گفتگوی دیجیاتو با مدیرعامل اسنپدکتر؛ از رد انحصارطلبی تا رویای بزرگترین پلتفرم سلامت دیجیتال خاورمیانه
مدیرعامل اسنپدکتر در گفتگوی اینستاگرامی با دیجیاتو ضد رد انحصارطلبی این مجموعه اعتقاد دارد وجود رقیب به رشد آنها کمک خواهد کرد. وی همچنین با اشاره به سنگاندازیهای بسیار در مسیر فعالیت چندساله، از تبدیل ...
مدیرعامل اسنپدکتر در گفتگوی اینستاگرامی با دیجیاتو ضد رد انحصارطلبی این مجموعه اعتقاد دارد وجود رقیب به رشد آنها کمک خواهد کرد. وی همچنین با اشاره به سنگاندازیهای بسیار در مسیر فعالیت چندساله، از تبدیل شدن به بزرگترین پلتفرم سلامت دیجیتال خاورمیانه به عنوان هدف اسنپدکتر یاد کرد.
دیجیاتو در هشتمین قسمت از فصل دوم آنتک، میزبان «گلرخ داوران»، مدیرعامل اسنپدکتر بود. پزشکی که مسیر فعالیت خود را به کارآفرینی تغییر داده و چندین سال است با چالشهای ریز و درشتی در حوزه سلامت الکترونیک رو به رو است.
داوران به همراه تاجفرد موسس استارتاپ هاسپیتل بودهاند که اکنون با نام اسنپدکتر مشغول به فعالیت است. او درباره راهاندازی این استارتاپ به دیجیاتو گفت: «تاجفرد پلتفرمی برای مشاوره و روانشناسی در حوزه کنکور راهاندازی کرده بود و پس از آشنایی با او تصمیم به اجرای این طرح در حوزه پزشکی گرفتیم.»
هاسپیتل پلتفرمی برای ارتباط پزشکان و بیماران بود که افراد میتوانستند از مشاورههای پزشکی استفاده کنند. این دو نیز تمرکزشان را روی دستهبندیهای پرطرفدار مثل پزشک عمومی، زنان، کودکان و... گذاشتند. حوزههایی که مشاوره آنلاین میتواند در آن پاسخگوی نیاز کاربران باشد.
جذب سرمایه از اسنپ
داوران با بیان اینکه در ابتدای مسیر با سختیهای زیادی رو به رو شدهاند اظهار داشت با شیوع کرونا و اقبال عمومی به استفاده از مشاوره پزشکی آنلاین، این شانس را یافتهاند که از اسنپ جذب سرمایه داشته باشند.
او با بیان اینکه پیش از جذب سرمایه از اسنپ، تجربه مراجعه به سرمایهگذارهای خطرپذیر مختلف داشته است، دقت و تیزبینی مدیران اسنپ در انتخاب افراد، دانش، تجربه و ارتباط خوب با سایرین را وجه تمایز این مجموعه با سایر سرمایهگذاران میداند.
در حال حاضر داوران به عنوان مدیرعامل اسنپدکتر و تاجفرد به عنوان رئیس هیئت مدیره این مجموعه، مشغول به فعالیت هستند.
او در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا بدون سرمایهگذاری اسنپ، امکان تحقق این رشد اخیر اسنپدکتر وجود داشت، گفت:
«برخی از استارتاپهایی که حتی جذب سرمایه نداشتند در ایام شیوع کرونا رشدهای چندین برابری را تجربه کردند که ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم اما دسترسی به کاربران سوپر اپ اسنپ و اعتماد افراد به این برند، به رشد ما کمک بسیاری کرد.»
به گفته داوران، اسنپدکتر خدمات خود را با ارائه مشاوره پزشکی و روانشناسی آغاز کرده، سپس با شیوع کرونا امکان گرفتن تست کرونا در منزل را فراهم ساخته است. تسهیلگری سایر آزمایشات در منزل، ارائه خدمات دامپزشکی، تحویل دارو، خدمات پزشکی در منزل و رزرو نوبت دکتر از جمله خدماتی است که این پلتفرم به کاربران خود ارائه میکند. امکان ویزیت تصویری نیز در آیندهای نزدیک به خدمات آن افزوده خواهد شد.
او در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه سهم بازار اسنپدکتر چقدر است، اظهار داشت با توجه به گستردگی خدمات آنها، از این حیث پلتفرم مشابهی در ایران وجود ندارد فلذا نمیتوان سهم بازار مشخصی را در نظر گرفت. اگرچه از نظر مشاوره پزشکی، آنها سهم بیشتری از سایر رقبای خود دارند.
مدیرعامل اسنپدکتر در ادامه به آمارهایی از فعالیت این پلتفرم اشاره کرده و گفت: «تیم اسنپدکتر متشکل از 60 نفر بوده و در حال حاضر بیش از سه هزار پزشک عمومی، متخصص، فوق تخصص و روانشناس در بخش مشاوره پزشکی اسنپدکتر فعال هستند. ما در پیک کرونا بیش از سه هزار مشاوره مخصوص کرونا و 30 هزار خدمات در منزل داشتیم..»
از رد انحصارطلبی تا تلاش برای افزایش کیفیت خدمات
یکی از صحبتهایی که همواره درباره اسنپ و سرویسهای آن مطرح میشود، رفتار انحصارطلبانه است. اما آیا چنین رویکردی در اسنپدکتر نیز وجود دارد؟ داوران در پاسخ به سوال دیجیاتو گفت:
«انحصار در اکوسیستم تعریف اشتباهی پیدا کرده است اما نه رفتار انحصارطلبی داشتهایم و نه به دنبال آن هستیم. ما از داشتن رقیب استقبال میکنیم زیرا به رشد بیشتر ما کمک خواهد کرد، به مارکت امیدوارتر میشویم و تلاشمان برای افزایش هرچه بیشتر کیفیت خدمات، افزایش مییابد.»
به گفته وی مسیر فعالیت اسنپدکتر هموار نبوده و با سنگاندازیهای بسیاری از سوی رگولاتوری و مسئولان همراه بوده است. اعلام سازمان روانشناسی مبنی بر عدم مجوز اسنپدکتر برای انجام مشاوره آنلاین روانشناسی، غیرقانونی خواندن پزشکی آنلاین در ایران از سوی معاون نظارت و برنامهریزی نظام پزشکی، مخالفت معاونت آیتی وزارت بهداشت از انجام تست کرونا در منزل و اتفاقات اخیر در زمینه تحویل دارو از جمله چالشهایی است که این مجموعه با آن رو به رو بوده است.
اما آیا گستردگی خدمات اسنپدکتر، در کیفیت خدمات ارائه شده آنها تاثیر نداشته است؟ مدیرعامل اسنپدکتر با رد این موضوع به دیجیاتو گفت:
«ما در پلتفرم خود با آزمایشگاهها، پزشکان و داروخانههای دارای صلاحیت و مجوز همکاری میکنیم، همین موضوع سبب میشود تا کیفیت به حد خوبی فراهم شود. ما به دنبال گستردگی خدمات ارائه شده در حوزه پزشکی هستیم اما این بدین معنا نیست که میخواهیم سلامت افراد را قربانی کنیم.»
او با تاکید بر اینکه سود آنها در افزایش کیفیت خدماتشان است اعلام کرد اسنپدکتر با آموزش، غربالگری و بررسی شکایات همواره در تلاش است تا خدماتش، بهترین کیفیت را داشته باشد. موضوعی که حساسیت داوران و سابقه تحصیلات پزشکی وی در آن بی دخیل نیست.
کیفیت برابر با برندینگ نیست
داوران در بخش دیگری از گفتگو با دیجیاتو به بحث عدم حضور برخی از پزشکان سرشناس در این پلتفرم اشاره کرده و اعتقاد دارد کیفیت پزشکان با برندینگ ارتباطی ندارد: «اگر پزشکی شناخته شده نیست به معنای دانش پایین یا عدم تسلط وی نیست و نمیشود پزشکان را بر این اساس دسته بندی کرد. ما با نظرسنجی، غربالگری مخصوص به خود و سایر پارامترها، کیفیت فعالیت پزشکان را بررسی میکنیم.»
او با بیان اینکه با برگزاری کلاسهای آموزشی برای پزشکان، در جهت حفظ کیفیت خدمات خود گام بر میدارند اظهار داشت در زمان کرونا و باتوجه به دستورالعملهای متفاوت برای درمان این بیماری، مشاورهای با اساتید دانشگاه تهران صورت گرفته تا روش مشاوره یکسان و با کیفیتی به کاربران اسنپدکتر ارائه شود.
داوران با بیان اینکه بزرگترین مزیت پلتفرمهای آنلاین، ایجاد شفافیت است به دیجیاتو گفت:
«وقتی پزشک در یک فضای شفاف فعالیت کند، به طور حتم یک سری استانداردها را رعایت میکند. شفافیت کمک میکند تا افراد با احتیاط بیشتری فعالیت کرده از همین روی تاکنون اتفاق ناراحت کنندهای بین کاربران و پزشکان در اسنپدکتر رخ نداده است.»
مدیرعامل اسنپدکتر در ادامه به نامهنگاریها با وزارت بهداشت و سایر سازمانها در ایام کرونا اشاره کرده که در آنها با تاکید بر دسترسی اسنپ به جمع گستردهای از کاربران و در اختیار داشتن ناوگان لجستیکی، خدماتدهی بیشتری به مبتلایان به کرونا با همکاری نهادهای دولتی داشته باشند اما تمامی این درخواستها بی پاسخ مانده است.
تلاش برای کاهش نرخ زمان تحویل دارو
داوران در ادامه به بحث تحویل دارو در این پلتفرم اشاره کرده و آن را نه یک نسخه الکترونیک بلکه نسخه دیجیتالی میداند:
«در این سرویس، درخواست دارو و نسخه مستقیما برای داروخانه ارسال شده و مسئول فنی داروخانه آن را بررسی میکند. از همین روی اسنپدکتر هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارد. همچنین امکان تماس امن بین متصدی فنی و کاربر ایجاد شده تا توصیههای لازم برای هر دارو به افراد داده شود.»
به گفته وی، اسنپدکتر درصدد است تا این سرویس را با حداکثر اطمینان پیش برده و الگوریتمهای پیچیده آن به خوبی از پس آزمون خود در کمبودهای شدید دارویی در دوران کرونا برآمده است.
آنطور که داوران به دیجیاتو میگوید، نرخ زمان تحویل دارو از زمان ثبت نسخه، حدود 90 دقیقه است که آنها به دنبال کاهش این زمان هستند.
او دلیل عدم پوشش هزینه دارو توسط بیمه تامین اجتماعی و سلامت را سختی و چالشهای زیاد این موضوع میداند اما برای ویزیت آنلاین که به زودی در دسترس قرار میگیرد با بیمههای تکمیلی مذاکراتی صورت گرفته تا خدمات پزشکی آنلاین را پوشش دهند.
هدف بزرگ اسنپدکتر
بخش پایانی گفتگوی دیجیاتو با مدیرعامل اسنپدکتر به برنامههای این مجموعه برای آینده اختصاص داشت. داوران با بیان اینکه با توجه به سرعت تغییرات نمیتوان آینده را پیشبینی کرد از برنامه اسنپدکتر برای تبدیل شدن به بزرگترین پلتفرم سلامت خاورمیانه خبر داد: «پتانسیل فعالیت در همه حوزههای مرتبط با سلامت وجود دارد و ما نیز در این زمینه خوب پیش رفتهایم. از نظر کیفیت خدمات، رضایت مشتری و نوآوری پیشرو بودهایم و علاقمندیم به همین روند ادامه دهیم.»
او در رابطه با امکان ورود اسنپدکتر به پرونده سلامت الکترونیک گفت در آینده نزدیک برنامهای برای این موضوع نداریم اما ممکن است براساس نیاز، به این مساله نیز ورود پیدا کنیم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.