ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان با استفاده از نویز محیطی نقشه لایه‌های زیرین مریخ را تهیه کردند

فرودگر مریخ InSight ناسا قبلا اطلاعاتی را درباره وضعیت پوسته، گوشته و هسته سیاره سرخ به ما ارائه کرده بود. اما حالا محققان توانسته‌اند با گوش دادن به بادهای مریخ سفری به زیر سطح این ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ آذر ۱۴۰۰ | ۱۹:۴۵

فرودگر مریخ InSight ناسا قبلا اطلاعاتی را درباره وضعیت پوسته، گوشته و هسته سیاره سرخ به ما ارائه کرده بود. اما حالا محققان توانسته‌اند با گوش دادن به بادهای مریخ سفری به زیر سطح این سیاره داشته باشند و نقشه خوبی از لایه‌های زیرین سیاره سرخ تهیه کنند.

گروهی از پژوهشگران توانسته‌اند با کمک بادهای مریخی اولین تصویر پرجزئیات از ساختار زیرسطحی مریخ را به دست آورده و به تاریخ پرقدمت این سیاره دسترسی پیدا کنند. آن‌ها در واقع با استفاده از لرزه‌سنجی که روی «اینسایت» نصب شده بود (در غیاب زلزله‌های مریخی) به تحلیل نویزهای محیطی پرداختند. این نویزهای لرزه‌ای در زمین توسط اقیانوس‌ها، فعالیت‌های انسانی و بادها به وجود می‌آید، اما در مریخ فقط مورد آخر وجود دارد.

«سرویس لرزه‌نگاری سوئیس» (SED) و ETH Zurich به‌طور منظم اطلاعات گردآوری شده توسط لرزه‌سنج‌ها را تحلیل می‌کنند. SED در یک دهه گذشته توانسته روش‌هایی برای تحلیل داده‌های مربوط به نویز محیطی بسازد تا ساختارهای ژئولوژیکی زمین را تعریف کند. حالا از همین روش‌ها برای تحلیل اطلاعات اینسایت استفاده شده است.

مشاهدات حالت هرتزی توسط فرودگر اینسایت

بر اساس اطلاعات گردآوری‌شده، سه متر ابتدایی سطح منطقه فرود اینسایت از شن تشکیل شده و ۲۰ متر بعدی را مواد سنگی شکسته شکل داده است. این بخش به‌طور خاص از صخره‌های آتشفشانی به وجود آمده که در اثر برخورد سیارک‌ها شکسته شده‌اند. کمی پایین‌تر لایه‌ای از مواد مذاب وجود دارد که توسط رسوبات مربوط به زمان تشکیل سیاره تقسیم شده است.

محققان معتقدند که جریان‌های مذاب لایه‌های بالایی حدود ۱.۷ میلیارد سال پیش به وجود آمده، در حالی که قدمت مواد مذاب لایه‌های پایینی به ۳.۶ میلیارد سال پیش برمی‌گردد، زمانی که فعالیت‌های آتشفشانی در سیاره سرخ بسیار بیشتر بود.

دانشمندان اخیرا نتایج تحقیقات خود را در مجله «نیچر» منتشر و تاکید کرده‌اند که با تکنیک‌های مورد استفاده در زمین می‌توان به بررسی مریخ هم پرداخت. دانشمندان حالا باید به دنبال دیگر روش‌های تحقیقاتی روی زمین باشند که ممکن است در سیاره سرخ هم موثر واقع شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Vahid D
    Vahid D | ۸ آذر ۱۴۰۰

    دراصل روش بکار رفته شده به گفته نشریه نیچر inversion of ambient vibrations هستش که در این روش از امواجی هایی که فرستنده میفرسته درصدی از موج از لایه های سنگی رد میشه و یه درصد دیگه ای هم برمیگرده که توسط گیرنده جذب میشه و چون هر لایه سنگی خاصی با لایه های دیگه متفاوته درصدهای مختلفی توسط گیرنده جذب میشه. درنتیجه جنس لایه مشخص میشه.
    روشی که شما گفتین متفاوته از روشی که انجام شده. لطفا اصلاح نمایید‌.

مطالب پیشنهادی