تسلا مدل 3 رکورد فروش خودروهای برقی در اروپا را شکست؛ بالاتر از بنز سی کلاس و بی ام و سری سه
همین چند روز قبل بود که مشخص شد تسلا به عنوان دومین برند لوکس پرفروش در آمریکا دست پیدا کرده است. حالا با انتشار آمارهای مربوط به اروپا معلوم شده این کمپانی در قاره سبز ...
همین چند روز قبل بود که مشخص شد تسلا به عنوان دومین برند لوکس پرفروش در آمریکا دست پیدا کرده است. حالا با انتشار آمارهای مربوط به اروپا معلوم شده این کمپانی در قاره سبز نیز عملکرد بسیار درخشانی داشته است. طبق آمار موسسه تحقیقاتی Jato Dynamics، در سال گذشته تسلا توانسته 141,429 دستگاه مدل 3 در اروپا به فروش برساند. با ثبت چنین رکوردی، مدل 3 حالا در بین پنجاه خودروی پرفروش این قاره قرار دارد و تسلا مدل 3 را بالاتر از بنز سی کلاس و بی ام و سری سه قرار می دهد.
اگر بخواهیم دقیقتر باشیم، باید بگوییم تسلا مدل 3 موفق به کسب جایگاه هفدهم شده است. جالب اینکه این خودرو تنها مدل الکتریکی موجود در بین 50 اتومبیل پرفروش اروپا به شمار میرود. یک پله بالاتر از تسلا مدل 3، اشکودا اکتاویا در جایگاه شانزدهم ایستاده است. این مدل اقتصادی توانسته 143,268 مشتری را جذب کند.
همانطور که قابل پیشبینی بود، در سال 2021 فولکس واگن گلف بر صدر جدول پرفروشترینها تکیه زده است. این هاچبک جذاب و پرطرفدار رکورد فروش 205,408 دستگاه را در سال گذشته ثبت کرده است. نکته بسیار با اهمیت اینکه فروش این خودرو (گلف) در مقایسه با سال 2020 برابر با 28 درصد و در مقایسه با سال 2019 پنجاه درصد کاهش داشته تا زنگ خطری بزرگ برای فولکس واگن به صدا درآید. افزایش گرایش به سمت خودروهای کراساوور و مدلهای برقی از دلایل اصلی این کاهش قابل ملاحظه به شمار میرود.
پس از این خودروی آلمانی نواده پژو 206 یعنی پژو 208 با فروش تقریبا 196,869 هزار دستگاه در رتبه دوم حضور دارد. رتبه سوم با فروش 196,792 دستگاه به داچیا ساندرو رسیده؛ رتبههای چهارم و پنجم هم با اختلافی اندک در اختیار رنو کلیو و پژو 2008 قرار دارند. فولکس واگن T-Roc، تویوتا یاریس، اوپل/واکسهال کورسا، فیات/آبارث 500 و سیتروئن C3 نیز به ترتیب رتبههای ششم تا دهم را کسب کردهاند.
مساله مهم دیگری که از آمارهای موجود میتوان به آن پی برد، رشد تمایل اروپاییها برای خرید خودروهایی با ابعاد بزرگتر است. بر اساس دادهها، فروش کراساوورهای سایز متوسط (در اروپا مدلی مثل بامو X3 سایز متوسط محسوب میشود) 42.6 درصد رشد کرده، حال آنکه کلاس خودروهای کامپکت (با سردمداری فولکس واگن گلف) 13.3 درصد از مشتریان خود را از دست داده است.
اما برگردیم به سراغ تسلا مدل 3؛ این سدان برقی آمریکایی نامهای بزرگی را کنار زده است. خودروهایی چون پژو 3008، فولکس واگن تیگوان، مرسدس بنز A کلاس و بامو سری 3 برخی از این نامها هستند که همگی از نظر فروش از تسلا مدل 3 شکست خوردهاند. فورد فوکوس هم که نزد اروپاییها بسیار محبوب است، نتوانسته حتی به رکورد فروش 100 هزار دستگاه دست پیدا کند.
اما از میان برندهای حاضر در اروپا، فولکس واگن با تحویل 1.273 میلیون خودرو پرفروشترین است. پس از آن پژو با فروش نزدیک 728 هزار دستگاه در رتبه دوم ایستاده و تویوتا با فروش تقریبا 706 هزار دستگاه در رتبه سوم حضور دارد. بامو، رنو، مرسدس، آئودی، اشکودا و فورد هم به ترتیب در رتبههای چهارم تا دهم ایستادهاند.
نکته تاملبرانگیز اینکه با مقایسه تغییرات فروش برندها در سالهای 2020 و 2021 میتوان نتیجه گرفت که تسلا در سال 2022 وضعیت خیلی بهتری خواهد داشت. بد نیست اشاره کنیم در شرایطی که فروش گروه بامو تنها 1.3 درصد رشد و فروش گروه فولکس واگن 3.4 درصد افت داشته، فروش تسلا 70.9 درصد افزایش یافته است. این رشد چشمگیر در حالی حاصل شده که مدل Y اواخر سال گذشته وارد اروپا شد.
موفقیت تسلا در جلب نظر مثبت اروپاییها در حالی است که پیش از این خودروسازان بزرگتر آمریکایی در دستیابی به آن ناکام باقی ماندهاند. شاید بتوان ابعاد جمع و جور و متناسب با سلیقه مشتریان اروپایی، طراحی جذاب نمای بیرونی و تبلیغات موجود روی پیشرانههای برقی و جو مثبت ایجاد شده برای خودروهای الکتریکی را از رموز موفقیت تسلا مدل 3 در این قاره دانست.
در این بین یک سوال خیلی مهم وجود دارد و آن اینکه آیا عرضه خودروهای الکتریکی توسط سایر برندهای سنتی، تقاضا برای محصولات تسلا را کاهش خواهد داد؟ رقابتی بس جذاب در پیش است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.