مطالعه جدید: واکسن استنشاقی بینی ایمنی بالاتری نسبت به واکسن تزریقی ایجاد میکند
دانشمندان دانشگاه ییل با انجام آزمایشهایی روی واکسن آنفولانزا تزریقی و استنشاقی میگویند واکسن بینی میتواند ایمنی بالاتری دربرابر انواع ویروسها در مقایسه با واکسن تزریقی ایجاد کند. در این مطالعه، واکسن آنفلوانزا مورد بررسی ...
دانشمندان دانشگاه ییل با انجام آزمایشهایی روی واکسن آنفولانزا تزریقی و استنشاقی میگویند واکسن بینی میتواند ایمنی بالاتری دربرابر انواع ویروسها در مقایسه با واکسن تزریقی ایجاد کند.
در این مطالعه، واکسن آنفلوانزا مورد بررسی قرار گرفت. هرچند محققان آزمایشهای مشابهی را نیز با واکسن کرونا انجام میدهند، اما «آکیکو ایوازاکی» یکی از محققان این تحقیق میگوید یافتههای اولیه نشان میدهد که واکسنهای بینی میتوانند ایمنی بالاتر و گستردهتری در برابر بسیاری از انواع ویروسهای مختلف ایجاد کنند.
«آکیکو ایوازاکی» توضیح میدهد که واکسن بینی از اثربخشی خوبی برخوردار است و میتواند افراد را در برابر ورود ویروس به بدن محافظت کند.
واکسن بینی در مقابل واکسن تزریقی
آنتی بادیهای ایمونوگلوبولین A(IgA) در خط مقدم سیستم ایمنی بدن قرار داد و این آنتی بادیها عمدتا از سطوح مخاطی و بیشتر در بینی، روده و ریهها دیده میشوند. ایدهای پشت طراحی واکسنهای استنشاقی بینی این است که بتواند به صورت مستقیم غشای مخاطی بینی را از ورود ویروس به بدن، مصون سازی کرده و پاتوژنهای معلق در هوا را هدف قرار دهد تا به محض ورود ویروس به بدن انسان، پاسخ ایمنی متناسبی ایجاد کند.
مطالعه جدید به صورت امیدوارکنندهای نشان میدهد که واکسنهای بینی نه تنها پاسخهای موثری IgA را ایجاد میکنند، بلکه میتوانند ایمنی بیشتری را در برابر بیش از یک سویه ویروسی در یک واکسن ایجاد نمایند.
در این مطالعه، مجموعهای از آزمایشهای مختلف روی موشهای انجام شده و اثر واکسن آنفولانزا در داخل بینی با واکسن تزریقی مقایسه میشود. محققان موشها را در معرض تعدادی از گونههای مختلف آنفولانزا قراردادهاند. یافتههای اولیه نشان میدهد موشهایی که واکسن بینی را دریافت کرده بودند در مقایسه با موشهایی که واکسن به آنها تزریق شده بود، در برابر انواع گستردهای از سویههای آنفولانزا محافظت میشدند.
محققان با تمرکز بر پاسخهای IgA دریافتند که واکسن بینی نه تنها آنتی بادی IgA را در غشاهای مخاطی بینی ایجاد میکند، بلکه در ریه نیز شناسایی شده است. بعد از گذشت 5 هفته هنوز اثرات این آنتی بادی در مجرای ریه قابل رویت بود. گفتنی است چنین پاسخی از IgA در بینی و ریه موشهایی که واکسن تزریقی را دریافت کرده بودند، دیده نشد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.