ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

برای دومین بار در تاریخ: یک بیمار HIV بطور طبیعی و بدون دارو از این بیماری نجات پیدا کرد

زنی در آرژانتین که در سال ۲۰۱۳ مبتلا به ویروس HIV تشخیص داده شده بود، به‌صورت طبیعی و بدون دریافت دارو از شر این بیماری رها شده و بررسی سلول‌های او نشان می‌دهد که دیگر ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۶

زنی در آرژانتین که در سال ۲۰۱۳ مبتلا به ویروس HIV تشخیص داده شده بود، به‌صورت طبیعی و بدون دریافت دارو از شر این بیماری رها شده و بررسی سلول‌های او نشان می‌دهد که دیگر هیچ اثری از ویروس در بدن او وجود ندارد.

مطابق مقاله‌ای که در ژورنال Annals of Internal Medicine منتشر شده، دانشمندان توانسته‌اند دومین فرد تاریخ را پیدا کنند که بدون دریافت دارو از بیماری ویروس HIV نجات پیدا کرده است. این فرد زنی ناشناس ساکن آرژانتین است که ویروس HIV در سال ۲۰۱۳ در بدن او شناسایی شده بود.

گروهی از محققان بین‌المللی از سال ۲۰۱۷ در پی اثری از ویروس در DNA این بیمار بوده‌اند. آن‌ها حتی در سال ۲۰۲۰ پس از زایمان جفت جنین این زن را بررسی کردند اما نتوانستند هیچ اثری از ویروس HIV پیدا کنند. این مادر ۳۰ ساله که ساکن شهر «اسپرانزا» در کشور آرژانتین است، می‌گوید:

«از سالم بودن لذت می‌برم. من یک خانواده سالم دارم و لازم نیست به فکر درمان باشم و طوری زندگی خواهم کرد که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. این اتفاق یک موهبت است. فکر کردن به این مسئله که شرایط من می‌تواند به یافتن علاجی برای این ویروس کمک کند، باعث می‌شود احساس مسئولیت و تعهد بزرگی برای محقق کردن این هدف داشته باشم.»

نویسندگان مقاله حاضر می‌گویند این یافته‌ها می‌تواند برای ۳۸ میلیون بیمار مبتلا به HIV در سراسر دنیا امیدبخش باشد. پیش‌تر فقط یک نفر دیگر به نام «لورین ویلنبرگ» از سان فرانسیسکو توانسته بود این ویروس را بدون کمک دارو شکست دهد. دانشمندان در سال ۲۰۲۰ تایید کردند که بدن بیمار سان فراسیسکو از HIV پاک شده است.

در طول تاریخ تنها دو نفر دیگر به طور کامل از شر این بیماری خلاص شده و با کمک دارو این کار را انجام دادند. بیمار برلین و بیمار لندن از طریق کاشت سلول‌های بنیادی موفق به انجام این کار شدند اما نتیجه این کار روی سایر بیماران HIV موفق نبوده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی