محققان MIT باتری منعطفی ساختند که طول آن میتواند به ۱ کیلومتر برسد
دستگاههای ذخیرهسازی انرژی که قابلیت خم شدن، انعطافپذیری و استفاده در پارچهها را داشته باشند، میتوانند نقش مهمی در آینده بازار محصولات پوشیدنی ایفا کنند. حالا مهندسان MIT باتری لیتیوم-یونی منعطفی ساختهاند که ضخامت آن ...
دستگاههای ذخیرهسازی انرژی که قابلیت خم شدن، انعطافپذیری و استفاده در پارچهها را داشته باشند، میتوانند نقش مهمی در آینده بازار محصولات پوشیدنی ایفا کنند. حالا مهندسان MIT باتری لیتیوم-یونی منعطفی ساختهاند که ضخامت آن تنها چند صد میکرون است اما طولش به ۱۴۰ متر میرسد. این باتری قابل شارژ را میتوان در لباسهای عادی به کار گرفت و در اندازههای بسیار بزرگتری استفاده کرد.
دانشمندان دانشگاه MIT با استفاده از یک سیستم استاندارد فیبرکشی موفق به ساخت الیاف مدنظر خود شدند. در این سیستم همه اجزا درون یک استوانه بزرگ قرار گرفته و تا آستانه دمای ذوب حرارت دریافت میکند. سپس مواد به داخل یک روزنه کوچک فشار داده میشود تا ماده خروجی قطری بسیار کوچک و در عین حال ساختارهای مطلوب داشته باشد.
محققان میگویند آنچه طراحی آنها را متمایز میکند، وجود برخی مواد کلیدی مثل لیتیوم در داخل فیبر و یک لایه محافظ در بیرون آن است. بهعلاوه، این طراحی دارای نوعی ژل الکترود و ژل الکترولیت جدید است که باتری را در برابر آتش مقاوم میکند.
محققان MIT درازترین باتری منعطف دنیا را ساختند
«تورال خودیف» از محققان سازنده این باتری میگوید: «زمانی که مواد فعال را درون الیاف قرار دهیم اجزای حساس باتری به خوبی محافظت شده و تمام مواد فعال یکپارچه میشوند تا موقعیتشان [در خلال فرآیند فیبرکشی] تغییری نکند.»
این باتری در نهایت بسیار نازکتر و منعطفتر از مدلهای قبلی است و با طول ۱۴۰ متر بزرگترین باتری پارچهای و منعطف دنیا محسوب میشود. باتری ساخت MIT میتواند ۱۲۳ میلیآمپرساعت انرژی ذخیره کند. اگرچه طول ۱۴۰ متری به خودی خود بسیار قابل توجه است، اما محققان میگویند نمیتوان محدودیتی برای طول باتری آنها تعیین کرد. خودیف مدعی است که طول باتری آنها حتی میتواند به یک کیلومتر هم برسد.
باتری حاضر قابل شستشو است و دانشمندان سعی دارند تا طراحیهای دیگری را به منظور افزایش کارایی و ظرفیت انرژی آن آزمایش کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.