ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلامت

کاهش هزینه تولید مرغ آزمایشگاهی تا 1.7 دلار توسط شرکت Future Meats

از زمانی که در سال 2013 گزارشی از یک همبرگر تولید شده در آزمایشگاه با قیمت 330000 دلار منتشر شد، دانشمندان و استارت‌آپ‌ها تلاش می‌کنند تا قیمت‌ها را به‌طوری کاهش دهند که به قیمت معاملات ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۰

از زمانی که در سال 2013 گزارشی از یک همبرگر تولید شده در آزمایشگاه با قیمت 330000 دلار منتشر شد، دانشمندان و استارت‌آپ‌ها تلاش می‌کنند تا قیمت‌ها را به‌طوری کاهش دهند که به قیمت معاملات روزمره نزدیک باشد. تاکنون فعالیت‌های بسیاری در زمینه پرورش گوشت‌های آزمایشگاهی صورت گرفته است. در این میان شرکت «فیوچر میتز» موفق به کاهش هزینه‌های تولید مرغ آزمایشگاهی تا رقم معقولی شده است.

فیوچر میتز برای انجام این کار از فناوری اختصاصی خود با نام «فرآیند جوان‌سازی رسانه‌ای» استفاده کرده است. رویکرد آن‌ها شامل برداشتن چندین سلول از حیوانات زنده و استفاده از تخمیرکننده‌ها برای حذف مواد زائد است. پس از حذف این مواد، درحالیکه سلول‌ها با مواد مغذی تغذیه می‌شوند، تعداد آن‌ها را افزایش می‌دهند – به عبارتی آن‌ها را تکثیر می‌دهند – و درنهایت بافت‌ها به نوبه خود به برش‌های خوراکی از گوشت تبدیل می‌شوند.

این فرآیند درحالیکه نسبت به روش‌های صنعتی بازدهی 10 برابر بیشتر دارد، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا 80% کاهش می‌دهد. بدین ترتیب 96% آب شیرین کمتری مورد مصرف قرار می‌گیرد.

فیوچر میتز در ماه فوریه اعلام کرد که فناوری آن‌ها به حدی پیشرفت کرده است که می‌تواند سینه مرغ پرورشی را با قیمت 7.50 دلار در آمریکا تولید کند. پس از آن، این شرکت اولین کارخانه گوشت آزمایشگاهی جهان را در ماه ژوئن راه‌اندازی کرد و توانست در مراحل بعدی تولید قیمت را تا رقم 1.70 دلار نیز پایین آورد.

پروفسور «یاووک ناهمیس» بنیانگذار و رئیس این شرکت می‌گوید: «ما در حال تلاش هستیم تا فناوری تک سلولی را به قدری گسترش دهیم که بتوان هزینه‌ گوشت‌های تولید شده به کمک آن را با هزینه‌های گوشت موجود در بازار برابر کرد. فناوری که در این کارخانه به کار گرفته‌ایم، تراکم سلولی بیش از 100 میلیارد سلول را در هر لیتر امکان‌پذیر می‌سازد که به معنای تراکم تولید 10 برابر بیشتر از استاندارد صنعتی است.»

این شرکت قصد دارد در سال 2022 تاسیسات خود را در مقیاس بزرگ در آمریکا راه‌اندازی کند و به رقابت با «مک دونالدز» و «کی‌اف‌سی» بپردازد که سالهاست بازار غذاهای آماده را در اختیار دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Turing
    Turing | ۳۰ آذر ۱۴۰۰

    با تشکر فراوان بابت انتشار این خبر جالب، فقط نکته‌ی اول این که از روی محل شرکت به صورت هوشمندانه‌ای پردید، ولی نکته دوم این که این شرکت هدفش رقابت با کی اف سی و مک دونالد نیست، و به نظر دو بخش مقاله رو با هم اشتباهی یک جا کردید. مقاله می گه این نوع گوشت ها علاوه بر فست فودها دارن توی سوپر مارکت ها هم وارد می شن، و ته اش می گه کارخونه تولید محصول رو می خوانن بزنن. حرفی که شما زدید مثل اینه که مثلا کاله یا شرکت نوپرو بخوان با مامان جون و آیدا رقابت کنن. این ها هدف شون دو تا بازار متفاوته و اتفاقا با هم همکاری هم دارن و از محصولات هم هم استفاده می کنن.

مطالب پیشنهادی