ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

اخترشناسان بزرگترین گروه از سیاره‌های سرگردان را شناسایی کردند

اخترشناسان به‌تازگی گروهی از سیاره‌های سرگردان را شناسایی کرده‌اند که به دور ستاره خاصی نمی‌چرخند و در پهنه گسترده فضا تنها هستند. هر یک از این ۷۰ سیاره جرمی به اندازه مشتری دارد و بزرگ‌ترین ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ دی ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

اخترشناسان به‌تازگی گروهی از سیاره‌های سرگردان را شناسایی کرده‌اند که به دور ستاره خاصی نمی‌چرخند و در پهنه گسترده فضا تنها هستند. هر یک از این ۷۰ سیاره جرمی به اندازه مشتری دارد و بزرگ‌ترین گروه از سیاره‌های یاغی در کهکشان راه شیری محسوب می‌شود.

به گزارش رصدخانه جنوب اروپا (ESO)، این سیاره‌های سرگردان بین صورت فلکی کژدم و مارافسای قرار گرفته‌اند و توسط مجموعه‌ای از تلسکوپ‌های زمینی و فضایی شناسایی شده‌اند. رصد سیاره‌های یاغی معمولا کار دشواری است چون ستاره‌ای اطراف آن‌ها وجود ندارد که باعث شود سیاره قابل مشاهده باشد. با این حال، اطلاعات ۲۰ سال اخیر تلسکوپ‌های ESO و ماهواره «گایا» از سازمان فضایی اروپا به اخترشناسی به نام «نوریا میرت-رویگ» و تیمش اجازه داده تا امضای حرارتی کم‌رنگ این سیاره‌ها در طول چند میلیون سال گذشته را ببینند.

در آینده سیاره‌های سرگردان بیشتری شناسایی می‌شوند

محققان نتایج بررسی‌های خود را در مجله Nature Astronomy منتشر کرده‌اند. حالا با وجود شمار بالای این گروه از سیاره‌ها انتظار داریم که در آینده تعداد بسیار بیشتری از این سیاره‌های یاغی کشف شود. «هروی بوی»، اخترشناس فرانسوی و از محققان این مطالعه می‌گوید: «ممکن است چند میلیارد از این سیاره‌های آزاد غول‌پیکر بدون ستاره میزبان در کهکشان راه شیری وجود داشته باشد.»

این اکتشاف می‌تواند گامی به سمت کسب اطلاعات پیرامون چگونگی شکل‌گیری این اجرام در فضا باشد. این احتمال وجود دارد که سیاره‌های سرگردان در ابتدا اطراف ستاره‌ها شکل گرفته باشند، اما بعدا از این سامانه‌های ستاره‌ای جدا شده باشند. نظریه بعدی تشکیل سیارات از گازهای در حال فروپاشی بسیار محدودی بوده که نمی‌توانسته برای تشکیل ستاره کافی باشد.

اخترشناسان در حال حاضر منتظر تکمیل تلسکوپ فوق بزرگ (ELT) رصدخانه جنوب اروپا هستند. این تلسکوپ غول‌آسا نقشی حیاتی در زمینه گردآوری اطلاعات پیرامون سیاره‌های یاغی ایفا خواهد کرد. برنامه‌ریزی‌ها حاکی از آن هستند که تلسکوپ ELT از اواخر دهه ۲۰۲۰ کار خود را شروع خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی