معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی تفاوت رمز ریال با سایر رمزارزها را تشریح کرد: ابزاری برای پرداخت!
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد رمز ریال شباهتی به بیت کوین نداشته و صرفا ابرازی برای مبادله و پرداخت است. به گفته وی انتشار رمز ریال در انحصار بانک مرکزی بوده و بحث ...
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد رمز ریال شباهتی به بیت کوین نداشته و صرفا ابرازی برای مبادله و پرداخت است. به گفته وی انتشار رمز ریال در انحصار بانک مرکزی بوده و بحث استخراج و سرمایهگذاری درباره آن معنایی ندارد.
«مهران محرمیان» با حضور در برنامه تلویزیونی به تشریح تفاوت رمز ریال با سایر رمزارزهای شناخته شده همانند بیت کوین پرداخت و گفت: «رمز ریال یک رمز ارز جهان روا مانند بیت کوین که پشتوانه ندارد، نبوده و همچنین خبری از استخراج آن نیست.»
به گفته وی انتشار رمز ریال همانند اسکناس در انحصار بانک مرکزی است و بحث سرمایه گذاری در آن وجود ندارد: «کسی روی پول سرمایهگذاری نمیکند، بلکه تنها یک ابزار پرداخت است.»
محرمیان با بیان اینکه مردم با مراجعه به بانک میتوانند به ازای پولی که در بانک دارند، رمز ریال دریافت کنند، اعلام کرد سقف دریافت رمز ریال بسته به اینکه کیف پول الکترونیکی تجاری یا غیر تجاری باشد متفاوت است.
او در پاسخ به این سوال که رمز پول بانک مرکزی از چه زمانی در دسترس قرار خواهد گرفت، گفت:
«رمزریال از ابعاد فنی، اقتصادی، نظارتی، ارزی، ریالی و به خصوص حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است. بعد از ابلاغ مصوبه رمزپول ملی به شورای پول و اعتبار ظرف چند ماه آینده آن را به صورت آزمایشی اجرا خواهیم کرد.»
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در ادامه کاربرد رمز ریال را شفاف کرده و گفت:
«در حال حاضر کارتهای بانکی ابزاری برای دسترسی به پولی است که در بانک قرار دارد. یعنی این کارت تنها دسترسی الکترونیکی به پول داخل بانک را ایجاد کرده و اگر روزی بانک مورد نظر ورشکست شود، افراد دیگر به پولشان دسترسی نخواهند داشت. در حالی که با رمز ریال، بانک به عنوان واسط حذف شده و افراد پولشان را در گوشی خود نگهداری میکنند.»
او با تاکید بر بحث نظارتی در پروژه رمز ریال، ردیابی پول را یکی از فواید آن برشمرده و اظهار داشت در صورت نفوذ به گوشی افراد و جا به جایی بدون اطلاع رمز ریال، امکان ردیابی پول وجود خواهد داشت.
محرمیان در ادامه اعلام کرد پروژه رمز ریال باعث تبدیل اسکناس به "open money" و پول قابل برنامهنویسی خواهد شد که فضای نوآورانهای را ایجاد خواهد کرد:
«از مزیتهای این اتفاق امکان رهگیری استفاده از تسهیلات بانکی است تا افراد و شرکتها، وام را در جای دیگری خرج نکنند. همچنین با تعیین ضابطه هنگام بستن قرارداد و انتقال پول، میتوان میزان جریمه فسخ قرارداد را تعیین کرد تا در صورت وقوع آن، مبلغ جریمه به طور خودکار از حساب طرف مقابل برداشت شود.»
رمز ریال، «استفاده از تکنولوژی در راستای حاکمیت پولی»
محرمیان درباره چرایی شکلگیری رمز ریال، آن را گرایشی جدید در حوزه پولی دانست که از تکنولوژی حال حاضر رمزارزها استفاده کرده که به حاکمیت پولی کشور آسیب نمیزند:
«فلسفه اصلی رمزارزها مبتنی بر تمرکززدایی است تا به جای بانک مرکزی هر کشور، ارزش رمزارز براساس اقبال عمومی تعیین شود. این موضوع لطمه بزرگی به بانک مرکزی هر کشور زده از همین روی اکثر کشورهای دنیا با آن مخالف بودهاند.»
او با تاکید بر اینکه بحث حاکمیت پولی خط قرمز هر کشور است اظهار داشت ارائه رمز پول بانک مرکزی با پشتوانه بوده و در حال حاضر 90 بانک مرکزی در دنیا، چنین پروژهای را تعریف و برخی از آنها مقررات مربوطه را تصویب کردهاند.
به گفته محرمیان بعد از بررسیهای انجام شده، پروژه رمز ریال از سال 99 وارد فاز مقرراتگذاری شده و دو هفته پیش در جلسه شورای پول و اعتبار مورد تصویب قرار گرفته است: «طبق این مصوبه بایستی تغییرات لازم اعمال شده و امیدواریم ظرف چند ماه آینده به صورت آزمایشی اجرا شود.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مشخصه که حکومت ها میخوان ابزار چاپ و تولید نقدینگی دستشون باشه تا راحتتر دست جیب مردم کنند
این یارو مرزارز خودش هم میداند وقتی پول را کمتر از پشکل نمودی دیگر به چاپش نمیارزد [گرچه هنوز هم بچاپش! میارزد]:
آخه کاغذ توالت [کثیف] چیه که براش رمزینه هم بگذاری؟
- پس چکار کنیم؟
- اقدام لازم نیست مجازی اش کنید
البته شاید این صرفهجویی، برای بیتالمال هم، مفید باشد ولی درد را درمان نمیکند
چون از وقتی امریقا بمب اتم بر سر ژاپن زد و دلارش را با مشت بر میز اقتصاد جهانی کوبید دیگر، حکّام عالم فوقش فرماندار اند نه فرمانروا. نبینی مزد به ریال دهند و نان به $ فروشند؟ چین و روسیا همچنان ناگزیرند با کاغذ بیپشتوانۀ قلدرخان معامله کنند و با تحریم شدن، بسازند چه رسد به اروپا که مادر پیر و ذلیل امریقاست
پس تقلّای بیخود مکن! که باعث فرورفتن بیشتر در این باتلاق است
امّا راه نجات اقتصاد کشور [اگر طالب باشید]:
۰) عوام اگر اختلاس شنید و مفسد فی الأرض را حلقآویز ندید نه فقط مثل بچّه بدآموز میشود بلکه حتّیٰ به ارتداد فرهنگی هم دچار میگردد: آنگاه برای تجارت، طبابت میکند؛ بخاطر دزدی پُست میگیرد و محض خیانت، سوگند میخورد.
کمبود سرمایۀ تولید باوجود نقدینگی سرسامآور، علامت بدی است (از بدجنسی تا بیاعتمادی).
امّا اگر راست میگی:
۱) واحد پول (کمتر از پشکل) را به میلیگرم طلا مبدّل کن [با همین کارت شتاب] تا بساط مسابقه (تف سربالای) گرانترترفروشی و تورّم کمرشکن برچیده شود
۲) ویزای ایران را یکطرفه حذف کن
۳) دندان طمع [کسب حرام] گمرک را بکش!
و السلام