ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

منجمان برای اولین بار سیارکی با سه قمر کشف کردند

به تازگی مشخص شده که سیارک 130Elektra شلوغ‌ترین سیارک شناخته شده تا امروز است. منجمان متوجه شدند که این سیارک سه همراه یا قمر دارد که پرشمارترین منظومه سیارکی شناخته شده است. به علاوه، این ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۱ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۰

به تازگی مشخص شده که سیارک 130Elektra شلوغ‌ترین سیارک شناخته شده تا امروز است. منجمان متوجه شدند که این سیارک سه همراه یا قمر دارد که پرشمارترین منظومه سیارکی شناخته شده است. به علاوه، این منظومه نشان می‌دهد که ممکن است سیارک‌های دیگری در آینده پیدا کنیم که تعداد قمرهای آن‌ها بیشتر از انتظار ما باشد.

بین سیاره مریخ و مشتری یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های منظومه شمسی، یعنی کمربند سیارکی وجود دارد. این کمربند پر از سیارک‌های عجیب و غریبی است که منشا پیدایش آن‌ها، بلوک‌های سازنده سیارات خاکی منظومه شمسی هستند. یکی از این سیارک‌ها 130Elektra است که اخیرا ابزار اسفیر (SPHERE) تلسکوپ بسیار بزرگ (Very Large Telescope) سازمان فضایی اروپا در شیلی از آن تصویربرداری کرده است.

قبلا مشخص شده بود که دو قمر در اطراف این سیارک در چرخش‌ هستند، اما حالا گروهی از منجمان متوجه شدند که قمر سومی نیز وجود دارد. با توجه به این کشف جدید، الکترا اولین منظومه سیارکی چهارتایی شناخته شده در منظومه شمسی است.

سومین قمر الکترا 130Elektra

قمر سوم جدید که S/2014(130)2 نام دارد، به سیارک والد خود نزدیک‌تر است و در فاصله ۳۵۰ کیلومتری از آن قرار دارد. این گروه از داده‌های عمومی آرشیو علمی سازمان فضایی اروپا استفاده کردند و با پردازش جدیدی توانستند این قمر کوچک‌تر را پیدا کنند. این کشف به منجمان کمک می‌کند تا درک بهتری از نحوه تشکیل این نوع قمرها داشته باشند و اطلاعات بیشتری درباره شکل‌گیری سیارات خاکی منظومه شمسی به ما بدهد.

این گروه تحقیقاتی با حساسیت فق‌العاده اسفیر و روش پردازش داده خاص خود توانستند این قمر جدید را پیدا کنند. ابزار اسفیر (SPHERE) یا «ابزار تحقیقاتی کنتراست بالای اسپکتروپولاریمتریک سیارات فرازمینی» همانطور که از نامش پیداست، یک ابزار قدرتمند برای پیدا کردن سیارات فرازمینی است. اعوجاجات جوی یکی از چالش‌های پیش‌روی تلسکوپ‌های زمینی است که باعث می‌شود ستاره‌ها چشمک بزنند و تصویر ناواضحی از آن‌ها به ما برسد. این ابزار از یک سیستم اپتیک تطبیقی قوی استفاده می‌کند که می‌تواند اعوجاجات جوی اتمسفر زمین را در لحظه اصلاح کند. 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی