ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

گوگل با Doodle لطفی‌زاده، به پروفسور ایرانی‌تبار مبدع منطق فازی ادای احترام کرد

گوگل همزمان با سالگرد خلق نظریه منطق فازی و به پاس قدردانی از زحمات دکتر لطفی‌زاده، ریاضی‌دان، دانشمند کامپیوتر و مهندس برق ایرانی‌تبار و مبدع این نظریه، Doodle خود را با تصویری از وی به ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۹ آذر ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰

گوگل همزمان با سالگرد خلق نظریه منطق فازی و به پاس قدردانی از زحمات دکتر لطفی‌زاده، ریاضی‌دان، دانشمند کامپیوتر و مهندس برق ایرانی‌تبار و مبدع این نظریه، Doodle خود را با تصویری از وی به نمایش گذاشت.

لطفی لی عسکرزاده مشهور به لطفی‌زاده با پدری ایرانی‌تبار (اردبیلی) و مادری روس در باکو و در جمهوری آذربایجان شوروی در 15 بهمن 1299 متولد و در 16 شهریور 1396 دیده از جهان فروبست. وی تحصیلات اولیه خود را در باکو و تهران گذراند و از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد.

وی در طول جنگ جهانی دوم به ارتش ایالات متحده کالاهایی را می‌فروخت تا بتواند به اندازه کافی پول جمع کند تا بتواند برای ادامه تحصیل به ایالات متحده برود. لطفی زاده در سال 1946 مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق از موسسه فناوری ماساچوست و در سال 1949 مدرک دکتری را از کلمبیا دریافت کرد.  

از وی به عنوان پدر منطق فازی یاد می‌شود و در موضوع ریاضیات فازی شامل مفاهیم مرتبط با مجموعه‌های فازی، منطق فازی، کنترل فازی و احتمالات فازی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده است. وی با کمک نظریه منطق فازی و فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی توانسته تئوری فازی را جایگزین منطق صفرویک کند.

پس از آنکه وی در سال ۱۹۶۵ نظریه منطق فازی را مطرح کرد، دانشگاه‌ها و صنایع مختلف به سرعت آن را پذیرفتند و از آن در صنایع مختلف پزشکی، مدلسازی اقتصادی و تولید محصولات مختلفی استفاده شده است. گوگل نیز برای ارج نهادن به زحمات وی و به عنوان یادبود در پنجاه و هفتمین سالگرد خلق این مفهوم، Doodle خود را به یاد او تغییر داده است.

لطفی‌زاده بیش از 35 دکترای افتخاری از دانشگاه‌های معتبر جهان کسب کرده و عضو آکادمی‌های علمی بی‌شماری بود. وی بیش از 200 مقاله علمی در کارنامه خود دارد و عضو هیئت تحریریه بیش از 50 مجله علمی جهان نیز بوده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی