ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

افزایش سرعت وای فای
آموزش

سرعت وای فای روتر را چگونه افزایش دهیم؟

روتر نقش چشمگیری در سرعت اینترنت دارد، اما اگر نتوانید یک روتر گران‌قیمت و قدرتمند بخرید، چه راه‌های دیگری برای افزایش سرعت وای فای و اینترنت پیش روی شما قرار دارد؟ برای افزایش سرعت وای ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۷ دی ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۰

روتر نقش چشمگیری در سرعت اینترنت دارد، اما اگر نتوانید یک روتر گران‌قیمت و قدرتمند بخرید، چه راه‌های دیگری برای افزایش سرعت وای فای و اینترنت پیش روی شما قرار دارد؟

برای افزایش سرعت وای فای روتر روش‌های مختلفی وجود دارد و می‌توانید با بهینه‌سازی تنظیمات یا بهترین پیکربندی روتر، به سرعت اینترنت بالاتری در دستگاه‌های مختلف مانند کامپیوتر دست پیدا کنید.

راه‌های افزایش سرعت وای فای روتر

در ادامه می‌خواهیم 16 روش افزایش سرعت وای فای را آموزش دهیم، بنابراین تا پایان همراه دیجیاتو باشید.

1. روتر را بطور خودکار ریبوت کنید

اکثر روترهای جدید نیازی به ریبوت مداوم و منظم ندارند، اما اگر با کاهش سرعت اینترنت مواجه شدید یا اینکه نتوانستید به اینترنت دسترسی پیدا کنید، ریبوت روتر اغلب یک راهکار مناسب محسوب می‌شود و می‌توانید دوباره از اینترنت لذت ببرید.

اگر علاقه‌ای به ریبوت دستی در هنگام کار با اینترنت ندارید، می‌توانید با گزینه‌های موجود در فریمور DD-WRT و Tomato، به سراغ ریبوت زمانبندی شده و خودکار بروید. می‌توانید گزینه‌ها را به گونه‌ای تنظیم کنید که روتر روزی یکبار و در زمانی که به آن نیازی ندارید، ریبوت شود. با اینکار می‌توانید سرعت وای فای را افزایش دهید.

2. از یک آنتن جدید استفاده کنید

یکی از راه‌های ساده افزایش سرعت روتر، خرید یک آنتن جدید است. آنتن موجود روی بسیاری از روترهای مصرفی کیفیت چندان بالایی ندارند، بنابراین خرید یک آنتن تقویت‌‌کننده جداگانه یکی از روش‌های ساده و مناسب برای بهبود کیفیت سیگنال و همچنین سرعت بدون نیاز به خرید یک دستگاه جدید محسوب می‌شود.

افزایش سرعت وای فای

برخی آنتن‌ها در کنار تقویت سیگنال، برد آن را هم کمی افزایش می‌دهند و می‌توانید در فاصله‌های دورتری به اینترنت وای فای دسترسی داشته باشید. قیمت آنتن‌ها متغیر است و از کمتر از ۱۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به میلیون‌ها تومان می‌رسد.

3. پروتکل‌‌های قدیمی وایرلس را غیرفعال کنید

همانطور که در ابتدا گفتیم، می‌توانید برای افزایش سرعت وای فای به سراغ تنظیمات روتر بروید. اولین قدم برای بهینه‌سازی تنظیمات، غیرفعالسازی پروتکل‌های قدیمی وایرلس است. روترهای جدید روی پروتکل 802.11ac قابلیت‌هایی را در اختیارتان قرار می‌دهند که بسیار بیشتر از سرویس ISP (ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی) است.

در حالی که روتر شما شاید سرعت بالایی داشته باشد، بسیاری از دستگاه‌ها شاید همچنان از پروتکل‌های قدیمی مانند 802.11g استفاده کنند که با اتصال به روتر، سرعت پایینی را در اختیارتان قرار می‌دهند. در حالت ایده‌آل باید هر دستگاهی که در حال استفاده از پروتکل b یا g است را حذف کنید. سریعترین پروتکل‌ها به ترتیب g ،n ،ac و b هستند. برای چنین کاری به سراغ راهنمای روتر بروید.

4. افزایش سرعت وای فای ؛ پهنای کانال را تغییر دهید

یکی دیگر از تغییرات در تنظیمات روتر مربوط به تغییر در پهنای کانال است تا برای مثال استریم ویدیو روی دستگاه‌ها سریعتر شود. بهترین پیکربندی روتر برای ارائه سرعت بالا، اغلب مستلزم تغییر پهنای کانال است.

هرچقدر پهنای کانال بیشتر باشد، دستگاه‌های قدیمی با پروتکل‌های قدیمی بیشتر با مشکل تداخل روبه‌رو می‌شوند. می‌توانید برای مطالعه بیشتر درباره پیوند کانال برای روترهای وای فای به این لینک بروید. برای اطلاع بیشتر از کانال وای فای هم می‌توانید این ویدیو را ببینید.

5. روتر را به‌روز نگه دارید

 سرعت وای فای

یکی از روش‌ها برای افزایش سرعت وای فای و اینترنت روتر، استفاده از جدیدترین نرم افزار و فریمور ارائه شده توسط سازنده است. مسلما بیشتر آپدیت‌ها امنیت روتر را افزایش می‌دهند و بطور ناگهانی سرعت را افزایش نمی‌دهند، با این حال هر تغییر کوچکی می‌تواند منجر به تجربه سرعت بالاتر شود. اگر برای مدتی روتر خود را بروزرسانی نکرده‌اید، احتمالا با بهبود عملکرد آن پس از دانلود آپدیت‌ها مواجه خواهید شد.

6. افزایش سرعت وای فای ؛ محل روتر را تغییر دهید

برای افزایش سرعت وای فای تنها نباید به تنظیمات اکتفا کنید. در حقیقت باید تغییر محل قرارگیری روتر را هم مدنظر داشته باشید.

از آنجایی که روتر با هر دستگاه ۲.۴ یا ۵ گیگاهرتزی موجود در منطقه رقابت می‌کند، تغییر محل آن می‌تواند تاثیر چشمگیری روی عملکردش داشته باشد. علاوه بر این، مواد مورد استفاده در ساخت خانه شما هم می‌تواند با سیگنال‌های وایرلس تداخل داشته باشند. برای مثال سیگنال‌های وای فای به سختی از دیوارهای بتنی مستحکم عبور می‌کنند.

7. تنظیمات کانال روتر را بهینه‌سازی کنید

به سراغ روش دیگری برای بهینه‌سازی تنظیمات روتر جهت افزایش سرعت وای فای می‌رویم. تا به امروز تغییر کانال روتر را مدنظر قرار داده‌اید؟ ابزارهای رایگان زیادی برای اسکن امواج هوایی محلی شما برای کانال‌ها با کمترین تداخل وجود دارند. آن‌ها پس از اسکن وضعیت، یک کانال را به شما پیشنهاد می‌کنند.

شما باید کانال را درون تنظیمات روتر تغییر دهید. برای اینکار می‌توانید به دفترچه راهنما یا وب‌سایت سازنده روتر مراجعه کنید. برای نحوه انتخاب بهترین کانال وای فای برای روتر می‌توانید به این لینک بروید و این ویدیو را ببینید.

8. افزایش سرعت وای فای ؛ به سراغ باند متفاوتی بروید

در خانه تمام ما دستگاه‌های وایرلس متفاوتی وجود دارد و با یک روتر با باند دوگانه یا سه‌گانه می‌توانید آن‌ها را برای دسترسی به بالاترین سرعت جدا کنید. به بیان ساده، شما یک مسیر برای ترافیک شبکه باز می‌کنید. اگرچه با یک مسیر هم می‌توانید به اینترنت دسترسی پیدا کنید، اما ۲ یا ۳ مسیر برای افراد مختلف بهتر است.

افزایش سرعت وای فای

اگر یک روتر دو بانده دارید، می‌توانید از باند ۵ گیگاهرتز هم استفاده کنید تا اینکه تمام دستگاه‌ها به باند ۲.۴ گیگاهرتز وابسته نباشند.

9. نام و پسورد شبکه را تغییر دهید

بسیاری از افراد از نام کاربری و پسورد پیش فرض روتر استفاده می‌کنند، در حالی که هکرهای نه چندان حرفه‌ای هم می‌توانند شبکه‌های تقریبا امن را هک کنند. در همین راستا استفاده از پسورد وای فای مستحکم، اهمیت بالایی دارد.

در حالی که با تقسیم دستگاه‌ها درون باندهای جداگانه، آپدیت فریمور و سوییچ کانال می‌توانید سرعت وای فای را افزایش دهید، اما اگر فردی بتواند به شبکه شما دسترسی پیدا کند و به سراغ استفاده از آن برود، با کاهش سرعت مواجه می‌شوید. بنابراین حفظ امنیت آن اهمیت بالایی دارد.

10. افزایش سرعت وای فای ؛ فریمور جدیدی نصب کنید

سرعت وای فای

اکثر روترها تنظیمات ساده‌ای دارند و نمی‌توانید چندان آن‌ها را دستکاری کنید. اگرچه چنین ویژگی برای اکثر کاربران مناسب است، اما برخی مواقع شاید بخواهید به تنظیمات بیشتری دسترسی داشته باشید تا کارایی بالاتری را تجربه کنید.

برای چنین کاری می‌توانید به چندین فریمور متن باز برای روترهای محبوب بروید. در حالیکه تمام روترها از این فریمورها پشتیبانی نمی‌کنند، می‌توانند کارایی اکثر آن‌ها را بهبود دهند. برای مثال می‌توانید به بهترین تنظیمات برای مودم‌های TP-Link دست پیدا کنید و سرعت روترها را افزایش دهید.

از محبوب‌ترین فریمورهای شخص ثالث می‌توان به OpenWRT ،DD-WRT و Tomato اشاره کرد.

11. افزایش سرعت وای فای با کنترل کیفیت

افزایش سرعت وای فای

اکثر روترهای مدرن، از ابزارهای کیفیت سرویس (QoS) بهره می‌برند که می‌توانند پهنای باند مورد استفاده برنامه‌ها را محدود کند که برای نمونه در تصویر بالا، منوی Netgear را مشاهده می‌کنید. برای مثال می‌توانید با استفاده از QoS، تماس‌های ویدیویی را در اولویت بالاتری نسبت به دانلود فایل‌ها قرار دهید تا در هنگام تماس ویدیویی، با کاهش سرعت و کیفیت روبه‌رو نشوید. در این میان حتی برخی تنظیمات QoS، امکان اولویت‌بندی اپ‌های مختلف در ساعات مختلف روز را هم برایتان فراهم می‌کنند.

تنظیمات QoS معمولا در بخش تنظیمات پیشرفته در رابط کاربری مدیریت شبکه به چشم می‌خورد. برخی روترها چنین قابلیتی را تنها با یک کلیک در اختیارتان قرار می‌دهند و می‌توانید اولویت را روی موارد مدنظرتان قرار دهید. بنابراین استفاده از QoS یکی از راه های افزایش سرعت وای فای روتر به حساب می‌آید.

12. تقویت کننده یا ریپیتر وای فای بخرید

تقویت کننده یا ریپیتر وای فای

بوستر وای فای یا تقویت کننده (Booster) و ریپیتر (Repeater) در حالت کلی یکسان هستند. ریپیتر وای فای دستگاه‌های نسبتا ساده‌ای هستند که یک سیگنال موجود از روتر وای فای را گرفته و آن را دوباره به عنوان یک شبکه جدید پخش می‌کند. این شبکه در حقیقت یک افزونه برای شبکه اصلی‌تان است و تمام داده‌هایی که از طریق آن منتقل می‌شوند، از شبکه اصلی هم می‌گذرند.

تقویت کننده وای فای هم تقریبا عملکرد مشابهی با ریپیتر دارد، اما سیگنال کنونی را پیش از اینکه آن را از طریق یک شبکه دوم پخش کند، تقویت می‌کند. بوستر وای فای معمولا برد گسترده‌تری نسبت به ریپیترهای وای فای دارند و در شرایطی که سیگنال ضعیف است، به کار می‌آیند.

برای دستیابی به بهترین عملکرد از بوستر یا ریپیتر، از یک اپ بوستر وای فای برای تحلیل پوشش‌دهی وای فای استفاده کنید و به بهترین روش برای بهبود عملکرد شبکه وای فای کنونی پی ببرید.

13. به سراغ سیستم مش وای فای بروید

برخی مواقع یک روتر هرچقدر هم پیشرفته و قدرتمند باشد، نمی‌تواند یک سیگنال قدرتمند در اختیار تمام افراد یک خانه یا یک شرکت قرار دهد. در این وضعیت، بهترین کار ایجاد یک سیستم یا شبکه مش وای فای است. در این سیستم، با چندین دستگاه برای پوشش‌دهی باکیفیت وای فای روبه‌رو هستیم.

 سیستم مش وای فای

برخی از محبوب‌ترین سیستم‌های شبکه وای فای از طریق شرکت‌هایی مانند ایسوس در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. یکی از مزایای سیستم‌های مش وای فای، امکان برطرف کردن نیازهای مختلف کاربران است. بنابراین می‌توانید کارتان را با یک روتر اصلی و یک ماهواره شروع کنید، سپس در صورت نیاز تعداد ماهواره‌ها را افزایش دهید.

14. سرویس اینترنت جدیدی تهیه کنید

برخی مواقع مشکل به روتر شما مربوط نمی‌شود و سرعت سرویس اینترنت‌تان مشکل دارد و پایین است. برای اطمینان از چنین فرضیه‌ای، می‌توانید از طریق کابل اترنت به روتر وصل شوید و سرعت اینترنت‌تان را چک کنید.

اگر با بررسی سرعت اینترنت از طریق اترنت متوجه عملکرد نامناسب آن شدید، احتمالا باید سرویس کنونی‌تان را تغییر دهید. می‌توانید به سراغ یک تامین‌کننده اینترنت جدید بروید یا اینکه طرحی که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنید را تغییر دهید و سرعت بالاتری را تجربه کنید.

15. برای افزایش سرعت وای فای یک روتر جدید بخرید

اگر در هنگام بررسی سرویس اینترنت‌تان با کابل متوجه سرعت مناسبش شدید و با روش‌های قبلی نتوانستید سرعت وای فای را افزایش دهید، احتمالا روتر شما دچار مشکل شده و یا اینکه بیش از حد قدیمی شده است.

افزایش سرعت وای فای یک روتر

در این زمان باید به سراغ یک روتر جدید بروید و یک دستگاه جدید و مدرن بخرید. پس از خرید روتر جدید، می‌توانید روتر قدیمی‌تان را به یک ریپیتر وای فای تبدیل کنید و سیگنال وای فای را تقویت کنید.

16. با تامین‌کننده سرویس اینترنت خود تماس بگیرید

در پایان اگر هیچ کدام از راه‌های بالا مشکل‌تان را برطرف نکردند، با تامین‌کننده سرویس اینترنت‌تان (ISP) تماس بگیرید. این احتمال وجود دارد که اینترنت بکل دچار مشکل شده باشد یا اینکه شرکتی که از آن اینترنت می‌گیرید، بتواند شما را بهتر راهنمایی کند.

برخی ارائه‌کنندگان سرویس اینترنت مشتریان خود را از طریق تنظیمات مودم برای دسترسی به سرعت بالاتر راهنمایی می‌کنند، بنابراین به عنوان آخرین راه حل و اگر هیچ کدام از روش‌های بالا برایتان کارایی نداشتند، باید با ISP خود تماس بگیرید.

با روش‌های بالا می‌توانید افزایش سرعت وای فای روتر را تجربه کنید و به بالاترین سرعت اینترنت ممکن دسترسی داشته باشید. برای اینکار بیشتر باید به سراغ تنظیمات روتر بروید و آن‌ها را دستکاری کنید.

سوالات متداول

برای افزایش سرعت روتر چه اقداماتی انجام دهیم؟

گاهی کاهش سرعت اینترنت دلیلی جز پهنای باند مرکزی دارد. شما میتوانید با بررسی مواردی که در این مطلب به آنها اشاره شده سرعت روتر خود رو افزایش دهید.

با جابجایی جای مودم سرعت اینترنت افزایش می یابد؟

خیلی از مواقع فاصله زیاد مودم با دستگاه دلیل اصلی کاهش سرعت اینرنت است. شما میتوانید با اضافه کردن آنتن یا تغییر مکان روتر این مشکل را برطرف و درواقع موانع جلوی سیگنال وای فای را از بین ببرید.

چه زمانی باید مودم خود را تغییر دهیم؟

اگر با مودمی جدید سرعت اینترنت را چک کردید و با سرعت بیشتری رو به رو شدید باید مودم خود را تغییر دهید. احتمالا مودم شما یا قدیمی شده یا با ایرادی فنی رو به رو است. شما میتوانید پس تغییر مودم، مودم قدیمی را به یه ریپیتر تبدیل کنید تا طول موج و قدرت سیگنال وای فای بیشتر شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • avvvvab
    avvvvab | ۲۷ دی ۱۴۰۰

    هرچقدر هم > هرقدر هم

  • سجاد
    سجاد | ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

    بسیار مفید بود??

مطالب پیشنهادی