود. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان نباید دستگاه را در طی این مرحله خاموش کنید.

نصب ویندوز ۱۱ به صورت دستی با فایل ISO

روش دیگر برای نصب ویندوز ۱۱ روی لپ‌تاپ یا رایانه شخصی، بهره‌گیری از فایل ISO است. به کمک چنین فایلی می‌توان اقدام به ساخت یک حافظه فلش یا دیسک قابل بوت کرد و در ادامه از آن برای نصب دستی ویندوز بهره گرفت. این شیوه، روش قدیمی‌تر برای نصب ویندوز بوده که در گذشته رواج بیشتری داشته است؛ به همین دلیل بسیاری از کاربران با آن آشنا هستند و ترجیح می‌دهند سیستم عامل جدید مایکروسافت از این طریق نصب کنند.

در ابتدا باید فایل ISO ویندوز ۱۱ را دریافت کنید. همان طور که در قسمت‌های قبلی اشاره شد، مایکروسافت فایل ISO نسخه رسمی سیستم عامل جدید خود را در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است که از این صفحه قابل دسترس خواهد بود. کاربران می‌توانند از نسخه‌های غیر رسمی ویندوز ۱۱ نیز برای مصارف مختلف بهره بگیرند.

اگر دستگاه شما مشخصات سخت‌افزاری لازم اعلام شده توسط مایکروسافت را ندارد، می‌توانید از فایل ISO نسخه آنلاک استفاده کنید که از طریق سایر منابع قابل دریافت است. این نسخه برای دستگاه‌هایی با رم کمتر از ۸ گیگابایت، TPM قدیمی‌تر از نسخه ۲.۰ و عدم پشتیبانی از Secure Boot کاربرد دارد؛ اگرچه مایکروسافت نصب ویندوز ۱۱ را روی چنین محصولاتی توصیه نمی‌کند.

پس از دانلود فایل ISO موردنظر، باید آن را روی یک حافظه جانبی قرار دهید. برای انجام چنین کاری می‌توان از نرم‌افزارهای مختلفی بهره گرفت که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها Rufus است که می‌توانید از این صفحه اقدام به دانلود فایل نصبی آن کنید. برنامه گفته شده قادر است تا اطلاعات موجود در فایل ISO را روی حافظه جانبی استخراج کند و یک درایو قابل بوت ایجاد کند.

کاربران می‌توانند از حافظه فلش (USB)، دیسک (DVD) یا حتی کارت حافظه در صورت وجود درگاه آن (SD یا microSD) بهره بگیرند؛ البته باید توجه داشته باشید که حجم آن‌ها حداقل ۸ گیگابایت یا بیشتر باشد. همچنین در طی فرایند استخراج داده‌ها، تمامی اطلاعات قبلی موجود روی حافظه جانبی پاک خواهد شد. اگر از حافظه‌ای با حجم مناسب استفاده نکنید، با پیغام خطای Disk image file is too large مواجه خواهید شد.

در برنامه Rufus، ابتدا حافظه جانبی موردنظر خود را انتخاب کنید. سپس نوع File System را روی NTFS قرار دهید. در ادامه با فشردن کلید Select، فایل ISO دانلود شده را گزینش نمایید و در نهایت کلید Start را بزنید. اکنون حافظه جانبی قابلیت بوت شدن را دارد و می‌توانید از آن روی دستگاه فعلی یا سایر دستگاه‌ها بهره بگیرد. برای بوت شدن حافظه، ابتدا باید وارد بایوس لپ‌تاپ یا رایانه شخصی خود شوید. برای انجام چنین کاری، ابتدا دستگاه را ریستارت کنید و سپس کلید F2 یا F8 را به صورت متناوب فشار دهید.

کلید گفته شده ممکن است در محصولات سازندگان مختلف، تفاوت داشته باشد و برای یافتن آن می‌توانید نام سازنده دستگاه خود را در اینترنت جستجو کنید. در نهایت پس از ورود به محیط بایوس، به تب Boot بروید و حافظه جانبی متصل به دستگاه را به عنوان اولین گزینه بوت انتخاب کنید و تغییرات اعمال شده را ذخیره نمایید. پس از ریستارت دوباره سیستم، فرایند نصب ویندوز ۱۱ شروع خواهد بود.

نصب ویندوز ۱۱ با Media Creation Tool

اساس این روش مانند نصب با فایل ISO است؛ اما از محیط کاربرپسند‌تری بهره می‌گیرد و می‌تواند به عنوان جایگزین آسان‌تری برای برخی کاربران محسوب شود. ابتدا به صفحه رسمی دانلود ویندوز ۱۱ مراجعه کنید و سپس روی کلید Download Now در پایین قسمت Create Windows 11 Installation Media کلیک کنید. اکنون ابزار Media Creation Tool دانلود می‌شود. آن را اجرا و روی کلید Accept کلیک کنید.

پس از انتخاب زبان و نسخه ویندوز موردنظر، روی کلید Next کلیک نمایید. اکنون حافظه فلش خود را به دستگاه متصل کنید و گزینه USB Flash drive را تیک بزنید و روی کلید Next کلیک کنید.
حافظه فلش خود را انتخاب کنید و Next را بزنید. اکنون فرایند دانلود ویندوز ۱۱ و استخراج فایل‌های آن روی حافظه فلش شروع خواهد شد. پس از اتمام فرایند دانلود، کلید Finish را بزنید. اکنون نام حافظه جانبی به ESD-USB تغییر پیدا کرده است. روی حافظه فلش کلیک کنید و فایل setup.exe را اجرا نمایید. اکنون روند اپدیت به ویندوز ۱۱ شروع خواهد شد.

نصب ویندوز ۱۱ روی پردازنده‌های قدیمی اینتل و AMD

مایکروسافت روی پردازنده‌های قدیمی و ناسازگار به صورت رسمی از ویندوز 11 پشتیبانی نمی‌کند، با این حال می‌توانید روی چنین سیستم‌هایی هم جدیدترین سیستم عامل ردموندی‌ها را به راحتی نصب کنید.

برای شروع کار به وب‌سایت مایکروسافت بروید و از بخش Download Windows 11 Disk Image، منوی کشویی Select Download را باز کنید. سپس Windows 11 را انتخاب کرده و روی دکمه Download بزنید. از منوی Choose one که ظاهر می‌شود، زبان مدنظر خود را معین کرده و بعد از انتخاب Confirm روی گزینه ۶۴-bit Download کلیک کنید.

برای دور زدن بررسی CPU رجیستری را تغییر دهید. منوی Start را باز کرده، عبارت regedit را بنویسید و اینتر بزنید تا Registry Editor باز شود. آدرس Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup را در نوار بالا بنویسید یا از پنل سمت چپ به ترتیب به بخش‌های HKEY_LOCAL_MACHINE بعد System بعد Setup و بعد MoSetup بروید.

حالا در پنل سمت راست کلیک راست کرده و از منوی New گزینه DWORD (32-bit) Value را انتخاب کنید. عبارت AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU را به عنوان نام بگذارید. سپس روی آن دو بار کلیک کرده و در بخش Value data مقدار ۱ را وارد کنید. در نهایت روی OK بزنید و ویرایشگر رجیستری را ببندید.

زمانی که فایل ISO ویندوز ۱۱ دانلود شد، روی آن کلیک راست کرده و از منوی Open with گزینه Windows Explorer را انتخاب کنید تا دیسک مجازی در دسترس قرار بگیرد. سپس فرآیند نصب را آغاز کنید. با طی این مراحل می‌توانید بدون مواجه شدن با خطای قبلی به نصب ویندوز ۱۱ مشغول شوید. به‌علاوه، در این روش می‌توانید اطلاعات سیستم عامل فعلی خود را حفظ کنید.

سوالات متداول کاربران درمورد دانلود و نصب ویندوز ۱۱

سیستم مورد نیاز ویندوز ۱۱ چیست؟

پردازنده با فرکانس ۱ گیگاهرتز با حداقل دو هسته ۶۴ بیتی از نسل هشتم اینتل یا رایزن ۲۰۰۰ به بعد، ۴ گیگابایت رم، ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی، پشتیبانی از بایوس UEFI و Secure Boot، بهره‌گیری از تراشه TPM نسخه ۲.۰، سازگاری با دایرکت X نسخه ۱۲ و درایور WDDM 2.0 و نمایشگر ۹ اینچی با حداقل رزولوشن ۷۲۰p و پشتیبانی از کانال رنگی ۸ بیت

آیا می‌توان ویندوز 11 را روی سیستم‌های قدیمی و ناسازگار نصب کرد؟

برای چنین کاری باید فایل ISO را دانلود کنید.

به چند روش می‌توان ویندوز ۱۱ را نصب کرد؟

از طریق تنظیمات ویندوز ۱۰، با استفاده از Windows 11 Installation Assistant، از طریق فایل ISO و همچنین Media Creation Tool می‌توان ویندوز ۱۱ را روی سیستم نصب کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (21 مورد)
  • م س ب
    م س ب | ۳۰ مهر ۱۴۰۰

    بعد ویندوز ۱۰ من pro هست ،‌با assistant هم نسخه پرو برام آپدیت میشه ؟؟

  • م س ب
    م س ب | ۳۰ مهر ۱۴۰۰

    من ویندوز ۱۰ اورجینال دارم ‌،Pc ام هم همه ی قابلیتا رو داره ، اگه با Installation Assistant دانلود کنم ،‌مشکل خاصی پیش میاد ؟ مث نیومدن آپدیت ها و اینا ؟یا کلا هر مشکل دیگه ای ؟ یا بهتره صبر کنم خودش تو ویندوز آپدیت بیاد ؟

  • شایان ناصری
    شایان ناصری | ۲۳ مهر ۱۴۰۰

    با این روش آخری برای سیستم‌های قدیمی، دیگه نیازی به بوت کردن یا استفاده از ابزارهای دیگه نیست؟ فقط ایزو رو باز کنیم و نصب؟! مشکل پیش نمیاد حین فرایند نصب؟

  • mirza Alizadeh
    mirza Alizadeh | ۱۹ مهر ۱۴۰۰

    این ارور مال چی هست هنگام دانلود ios ویندوز 11
    Error
    We encountered a problem with your request. Please visit Microsoft Support Contact Us page for assistance. Refer to Message Code 715-123130 and Transaction ID 101749b3-18d5-4dbc-a1f8-582b2d3ec1ee.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی